Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Signalkulen

Date:
30.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
8.4km

Siste Titoppern Grenland i år, dette er 13. sesongen. Vi parkerte ved den store parkeringen ved Heivannet på vei inn mot Galtetjenn. Turen startet med å følge vegen innover og til venstre. Etter 500 m inn på gammel traktorveg opp lia til det flater ut. Her tok vi raskeste veg til toppen om Ristingkollen, øverst i slalombakken, og videre opp til Signalkulen. Øyvind fortsatte rundt Middagskollane, mens jeg gikk samme veg tilbake. Vi møttes igjen på en rasteplass ikke så langt unna stikrysset Øyvind vil komme tilbake til etter rundturen.

Map    

Kjerkåsen

Date:
28.07.2017
Characteristic:
Hike

Rusletur til Kjerkåsen fra Rugtvedt. Samme veg tilbake. Topp nr 9 av Titoppern Grenland. Øyvind og Anjing gikk fra Voldsvegen om Piggen og så møttes vi på Kjerkåsen.

Map    

Kløverødkollen

Date:
27.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
3.4km

Turen startet øverst i Snurråsen og fulgte merket løype til toppen. Etter å ha tatt av mot Kløverødkollen slynger stien seg oppover og kommer ut på kanten så utsikten blir bra innimellom. Det begynte å regne da jeg kom på toppen så det var bare å snu nesa hjemover. Fint å gå her oppe i hørden. Samme veg tilbake med unntak rett før jeg kom ut på stien til Kløverødtjønn. Da valgte jeg å gå rett fram i stedet for å ta svingen ned til stikrysset. Helt greit å ta snarveien her.

Map    

Vestre vealøs

Date:
26.07.2017
Distance:
3.4km

Kjørte opp til Lensmannseter og parkerte. Anjing og jeg fuglte vegen/stien opp til Vealøskappelet der det ble en pause for å drikke og spise litt i varmen. Det var meldt overskyet vær, men sola stakk fram nesten hele tiden, så godt å varmt oppover lia. Fint og tørt i marka nå, og litt for lite for Anjing å drikke for alle bekkene var nesten tørket helt ut. Toppen ble nådd og vi fant oss en plass i skyggen der vi kunne nyte utsikten. Flere ringvinger flakse forbi og jeg fikk tatt bilde. Tro om det er Svabergringvinge? Det ble en tur bortom tårnet for å se hvor det høyeste punktet på Vestre Vealøs egentlig er. Det er også blitt sett slettsnok her oppe så jeg tok en ekstra kikk langs veggene. Ikke noe å se før jeg gikk tilbake og der så jeg en halv slettsnok forsvinne inn i >>>

Map    

Piggen

Date:
25.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
3.9km

Parkerte ved Voldsvegen og gikk raskeste veg inn til Piggen og samme veg tilbake.

Map    

Kammerherren

Date:
15.07.2017
Duration:
2:00h
Distance:
10.0km

Bente ønsket seg Titopper-tur og jeg ba henne velge. Hun valgte denne som hun selv ikke hadde vært på og oppdraget var at det var hun som skulle finne vegen fram og tilbake. Det gikk helt greit. Vi startet fra parkeringen til Ulvskollen og gitt opp Brubergdalen til Siljuknatthytta. Der ble det en god pause etter mye stigning, nå var det bare på surfe bortetter åsen til Langelandskollen. Noen fine sommerfugler møtte oss opp i Brubergdalen samt svartbergknapp, et frodig sted. Det ble et tur bortom toppunktet før vi tuslet fram til Kammerherren og gapahuken der. Det ble matrast og tid for å nyte utsikten. Samme veg tilbake.

Map    

Smalmarihandtur

Date:
11.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
2.9km

Årets tur for å sjekke bestanden, den var i beste velgående. I sitt aller beste nå i juli. Så også mye annet på myra som sivblom, tranebær, pors, selsnepe i vannkanten. Nøkkerosene har gått tilbake, lite av dem nå. Øyvind og Anjing var med på turen.

Map    

Berdalsbu

Date:
05.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.1km

Dette skulle bli årets tur, Sæbyggjernuten skulle bestiges. Jeg vet ikke hvor mange år jeg har sett på denne toppen og planlagt rute. Både fra Tokke sin side og fra Setesdalen. Dette er mitt andre forsøk, første gikk i vaksen pga sterk vind og nysnø. Øyvind og Anjing skulle være med og vi skulle overnatte to netter på Berdalsbu for å gjøre turen kortere og ikke så slitsom. Vi kjørte til Hovden og sydover og tok inn Berdalen til tilrettelagt parkering for de som skal gå til Berdalsbu. Det var fin sti innover forbi et hyttefelt, og halvveis passerte vi to hytter ved Hovde. Videre så fulgte vi elva oppover før vi gjorde en sving opp en bakke og kom så tilbake til ei annen elva som krysses og da rett opp til Berdalsbu. Det var allerede to personer på hytta, men vi skulle ligge >>>

Map     1 comment

Trollfoss i Lardal

Date:
02.07.2017
Characteristic:
Hike

Dagens tur har vært snakket om i over 15 år, i dag skulle det skje. Vi kjørte til Svarstad og videre nordover til der det er skiltet til Trollfoss. Kjørte inn til øverste gården og betalte kr 50,- i vegavgift med giro. Deretter kjørte vi opp bakken, og der det begynte å gå nedover igjen var det en parkeringslomme som vi satte fra oss bilen på. Herfra gikk det sti ned til vegen som gikk videre til der stien ned til Trollfoss gikk, ca 500 mellom vegene, fin gammel traktorveg å gå på. Blåmerket. Da vi kom ned til vegen tok vi til venstre og etter noen få hundre meter dukket skiltet til Trollfoss opp. Vi fulgte stien nedover lia. Etterhvert ble det flere stier å velge mellom, men vi gikk alltid til ventre. Plutselig står vi toppen av en stupbratt li ved en meget løs sti. WOW tenkte >>>

Map    

Valås

Date:
01.07.2017
Characteristic:
Hike

Korteste veg opp og ned fra Gamle E18.

Map