Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vealøs

Date:
29.05.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
6.4km

I dag valgte vi å gå fra Lensmannsseter og opp forbi kapellet og til toppen. For meg ble det samme retur, mens Øyvind fortsatte forbi Gramsebu og videre hjem til Austad sammen med Anjing. Fint turvær i dag, ikke for varmt. Mye skaumenner på Anjing etter turen. Ser ut som det er ekstra mye i år. Noe skikkelig skitt.

Map    

Øvrumkollen

Date:
27.05.2019
Distance:
3.6km

Det var oppholdsvær hjemme, men da jeg nærmet med Skien begynte det å regne. Kjørte likevel opp til Jarseng og parkerte ved Sportsstua. Det regnet fortsatt, men mest yr og så roa det seg litt. Jeg valgte å gå for det er stort sett tre langs stien hele vegen som vil holde det verste yret unna. Det ble korteste veg opp og ned i dag. GPS-sporet er helt på ville veger, går nok for sakte oppover. Lite med bilder på turen, men rikt fugleliv og planteflora her oppe og det er derfor jeg velger å gå her. Bøksangere sang fint oppe i lia samt mye rødvingetrost + en hel del andre. Trollbær, sanikel, myske, skogstorknebb, skogstjerneblom var i blomst og sannsynlig en rosettkarse som jeg tok bilde av. Litt klinete på stien i dag siden det er så næringsrikt her oppe.

Map    

Nonsås i Nome - topp nr 100 for Telemark 100 pf

Date:
25.05.2019
Distance:
1.8km

En flott skogstopp med god sti og trigstang og bok på toppen. Fin rasteplass med utsikt over Ulefoss og Norsjø. Anjing og jeg gikk samme veg ned som opp.

Map    

Harpås ved Nomevann

Date:
25.05.2019
Distance:
2.2km

Det er bare to kommuner jeg ikke har vært på 100 pf topper på i Telemark, Nome og Nissedal. I dag bestemte jeg meg for å kjøre et framsteg i forhold til Nome. Kommunetoppen Knarren har jeg besteget for mange år siden, men det har ikke blitt mer. Lunde og Ulefoss har vært flinke med å lage toppturer tilgjengelig for alle. FB-gruppa Topper i Nome og Ti på topp i Lunde er fine sider for å se hvor disse ligger. I dag valgte jeg Harpås og Nonsås, som utalles Nunsås, som de to første jeg skulle bestige. Harpås er en lett tilgjengelig knause ved friomådet ved Nomestrand. Fin sti opp til toppen med et gammelt trigpunkt og kasse. Jeg tok også en runde rundt på åsen for å ta med meg det andre toppunktet her oppe. De er nesten like høye. Samme veg tilbake. Jeg har hørt at det er fin >>>

Map    

Kistekollen

Date:
24.05.2019
Distance:
2.0km

Map    

Blåfjell

Date:
17.05.2019
Distance:
3.6km

Map    

Mikaelshula med turgruppa

Date:
16.05.2019
Distance:
3.0km

Map    

Tempelturen i Siljan

Date:
15.05.2019
Distance:
1.1km

Map    

Fiskbekkåsen og Holmfjell

Date:
14.05.2019
Distance:
7.2km

Parkerte ved Vanntårnet og gikk Gamlevegen til Fiskebekkåsen. Mens jeg satt der og ventet så kom dugnadsgjengen fra Skien turlag opp fra Meittjenn. De hadde ryddet og merket stien fra Kikut. For en flott gjeng på 4 damer. Det ble stempel på Fiskebekkåsen og så videre østover åsen til Lysløypa som ble fulgt til der en tar av mot Holmfjell. Fram og tilbake samme veg inn mot utsiktspunktet på Holmfjell. Så fortsatte jeg på lysløypa og gikk tilbake over Tudalskulten. Fin tur i flott vårvær. Varmt i dag. Anjing var med på turen. En del folk ute på tur. Ingen action i dag med elg eller røy eller lom angrepet av musvåk, bare løvsangere, gransanger, trepiplerker og en mengde grønnsisik idag.

Map    

Skilskjølen - Siljan 100 pf ferdig for 2. gang

Date:
12.05.2019

Skilskjølen er en stor forkastning som deler et fjell i to. Toppene er nå slipt ned gjennom mange tusen år av bre og vann, men kløfta mellom toppene er der fortsatt. Først ble den østre toppen definert som høyeste, men en eller annen har funnet ut at den vestre var høyeste, det stemmer sannsynlig også. I følge norgeskart.no så er det 0,1 m forskjell på toppene. Jeg har vært på den østre to ganger, men ikke den vestre, så nå var dagen kommet. Dette er bratt og vilt terreng så jeg hadde planlagt hvordan jeg best skulle komme meg opp. Startet hjemmefra og syklet innover skogen, opp til Bakkanestua og videre til Langevann,dvs jeg gikk det mest, men greit med sykkel ned igjen. Det er nå etablert et lite pukkverk der inne og det er lagt på ny pukk på vegene, helt håpløst å >>>

Map