Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rasletind, via Kalvehøgda

Date:
27.03.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
34.1km

Å for ein strålande morgon, var det. Måtte bare ta en tur opp i høyden i dag, for å få opp litt form før påske. Start fra bommen ved Vinstervegen. Opp til, og over, Rjupetjedn, og inn i bunn av Øystre Repefonnbekk. Fast og fint føre hit. Satte så på langfeller, og fortsatte oppover i solvarmen. Oppe på 1950, ble det brått kaldere, med til dels sterk vind. Fortsatte allikevel forbi 2088, før jeg tok en kort pause, og lurte på om jeg skulle fortsette til Kalvehøgda. Etter litt tenking, bestemte jeg meg for å fortsette. Mye av snøen som lå oppi her i februar, var nå blåst vekk, og det var til dels mye "bølger" å krysse. Retur til 2088, og opp vider til Rasletind. Blåste mye her også, så besøket ble av det korte slaget. Bortsett i fra ett par partier med mye >>>

Map     1 comment

Mugnetind

Date:
20.03.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.4km

Endelig en dag med litt finvær, som måtte benyttes til fjells. Fulgte vinterruta helt til topps denne gangen også. Fint føre fra bommen og opp til Fleinsendin. Herifra var det både is og hardblåste snøbølger, men for det meste greit helt til topps. Observerte et par ras på tur opp, men i bratt lende. Ikke rart, for det ligger vanvittige mengder med snø i østhellingene nå. Helt annerledes enn tidligere i vinter. Hadde toppen helt for meg selv i dag, da hyttefolket fra by`n med laus gordonsetter og mulig coronasmitte, var helt fraværende, takk og pris. Nok snø på Slettefjell en stund. Også opp mot Mugnetind er det uvanlig mye snø i år. Enorme snøskavler på Skræmetindan. Flotte Bygdin/Gjendealper. Kvitskardtind og Mesmogtind i midten. Hurrungan i midten.

Map    

Kalvehøgda/Rasletind, prakttur i sola.

Date:
26.02.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
34.1km

Endelig en fridag, og klaff med vær. Kjørte inn til Bygdin (-22), og opp til bommen ved Vinstervegen (-18). Satte på kortfeller, og gikk lett bort til Rjupetjedn, herifra en god del brøyting helt opp til Østre Repefonnbekk(1650). Her ble det en kort matpause i solvarmen. Videre opp til tjedn 1798, og forbi topp 2088. Godt og varmt i sola opp hit. Kryssa så Kalvehølobreen, og videre vestover på ryggen, og til slutt opp på Vestre Kalvehøgda, 2208 på kartet, men 2207 på pb? Tok noen bilder og nøt både utsikten og det fine været. Retur til 2088. Etter en ny matpause, bestemte jeg meg for å besøke Rasletind(2105) for 71. gang. Litt sikksakk opp denne gangen, da det var ganske avblåst, men greit på ski helt opp. Fin nedkjøring helt fra Rasletind, ned til Fagerdalen. Fulgte så spora >>>

Map    

Skaget i påskevær

Date:
19.02.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
22.1km

Ble en reservetur i dag, da veien inn til Bygdin var stengt i dag tidlig. Har prøvd et par januarturer til Skaget for flere år siden, men snudd pga dårlig vær. Start fra parkeringa på Sælstølshøgda, i nykjørte løyper. Fulgte løypa så lenge som mulig, før jeg tok fatt på selve stigningen. Mye drønn i snøen fra ca 1300moh og opp til siste bratta. Herifra greit til topps. Fulgte derfor samme ruta ned, da jeg anså flakskredfaren som relativt stor. Samme type ekkel skare i høyden her, som på de andre toppturene jeg har vært på i det siste. Ellers var det en helt nydelig dag i fjellet, med påskeforhold. Skaget. Svarthammarn Fra toppen og vestover.

Map    

Grindadn

Date:
14.02.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
18.4km

Ble en liten tur vestover, før neste lavtrykk. Start fra p-plassen, og fulgte den gode, gamle vinterruta. Mye snø fra vegen, opp gjennom bjørkeskogen til Skavlen. Herifra var det avblåst, med mye is og stein, forbi Grindatjednet og litt oppover. Resten av ruta opp, foregikk først på ny snø, før det ble bare gammel isete skare til topps. Dette er vel andre gangen jeg har kunnet gått på ski helt til topps. For optimal kjøring ned igjen, burde jeg nok ha valgt andre ski, f.eks. Åsnes V12. P.S. BC utstyr er ikke å anbefale opp hit nå. Grindane. Flotte, lange Rankonosi. Siste 300 hm til toppen. Ski og staver ved toppvarden. Den velkjente skavlen opp mot Belgjinøse.

Map    

Mugnetind

Date:
07.02.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.4km

Strålende sol i dag, så klarte ikke sitte på jobb hele dagen. Stakk av etter lunsj, og tok sikte på Mugnetind. Spent på føret etter 5 uker med vind og varme, og litt nysnø for noen dager siden. Start fra bommen innafor Lykkja, på vegen var det klink is, mens rundt Lykkja var det meste av snøen blåst bort. Greit i scooterløypa opp til Fleinsendin. Derifra og opp til Mugnabekken, var det knallhard glass-skare, vanskelig å få feste selv med langfeller. Her møtte jeg også på den kraftige fønvinden fra vest. På vestsida av Mugnabekken, frem til tjedn 1272, hadde det gått et 300 meter bredt ras, og som dekket det meste av bekkefaret. Videre langs vinterruta via Skavletjedn og til topps. På tur opp, møtte jeg først 5 #juletre# som hadde snudd halvveis, og ved Mugnebotn møtte jeg >>>

Map    

Heggeberget

Date:
02.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.1km
Map    

Mugnetind

Date:
10.01.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.4km

Ble anbefalt å dra på tur i dag av yr, da det ble meldt om dårlig vær igjen fra lørdag. Det skulle vise seg å være et godt råd. Start i -13 fra Lykkja, fulgte vinterruta hele veien opp. Kald nordvesta vind stort sett hele veien til topps. Kjørte ned igjen til Skavletjedn, før jeg tok matpause, da det var for kald vind på toppen. Normale snøforhold i dag, etter 12 dager med sterk vind. Soloppgang på Mugnetind. Skræmetindan, ved Skavletjedn.

Map    

Rasletind

Date:
26.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.4km

Tidlig start på flya i dag, -13 og vindstille. Ved Bygdin var det -6. Fulgte spora mine fra søndag, som ikke var blåst igjen, før jeg kom et stykke opp mot Raslet. Mye letter å gå i dag. 2,42t opp til Rasletind inkl. matpause. Bitte liten kald trekk fra nord på toppen. Enda bedre nedkjøring i dag, da det var litt fastere. Møtte for øvrig 6 rando-folk på hjemturen. Soloppgang i Raslet. Rasletinden. Mot Mugna.

Map    

Mugnetind

Date:
25.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.4km

Romjulstur til en av de fire. Greit i scooterspor til Fleinsendin, deretter tung brøyting hele veien til topps. Mindre snø her enn på flya. Helt tydelig var det og at det ikke har vært noen vinterstorm enda, da snøen lå der den hadde kommet ned fra himmelen, ingen lang snøbru ned fra Skavletjedn, samt en del åpne råker langs bekken. Helt vindstille på toppen :-) for en gangs skyld. Nydeling kjøring ned til nedenfor Skavletjedn, derifra så som så. 3,20t opp, 42 min ned, ikke verst med Åsnes fjellski. Mugnetind. Julehilsen fra Mugnetindvarden. Nedkjøringen til Skavletjedn.

Map