Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Mugnetind

Date:
10.01.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.4km

Ble anbefalt å dra på tur i dag av yr, da det ble meldt om dårlig vær igjen fra lørdag. Det skulle vise seg å være et godt råd. Start i -13 fra Lykkja, fulgte vinterruta hele veien opp. Kald nordvesta vind stort sett hele veien til topps. Kjørte ned igjen til Skavletjedn, før jeg tok matpause, da det var for kald vind på toppen. Normale snøforhold i dag, etter 12 dager med sterk vind. Soloppgang på Mugnetind. Skræmetindan, ved Skavletjedn.

Map    

Rasletind

Date:
26.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.4km

Tidlig start på flya i dag, -13 og vindstille. Ved Bygdin var det -6. Fulgte spora mine fra søndag, som ikke var blåst igjen, før jeg kom et stykke opp mot Raslet. Mye letter å gå i dag. 2,42t opp til Rasletind inkl. matpause. Bitte liten kald trekk fra nord på toppen. Enda bedre nedkjøring i dag, da det var litt fastere. Møtte for øvrig 6 rando-folk på hjemturen. Soloppgang i Raslet. Rasletinden. Mot Mugna.

Map    

Mugnetind

Date:
25.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.4km

Romjulstur til en av de fire. Greit i scooterspor til Fleinsendin, deretter tung brøyting hele veien til topps. Mindre snø her enn på flya. Helt tydelig var det og at det ikke har vært noen vinterstorm enda, da snøen lå der den hadde kommet ned fra himmelen, ingen lang snøbru ned fra Skavletjedn, samt en del åpne råker langs bekken. Helt vindstille på toppen :-) for en gangs skyld. Nydeling kjøring ned til nedenfor Skavletjedn, derifra så som så. 3,20t opp, 42 min ned, ikke verst med Åsnes fjellski. Mugnetind. Julehilsen fra Mugnetindvarden. Nedkjøringen til Skavletjedn.

Map    

God jul til alle, fra kongen av Rasletind

Date:
22.12.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
18.4km

Førjulstur til Rasletind. Tåka lå opp til ca 1100moh. Start i -10 og vindstille. Mye halvkompakt snø, slik at ble mye brøyting. Skulle hatt med langfeller i de brattere partiene. Kaldt i skyggepartiet i Raslet, men oppe i sola var det varmt og godt. Vindstille på toppen. Grei kjøring med fjellski ned igjen. God jul. Soloppgang Sjølvaste Rasletind, bra med snø. Bitihødn til høgre, Skarvemellen, Rundemellen, akkurat over tåka. Skaget helt til venstre. Tjørnholstind, lite snø borti der. Leirungstinder og Store Knutsholstind. Nybygget, Valdresflye 1389.

Map     9 comments

Hugakøllen

Date:
02.11.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
17.1km
Map    

Hugakollen

Date:
20.10.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
13.7km

Søndagstur til Hugakøllen. Litt snø siste 100 høydemetrene. Møtte familien Karlsen på toppen. Returnerte etter en lengre fjellprat med hyggelige turfolk. Familien Karlsen tar en kikk mot Filefjell.

Map    

Storviglen

Date:
04.08.2019
Characteristic:
Walk
Distance:
14.9km

Kjørte inn veien til Ljøsnåvollen med Gunvor og BjørnF, kr 50,- i bompenger i dag, på en vei som ellers er stengt. Fulgte fin sti langt oppover, for så å gå direkte mot toppen. Viste seg at topp-punktet lå litt lenger bak, enn det som var synlig. Ble møtt av en vennlig elghund på toppen. Nydelig utsikt i alle retninger. Ble dessverre ikke tid til stølskost når vi kom ned igjen. Takk til Gunvor og BjørnF for en veldig trivelig tur. Fra topp-varden, med Sylan og Skardsfjella bak.

Map    

Rondvasshøgda Øst

Date:
03.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
23.2km

Startet med sykkel fra p-plass på Bjørnhollivegen. Tåka hang tjukk opp til ca 1100moh. Valgte å gå opp på sørsida av botnen, på greit gras/steingrunn. Etter hvert bare stein, for det meste løs. Etter hvert opp på toppryggen, over fortoppen, og videre til topps. Returen ble lagt på nordsida av botnen, i mye løs ird ned til 1450moh. Videre ned meget bratt rygg, som var overraskende fast, med litt gras i mellom.

Map    

Skårasalen

Date:
27.07.2019
Characteristic:
Walk
Distance:
7.8km

Grei tur på sti fra Årsetsetra. Fint å ta det litt rolig i varmen, +29 ved start. Møtte ca 50 personer på toppen og på veien ned igjen. Topp med fantastisk utsikt. Skårasalen med Kvistadkjerringene.

Map     2 comments

Trandalstind

Date:
26.07.2019
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
6:34h
Distance:
7.5km