Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Luftetur i snødrev og tåke

Date:
31.03.2010

På tilbaketuren fra Lillehammer valgte jeg luftetur for bikkja ved å ta turen til Lauvhøgda. Jeg kjørte til Raufoss og tok til høyre etter kirka. Deretter ved Gotterud til høyre og opp bakkene. Rett før en betalingsbom tok jeg til venstre og kjørte ca 1 km før jeg kom til en bom der det stod at den ville bli låst uten varsel. Her var det en liten parkeringslomme, og så var det å tusle oppover vegen. Det hadde kommet litt snø og det snødde på den brøyta vegen. Tåka hang godt nedover tretoppene. Etter noen hundre meter gikk vegen til toppen til høyre. Her var det kjørt opp med skuter og løypa var fast og fin. Helt ok å gå på beina helt til topps. Jeg hadde fjellski på og da gikk turen ned ijgen i en fei. Det var utsiktstårn og mast på toppen, men ingen utsikt i dag. >>>

Map    

Morgentur til Nevelfjell

Date:
30.03.2010

Det var meldt snø om ettermiddagen så jeg bestemte meg for å ta turen så tidlig som mulig. Kl 0900 kjørte jeg opp til den store parkeringsplassen rett før Pellestove på Hafjelltoppen. Her var det klart vær og bra utsikt. Spente på meg fjellskia og la i veg mot Nevelfjell. Jeg var først innom en annen topp før siste stigning. På toppen var det hytte og sikteplate og nokså bra utsikt til fjellområdene rundt. Skydekke ble laverer og lavere, men kl 11.00 var jeg og bikkja tilbake ved bilen. Det var kommet 10 cm nysnø så det var blott skiføre.

Map    

Luftetur på Lygnasetra

Date:
29.03.2010

På tur til Lillehammer stoppet jeg på Lygnasetra for å lufte både bikkja og meg selv. Vi gikk skiløypa inn til Lushaughytta der det ble vaffel før oppstigningen til Lushaugen. Jeg fikk et tips om å følge blåmerkea løype ,og det gjorde jeg stort sett, men det var ikke like enkelt å se hvor den gikk når det er snø. Jeg har investert i nye fjellski med kortfeller og var kjempefornøyd. Gikk opp bakken så det suste, Det var en tung dag vær messig. Litt snødryss og utsikten var heller laber, men heldigvis var det ikke tåke. Bua på toppen ble beskuet og så var det å skli ned igjen til Lushaughytte og deretter tilbake til Lygnasetra.

Map    

Granskog og t-skjorte

Date:
14.03.2010

Jeg fant den falma t-skjorte mitt inne i granskogen. Den hang der på furustubben sinn selv om det var en god del snø i terrenget. Jeg startet fra Grorud, nord i Siljan. Parkerte der bommen står for vegen over til Svarstad. Begrenset antall parkeringsplasser pga nesten på tunet til en hundekjører. På bomvegen var det kjørt opp "trikkeskinner" inn til Raubern og videre opp til Jomfruvann. Da jeg var på det høyeste ved Jomfruvann gikk jeg på GPS-kurs fram til t-skjorta i skogen. Tjukke granskogen. Dette var andre forsøk på en så enkel topp, for sist måtte jeg snu pga løssnø som var uframkommelig. Nå var det topp forhold utenom løypene. Jeg glemte kamra, men det gjorde ikke så mye, for utsikt var det ikke. Været var flott med sol fra blå himmel. Retur samme veg.

Map    

Gråfjell

Date:
07.03.2010

Jeg startet fra Tempelseter og gikk vestover sammen med minst hundre til. Målet for de fleste var Fiskeløysingen for her var det servering. En mega stor vaffel ble spist. Har aldri sett så store vafler noen gang. Det var strålende vær, men litt motvind innover. Etter Fiskeløysningen var det litt mindre med folk, og det bar nordover og oppover bakkene til Gråfjell. Flotte trikkeskinner i begynnelsen, men mot toppen og resten av turen hadde vinden tatt sporet og det fokka en del. Etter toppen, som ikke var et blivende sted pga vinden, bar det østover og nedover i medvind. Savnet ski med stålkanter for det ble vel ruglete pga av fokkingen. Jeg hadde vært på Høgevarde før så det ble ingen tur dit i dag. Vel nede ved Tempelseter i solnedgang etter en tur på litt over 2 mil. Det ble >>>

Map