Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Blåfjell

Date:
29.04.2011

Så er det klart for ny runde med Titoppern Grenland. La ut ny registreringsbok for sesongen. Hvitveisen stod i full blomst og fuglene sang vårsang så det ljomet i liene. Så flott vårvær, en nytelse. Ormen var selvsagt på plass og skremte oss, men det fikk gå sin veg. Godt ikke to beinte eller firbeinte ble bitt.

Map    

Svarteberget

Date:
28.04.2011

Skogen har tatt på seg vårdrakten og står i sin beste vårstas. Et syn å se. Hvitveisen og bjørka var et syn denne dagen. Ingen snø. Gikk hjemmefra, fra Austad, først etter veien så siste halvtimen på blåmerket sti. Videre sørover ned fjellsida der det står et par stiger for å hjelpe oss. Deretter ned på vegen tilbake til Årholtstua og så vegen hjem igjen. Ved Limtjenn møtte jeg en fyr som hadde ligget i telt der siden påske. Han hadde sett 3 hoggormer på den tiden og den ene hadde kommet inn i teltet. Den måtte bøte med livet og hang ved en uhell på utstilling i ei furu. En tur på ca 4 timer og det beste vårværet som finns.

Map    

Piggen om Hvitsteintjenn

Date:
20.04.2011

Map    

Fløyåsen

Date:
19.04.2011

En rusletur hjemmefra i vårværet. Turen gikk langs vegen forbi Laksjø til Eide så tok jeg inn grusvegen til venstre. I første sving begynte jeg å gå opp mot åsen. Jevn stigning på dyretråkk. Etter første stigning var det litt kupert innover før den jevne stigningen mot toppen startet. Litt tett skog noen steder men ellers bra tur. Trigpunkt på toppen. Deretter gikk jeg ut mot skrenten for å få utsikt over Laksjøområdet. Turne tilbake gikk videre over åsen og ned til Kiste og deretter vegen om Teie og så hjem.

Map    

Århusstien med Ut på tur med TTF

Date:
13.04.2011

Turen gikk fra parkeringen ved Odd stadion, følger vegen Falkumlia ned Ishusbakken som går til friområdet ved Falkumelva. Vi gikk videre på sti nordover langs elva et godt stykke og fulgte traktorvegen opp til Århus gård og Jernalderhuset. Det ble det en god pause før vi gikk vegen tilbake til Falkum.

Frierstien

Date:
07.04.2011

Vi parkerte på Herøya og gikk Frierstien til Dammane i Brevik. Der tok vi bussen tilbake til Herøya. Det er fortsatt tidlig vår og en del snø i stien, men det går greit å komme seg fram. Vi passerte Versvika, Åsstranda, Gravstranda og etter Saltbuodden måtte vi høyere opp og her var det også mer snø. På turen laget vi også et lite bål slik at vi fikk grillet litt pølser til stor frustrasjon for pelsdotten som ikke fikke noe. Vi var også innom Prekestolen på turen. Det står at det ikke er anbefalt å gå ut, men vi måtte jo prøve likevel. Bratt ned her. Fin utsikt fra Frierflauene med Grenlandsbrua rett under. Siste del av turen går forbi Dammane, fem stykk, og på veg det siste delen. Her er hele rekka for tigging til han til slutt forstår at han ikke får noe, urettferdig.

Map    

Tuva, Kroksjøhøgda og Himmelkampen

Date:
01.04.2011

Endelig ble det topptur igjen etter flere måneders pause. Kjørte til Brumunddal og derfra mot Åstdalen. Kr 100,- i bompernger. Fulgte fin veg innover skogen og valgte å kjøre helt opp til hyttefeltet på Skvaldra. Stor fin parkering der skiløypene starter til bl.a Godlidalshytta. Jeg fulgte nytråkka sport oppover hyttefeltet (hold til høyre) og videre til Godlidalshytta. Derfra GPS-kurs rett på Tuva, 1,5 km. Det var kommet 5 cm med nysnø som var våt så den klabben litt. Kortfellene var på så det gikk strake vegen til toppen. Utrolig jevn slak stigning, men litt lite snø. Litt skyer og sola skinte fint opp lia. Fin utsikt sørover, men nordover lurer skyene og tåka. Fra Tuva fortsatte jeg videre mot Himmelkampen, søndre topp. Jeg prøvde å holde litt nordover for å ikke tape >>>

Map    

Melakollen

Date:
01.04.2011
Map    

Åkersætra

Date:
01.04.2011
Map