Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Olandsbu

Date:
31.05.2011

Overnatting på Olandsbu under kommunetoppraid

Map    

Hovdefjell - sti fra sør.

Date:
31.05.2011

Jeg kom fra Vegårdshei og kjørte 415 vestover. På høyeste punkt før vegen ned til Nelaug tar jeg av, etter lysløypeanlegg, der går det inne en veg til høyre. Den går inn til en liten parkeringsplass med infotavle. Da er jeg rett sør for Hovdefjell. Fra parkeringen går det en meget flott merket tursti helt til toppen. I starten litt flatt, så jevn stigning, mot slutten er det litt brattere og det er lagt ut kjetting. Jeg leser andres turbeskrivelsene og de fleste har sykles opp evt gått vegen. Her er i hvert fall en meget bra alternativ til dem som ikke er så tøffe og sykler opp 250 høydemeter.

Map    

Espehaugen

Date:
31.05.2011

Jeg tok av fra E18 ved Moland og parkerte ved stistart. I starten fulgte jeg en traktorveg som ble til sti og siste delen var det uten sti. Liten varde på toppen som var bygd slik at det var hull i den. Samme veg tilbake.

Map    

Gygrestolen og Bryggefjell

Date:
29.05.2011

Det var mange som hadde fortalt mye om disse fjella og jeg måtte bare ta turen og se selv. Kjørte til Bø og så videre mot Lunde og inn til Uvdalstjønn og parkerte der. Fant en fin sti oppover og den var skikkelig sølete og slitt etter motbakkeløp noen dager før. Passerte en tjern og fortsatte opp og ut mot toppen. Spektakulært med disse kjempeklossene som har forlatt fjellsiden. skulle gjerne ha klatret opp der en gang. Jeg så at det var merket sti videre og satset på at det var en rundtur og det var det. Fint å gå her i vårens blomsterprakt. Kom også slik at jeg så gygrene nedenfra, men valgte å ikke gå nærmere for det så vilt ut med store blokker, tar det en annen gang for ville også prøve å se om i Liheia. Etter jeg kom ned kjørte jeg ned til Bø igjen og forbi Oterholdt >>>

Map     2 comments

Ulvskollen

Date:
25.05.2011
Map    

Vestre Vealøs

Date:
23.05.2011
Map    

Punkt øst for Solhomfjell

Date:
21.05.2011

Passerte Gjerstad sentrum og fortsatt mot Felle. Etter en flott rasteplass ved et vann gikk det inn en veg til høyre. Ikke skilt, men det var noen biler som stod parkert ved et infoskilt etter nesten en km. Det var blåmerket sti nesten til varden. Bare siste 200 meterne måtte jeg gå ut av løypa. En varde midt i lia. Ikke noe å skryte av dette for Gjerstad. Jeg hadde lyst på et tur på toppen av Solhomfjell med valgte å snu pga vind og det var seint på kvelden. Det blir helt sikkert flere turer i dette området. Veldig spesielt med disse svaene over det hele. Flott utsikt her oppe.

Map    

Store Valefjell

Date:
21.05.2011

Jeg valgte å gå inn fra syd og følge merket sti til toppen. Kjørte av E18 mot Sannidal og kjørte gamlevegen til Fikkjebekk, Krageø industriområde. Det gikk greit å finne vegen inn mot turisthytta, men den var stengt med bom. Det ble en lang marsj på 13 km tur/retur. Det går en fin sti som korter ned turen langs vegen men den var ikke så lett å finn hvis en ikke vet at den er der. Etter at vegen var slutt var det å følge merket sti helt til toppen. Flott varde med bok. Samme veg ned igjen.

Map    

Finsehytta

Date:
17.05.2011
Map    

Fantekjerringkollen

Date:
12.05.2011
Map