Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Movannskollen

Date:
26.05.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
2.7km

Turen til Movannskollane har ikke vært så populær siden vi går i et hogstfelt store deler av turen, men siden vi ikke kan velge tur i Siljan og må gå alle så var det ingen veg utenom. Årets før så var det ille gjennom hogsfeltet, men flere sa at det var bedre i år. Forventningene var store, men det innfridde ikke på noen måte. Like trasig å gå i hogstfeltet i år. Neste gang vi skulle rote oss oppe i her går vi opp og ned samme vegen, da blir det en del mindre gåing i hogsfeltet. Selve turen på kollene er jo fin og det er veldig frodig her oppe med rik flora, så for en hobbybotaniker er det mye å se på.

Map    

Luksefjell med TBF

Date:
25.05.2017
Characteristic:
Hike

Vi parkerte langst veien ved Godal og gikk inn vegen mot Finnvollen på vestre side av vannet. Det var fortsatt vår her oppe og vi måtte snu nesten opp ved Steinli pga snø. Det var de solvente liene som var mest intressante og mange vårblomster var i fullblomst.

Holmfjell

Date:
23.05.2017

Parkerte ved vanntårnet og gikk over Tudalskulten, fulgte lysløypa til stien til Holmfjell begynner. Alltid spennende om det er mulig å gå over myra eller om en må gå rundt. Vi tok sjansen å gå rett på og det gikk helt greit. Litt vann oppe på kavlingen i starten og så må en gå i myra siste metrene, men den er fin og fast. Flott utsikt på toppen i dag og et fuglespill foregikk på andre siden av Skisjø. Storlom og en musvåk var i tottene på hverandre. Samme veg tilbake til lysløypa, men derfra fulgte vi lysløypa rundt og tilbake til parkeringen. Trepiplerka sang fint sammen med fuglekonge, bokfinken, løvsangeren, svarttrosten og mange flere i kveld.

Map    

Bøllås i Ambjørndalen TBF tur

Date:
14.05.2017
Distance:
7.0km

Turen startet i Togrenda ved fellesfjøset og går opp til Nord-To og videre til Ambjørndalen, Lislero, Velufsin og dreier opp til Bøllås. Hovedattraksjonen for turen var søstermarihandblomstring som vi så i full blomst flere steder på turen.

Skriua

Date:
13.05.2017
Characteristic:
Hike

Øyvind, Anjing og jeg gikk blåmerket løype fra Synken opp og ned. Det regnet rundt oss på alle kanter, men vi var heldig og unnslapp. Utsikt fra toppen sørover

Map    

Kistekollen

Date:
11.05.2017
Distance:
2.5km

Anjing og jeg gikk merka løypa opp og snarveien ned igjen. Litt snø mot toppen, men ikke så mye at det lå i stien. Her ser vi hjem GPS-sporet har tatt seg noen krumspring i dag, så mye har vi ikke vinkla.

Map    

Lønnedalsfjellet

Date:
09.05.2017
Characteristic:
Hike

2. topp for sesongen Start fra Vierød. Øyvind og Anjing var med. Første del av turen går på blåmerket rute som går til Østre Vealøs/Galten. Da vi kom opp bakkene tok vi av på sti som var merket med blåe bånd som førte oss til toppen. På tilbaketuren gikk Øyvind og Anjing om Gonsholtseter og rett hjem, mens jeg gikk tilbake samme veg for å hente bilen.

Map    

Ramsås

Date:
07.05.2017
Map    

Rognstranda og Vardås i Bamble

Date:
01.05.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
2.5km

1. mai er dagen for tur. Telemark botaniske forening hadde tur til Rognstranda og Rogsnflauene. Mye spesiell flora her ute på våren og når en får gå med ekspertene blir det ekstra spennende. Vi gikk gjennom campingen og fant noen småplanter i plenen først veirublom og bakkeverionika. Så små at de fleste trår på den og ikke ser dem. Så gikk vi opp skråningen til Rognsflauene i nordenden av campingen, gjennom en stort ramsløk felt, lukta bra. Vi fulgte sti sørover og gikk bratt ned til Rognstanda igjen og fulgte vegen tilbake til bilen. Botaniske turer går i rolig tempo og siden jeg allerede var i Bamble og det var Titopper start i Grenland, så hvorfor ikke ta en den nye kysttoppen Vardås. Jeg kjørte mot Valle og tok inn mot Buvollen friluftsområde. Der er det gratis parkering >>>

Map