Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vassdalen med TBF

Date:
23.04.2017

En kort rusletur inn til Vassdalen fra dammen for Vanebuvann. Det ble litt småklyving opp lia for å finne vårblomster. Noe var det: Blåveis, hvitveis, moskusurt, krattfiol, tystbast og hoggorm. En hoggorm dukket også opp da vi kom tilbake til bilen. Tydelig at de har kommet ut for å varme seg i solen etter en lang vinter.

Tangen

Date:
19.04.2017
Distance:
5.3km

Det er veldig næringsrikt før en komme til Tangen og blåveisen blomstere villig her. Det som var nedtur på turen av en svipp innom Langevelsbukta. Her plukket jeg med meg to bæreposer stappfulle med tomflasker. Klarte ikke å bære mere med meg ut ellers så hadde jeg også tatt med meg mer av all den plastsøpla som denne flotte stranda hadde samlet opp. Tragisk at det skal være så mye plast utenfor allfarveg. Dette kommer nok fra badeplassen på Gorningen og fra Kistefestivalen som var vært et par år.

Map    

Kiste rundt om Teie

Date:
15.04.2017

Vårblomsterfugletur om Vealøskapellet og Søgårdseter

Date:
09.04.2017

En fantastisk tur med nesten sammenhengende blåveisbedd i 10 km. Blåveisen stod i sin beste skrud, ispedd med litt hvitveis, gullstjerne, lerkesporer, tysbast og begynnende tannrot og myske. Fuglende sang for full hals og fylte skogen med fantastisk lyd og ekstra spennende nå som jeg kjenner de aller fleste sangene. Sommerfuglene var også på plass og i en dam holdt noen våryre buttsnutefrosker på. Eggene var allerede lagt for noen. Turen startet på Lennsmannseter og gikk opp til Vealøskapellet der jeg var med på palmesøndagsportsandakt. En vaffel og en god prat i solveggen ble det før jeg gikk sørover mot Ørnstjern østre utløp/dammen. Herfra gikk jeg videre til Gamlestulen og så sørover til Søgårdseter. Deretter fulgte jeg skrenten med de fantastiske blåveis og hvitveis slettene >>>

Map     1 comment

Svartflogheia

Date:
06.04.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
6.8km

Det er slike turer en kommer på bare fordi en samler topper på en liste. Kjørte til Kilebygda og videre mot Drangedal, etter Gisholt før kommunegrensa går det en veg sørover, Vellumvannsvegen. Det er bom så jeg parkerte i vegkanten utenfor bommen. Så var det å rusle innover, passerte et tjern og en fin plass lengre inn. Etter Ørnhøltjern ved en liten velteplass fant jeg en gammel traktorveg inn til venstre som tok meg inn en dal til foten av Svartflogheia. Det var et dyretråkk opp bratte lia og før toppen dukket en flott eikeskog opp. Her var det fint å gå. Vi fortsatte opp til toppen, glemte visst å ta bilde av toppunktet denne gangen, tror ikke det var viktig. Grense mellom Skien og Drangedal. Anjing var med på turen som dere ser på bildene.

Map    

Luftetur til Børja med Anjing

Date:
02.04.2017

Tur til utsiktspunktet og ut mot øst for å se etter fugl.

Map