Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Mælakollen

Date:
20.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
4.7km

2. titopper topp i år for Grenland sine Titoppere, og 2. for Siljan sine Titoppere. Greit med dobbeltopper. Gikk fra Brånaskottet og fulgte korteste veg opp og deretter samme veg ned. Lukta godt med liljekonvaller i brattlia i dag. Glemte å slå av GPS-sporet så jeg er gjennomskuet for å være innom Auto`n og kjøpt softis.

Map    

Hvitveistur fra Lensmannseter mot Sørgårdsetra

Date:
12.05.2018
Distance:
6.3km

En tur bortetter skrenten fra Rustand til Sørgårdseter er en obligatorisk vårøvelse. Litt seint ute i år for hvitveisen hadde sett sine beste fager, men mange andre kravstore blomster var i full gang, så mye spennende å se. Vi gikk fra Lensmannseter mot Gaupåsen og tok av mot Rustand og videre mot Sørgårdseter. Vi valgte å ikke gå helt bort til Sørgårdseter, men snudd ved ei av hyttene som går der oppe. Samme veg tilbake. Liv og Anjing var med på turen.

Map    

Tur til Børja med Anjing

Date:
11.05.2018
Distance:
2.3km

Kjørte ned til Båthuset og gikk ut til Børja. Mye fugl og en del vårblomster nå. Luftetur for Anjing. En kadaver av et hjortedyr hadde seilt i land rett før brua. Luktet stramt og selvsagt ville Anjing bort. Tok noen bilder for å se om jeg kunne artsbestemme dyret. Tror dette druknet i vinter. Vi så at det lå et dødt dyr på isen tidlig i vinter før de store snømengdene kom. Kråker og til og med kongeørn var på besøk på åtet. At det har klart å seile så langt over Gorningen er spesielt.

Map    

Vestre Vealøs fra Oddbakken, første Titopper 2018

Date:
10.05.2018

Vi gikk blåmerket sti opp og ned sammen med Turgruppa. Vi var 6 på tur. Fint og varmt vær.

Map    

Fugletur til Jomfruland

Date:
01.05.2018
Distance:
4.0km

En uke på fuglestasjonen på Jomfruland sammen med Ola , Hanne, Jørn og Rune S. Mange inntrykk og opplevelser. Hovedattrasjoenen var blåstjert på Stråholmen på tirsdag. En sjelden gjest som ble oppdagen av Vidar Heibo. Bildene taler for seg selv. Søndagen gikk jeg en tur til Tårnbrygga og rundt Tårntjernet på 4 km.

Map