Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Valås

Date:
30.06.2018
Distance:
4.3km

Hver gang jeg har gått til Valås så har det vært opp og ned samme vegen, korteste veg. I dag valgte jeg å gå rundturen som mange har snakket om er så fin, om Sortilen, og det stemte. Idyllisk inne ved Sortilen og det var mange på tur i området og det er forståelig. Går gjerne denne turen igjen. Det var min 7. titopper Grenland i år, bare to igjen.

Map    

Villblomstensdag - fellestur i Siljan

Date:
17.06.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.3km

En fellesarrangement mellom Siljan Turlag, Siljan Historielang og Telemark botaniske forening. Harald Stendalen var turleder og jeg fikk også fortelle om en del av plantene vi så på turen. Historielaget hadde også innslag om livet langt elva. Turen gikk fra kommunehuset, ned til Sagdammen, inn på baksiden av Mølla og så langs elva opp til Siljan kirken og opp til Siljuhaugane. Vi var heldig med været, men da Lars V. hadde sagt litt om Siljuhaugane og gårdene rundt så begynte det å regne og tordne, striregne. Bare å komme seg fortest mulig hjem. Problemet var at bilene stod ved skolen. Øyvind måtte gå og Anjing og jeg ventet ved kirken.

Smalmarihandtur

Date:
16.06.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
2.6km

Det er alltid spennende å se hvordan det står til med årets forekomst av smalmarihand ved Bjortjønn. Øyvind og Anjing ble også med for å se og for å hjelpe til å telle. Det var mye insekter på myra så jeg ble heller flygende etter disse enn å telle smalmarihand, men vi kom til at det var i hvert fall over hunde der i år også. Keiserkåpa fløy villig rundt og til og med en svaletjert svevde forbi i full fart, ikke mulig å få en godt bilde av den. Mange forskjellige øyenstikkere på turen, men bare den rødevannymfen fikk jeg tatt bilde av.

Piggen

Date:
11.06.2018
Distance:
4.0km

En kort og rask tur inn til Piggen på morgenen. Behagelig temperatur etter regnet i går, selv om det var greit å gå så var det ikke mulig å sette seg ned for da var myggen og knotten der med en gang. Anjing var med på morgenturer. Glemte å slå lagre turen etter jeg kom tilbake til parkeringen, så sporet fulgte med ned til skien i dag. Mye vegarbeide og omkjøring i område, det viser GPS-sporet.

Map    

Blåfjell

Date:
09.06.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.7km

En rask tur opp til Blåfjell fra Kleven. Ny stor parkering på Kleven. Frodig i skogen og hadde planter til oppunder armene i dag. Jeg gikk strake vegen opp som ikke er blåmerket og rundt østlig ned igjen til Stakamyr. Ei skogsnipe klagde sin sang da jeg passerte myra nedenfor toppen, så her var det bare å komme seg videre, var ikke ønsket. Ellers er kondisen helt på bånn, snakk om å kunne gå sakte i bakkene, men hvis en tar et og et skritt så kommer en opp, hurra... Har så lyst på lang lang fjelltur, men det går ikke.... så for nøye med meg lokale topper framover. Myggen var en trofast følgesvenn i dag, men en kvist i hånden gjorde under og holdt den på avstand.

Map    

Svartberget

Date:
06.06.2018
Distance:
9.6km

Sykkeltur og gåtur. Jeg syklet hjemmefra opp bakkene til Bakkanestue og videre mot Oklungen til der stien opp til Svartberget startet og gikk blåmerket sti til toppen. Frodig i skogen i dag og en del mygg. Heldigvis litt vinddrag på toppen. Så svalestjert og ospesommerfugl på toppen. Samme veg tilbake. Øyvind og Anjing var med, de gikk om Langevann tilbake, de syklet heller ikke.

Map    

Jypleviktangen

Date:
03.06.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
3.7km

Denne toppen likte jeg. Her går vi ned til toppen og opp igjen til bilen. Området er et eldorado for botanikere og turen tok nok litt lengre tid enn planlagt av den grunn. Måtte jo registrer en del funn i artsdatabanken for mange spesialiteter her ute. Overraskelsen var alle brudesporene jeg fant. Det er naturreservat her så det er ikke lov å plukke blomster og jeg håper disse brudesporene får stå. Nydelige var de og telte over 50 stk. For å komme dit kjørte vi til Stathelle og videre mot Langesund. I Sundby tok vi av til høyre og kjørte 850 m der vi svingte av til venstre og kjørte inn til en parkeringsplass for Jyplevikområdet. Vi gikk korteste veg ned til tangen og tilbaketuren valgte vi ut på flauene vestover. Elsker å gå her og får aldri nok, så mye å se på og utforske. >>>

Map     3 comments

Øvrumkollen

Date:
01.06.2018
Distance:
2.8km
Map