Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Lønahorgi fra Tråstølen

Date:
23.10.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
10:50h
Distance:
12.4km

Jobb tur til masta på Lønahorgi. Første gang jeg har gått fra egen maskin (ikke med skitrekk eller helikopter). Startet ikke helt nede, men det får gjelde som en bestigning likevel. Bart i lavlandet, men fast grovkorna snø fra 1200 m.

Map    

Sydpolen Opp og Hausdals Gullbotn/Tverrelva Ned

Date:
27.08.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
2:54h
Distance:
11.2km
Map    

Sydpolen Opp

Date:
07.08.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
3:30h
Distance:
9.8km

Dette er en av Bergenhalvøyas lengste bakker. YR meldte bra vær men på vei hjem fra jobben så jeg at det lå nedpå Livarden . Etter middag bestemte vi oss likevel for å ta en tur. Vi kjørte inn til parkeringsplass i Hausdalen og gikk grusveg innover. Tok av mot Sydpolen etter kryssing av elva. Markert sti begynner ved høyspentmast. Tror dette er en populær trase blant enkelte langdistanse/O-løpere. Skybasen hadde flyttet seg opp til 850 meter så vi hadde fin sikt mot Sveningen og Samnangerfjorden. Vi hadde tenkt å gå en runde via Gullfjelltjørna, til Toro og følge stien ned Hausdalsåsen, men pga den dårlige sikten gikk vi samme vei tilbake. Ble dårlige bilder så jeg legger heller inn et som ble tatt samme sted i oktober 2010.

Map    

Mjølfjell Over

Date:
03.08.2012
Duration:
6:32h
Distance:
15.9km

Petter kom på besøk så vi måtte arrangere en (tor)tur selv om været ikke var optimalt. Skybasen lå på 1100m så da er det bare GPS som duger for å finne vardene ! Gikk fra hytta og krysset elva ved brua ved Kårdal. GPS ble ikke slått på før vi hadde gått en stund. Prøvde å følge en sti opp over med den er vanskelig å se nede i skogen. Mye snø i høyden mellom de to Mjølfjell toppene. Fra den sørlige toppen er det noen som har satt opp varder mot nedgangen mot Tryglabotn. Ved hjelp av disse er det nå lett å finne det markerte skaret som en bør gå ned. Litt lenger nede ble det litt roting for å finne ned i det ulendte terrenget. Her bør noen det nok merkes bedre. Mye snø på stien (meter tykke lag) ned mot Stølene i Slondalen.

Map    

3 av 7 søstre

Date:
19.07.2012
Map    

Alden

Date:
09.07.2012
Map    

Råkeneset

Date:
01.07.2012
Map    

Store Austanbotntinden

Date:
01.07.2012
Map    

Ulrikseggen

Date:
06.05.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
3:26h
Distance:
10.6km

Ulriken kan bestiges fra mange kanter. Inspirert av artikkel i Bergens Tidende artikkel ifjor og beskrivelse i Bergens Tidende sine Sprek sider Ulrikseggen ville vi forsøke en ny variant. Bilen ble parkert ved Svartediksdammen. Vi gikk inn veien rundt Svartediket. I stedet for å dreie ned mot vannet som vi har gjort på treningsturer, holdt vi veien rett fram. Vi tok ikke stien inn i Isdalen mn fortstte videre ryndt. Stien tar plutselig av inn i skogen og er markert med en liten varde. Det er da ca 3-400 m fersk sti gjennom skogen til en kommer ut på en tydelig (eldre?) som følger ryggen/eggen mot toppen. Bratt og luftig med flott utsikt, menn ikke noe problem for de som er vant til bratte lier.Måtte også oppom Ulrikstoppen for å få en godkjent Peakbook bestigning. Er nok mange som sier at de har >>>

Map    

Raundalsryggen fra Volli til Skiple

Date:
29.04.2012
Characteristic:
Ski trip
Duration:
8:39h
Distance:
27.0km

Fine forhold for langtur i fjellet med masse snø. Mari hadde lyst på expedisjon og på Raundalseggen hadde hun ikke vært. (Turen har 18 årsgrense i vår familie;-) Vi startet fra Ljosanbotn, droppet Mari, Hilde og på parkering ved Voll, kjørte bilen til Skiple "stasjon" hvor bilen ble parkert og toget tatt opp igjen til Volli kl 10:19. Slipper da å styre med flere biler og har så lang tid på turen som en har behov for. Flere "rando" folk på parkeringsplassen som skulle på tur opp og ned til Olsskavlen. Bra dekning helt ned til brua fremdeles. Litt hardt i nordhellingene, men det ga seg etterhvert som sola tok tak. Kjapp runde rundt varden på Olsskavlen før vi rant ned til Rastaklov hvor vi rastet. En person foran oss vestover. 3 personer kom rett opp fra Mysendalen >>>

Map     1 comment