Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ramsås

Date:
10.09.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.6km

Jeg tror disse hjortelusfluene forfølger meg, bare 3 stk i dag, men ikke moro når du grafser de fra nakken din. Det ble tur opp og ned til høyeste toppen raskest mulig. Småløp ned igjen. Det ser ut som jeg har flydd ned igjen etter GPS sporet. Stien bar preg etter kraftig regnskyld de siste dagene, mye småbekker i stien.

Map    

Hjortelusflueangrep

Date:
04.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.9km

Jeg hadde tenkt med en tur til Åstjønn, oppom Vieråsene og gå over Stærte, men det kunne jeg bare glemme. Det gikk greit på vegen, men da jeg skulle starte på stien opp lia, kom det først ei hjortelusflue, pyttsan, det tåler jeg, så ei til, ok, så en til, nå, det var det fælt da. Så kom svermen. Det er ikke ofte jeg blir hysterisk, men jeg fikk mitt svare strev med å få børste av meg alle som satt rundt omkring. Håret er jo verst, for der ser eller kjenner du dem ikke før de har kravla seg ned på halsen. Jeg måtte bare innse, det blir ikke tur her før frosten har kommet, eller kanskje bedre med en vårtur opp i disse liene, for det var veldig frodig og sikkert mye blåveis og annet vakkert her.

Map     2 comments

Brånaåsen

Date:
01.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.5km

Siden bommene i Luksefjell er åpne benyttet vi anledningen til å ta denne toppen som er grei å nå når en kan kjøre et godt stykke innover og oppover. Vi kjørte forbi Luksefjell og opp til Bestul, der vi tok av til høyre rett før husa. Fulgte skogsbilvegen innover og tok av til høyre, gjennom et grustak, og videre slik at vi hadde korteste luftlinje til toppen. Fant oss ei grei parkeringslomme og fulgte en grei traktorveg gjennom et hogsfelte som førte opp og inn på tråkk opp lia. Det så ut som dette var veien de valgte de som hadde oppsyn med masta på toppen. Nydelig høstfarger nå, storfugl i området og varmt vær, kan det være bedre. Ikke lange turen, men flott i skogen i dag, og langt til skogs var vi. Øyvind og Anjing var med på turen. Etterpå kjørte vi ned til der vi >>>

Map