Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Horten

Date:
01.10.1982
Map    

Trondheim

Date:
01.08.1982
Map    

Hardangervidda fra Mårbu til Finse vest for Hardangerjøkulen

Date:
26.07.1982

Etter en strevsom langtur året før så hadde jeg planlagt litt anderledes denne gangen. Nå hadde jeg mine egne fjellsko, og matlagret var større samt en del mer penger og nå visst vi hva togbilletten kostet. Denne gangen hadde jeg med to andre venninner, Anne Gunvor og Anne Cathrine. Søskenbarnet til Anne Catrine, Marianne, ville også være med så da ble vi 4 jenter på tur. Gjengen var da 17 år, 16 år, to 15 år. Dvs vi hadde med to 2-mannstelt. Turen startet 26.07.1981 og varte til 01.08.1981 og det var meldt pent være hele uka. Turerfaringen til Anne Gunvor var lik min, men de to andre var yngre og mer uerfarne, så for å teste litt ut om de ville klare turen hadde jeg arrangert en testtur til Himingen noen dager før. Det gikk bra så da dro vi. Vi tok også denne gangen bussen >>>

Map    

Himingen - testtur før Hardangerviddatur

Date:
22.07.1982

Når en står i Sauland og ser mot Lifjell er det tre fjell som særmerker seg, og det er Heksfjell, Slettefjell og Himingen. Himingen er det som er lettest å nå ved å kjøre inn til Myregvarv fra Åse i Heddal. Jeg vet ikke hvem som kjørte oss og hentet oss, men noen må det ha vært. Året før hadde jeg gått opp til Himingen, rett opp lia, steinura og det hadde jeg tenkt vi kunne prøve i år også, og tror vi gikk rundt ned igjen. Det var fint vær og alle nådde toppen. Anne Gunvor klarte å legge fra seg brillene sine oppe i lia, og de var det jo umulig å finne igjen. Vi overnattet i telt på Gavlesjå kvelden før turen.

Map    

Kragerø

Date:
01.07.1982
Map    

Skitur til Slettefjell

Date:
01.03.1982

En vinterdag dro Inger Berit og David, en som var utveklingsstudent og jeg, på tur til Slettefjell fra Myrgvarv. David kjørte. Utveklingsstudeten husker jeg ikke navnet på, men han hadde ikke gått så mye på ski før, bare slalom så det bar litt preg av på turen. Men ivrig var han og opp alle topper som var for å kunne renne ned. Datt gjorde han hele tiden, men opp igjen og videre. Jeg brukte briller på den tiden med ekstra lag med solbriller festet utenpå, ikke om jeg ville falle i løssnøen for da var det 10 min med å pusse briller. Vi gikk i hvert fall på toppen, Inger Berit ventet på oss andre litt nede i lia. Vi var sannsynlig innen Slettefjell øst også siden vi kom øst fra.

Map