Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Skitur i nostalgisk terreng

Date:
28.02.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
16.0km

Kjørte til Titut slott der jeg parkerte. Gikk først til Rindåsen der jeg fulgte Per Oles spor Gikk videre i Augga løypelags fine løyper og tok utover mot Kinna Gikk tilbake og tok løypa til Veslesætra Løypa gikk i en runde rundt Veslesætra, tok utover ved løypekrysset og fikk litt hjelp til å ta bratt ned til Slette. Derfra oppover og i Per Oles spor opp på et lite utsiktspunkt Derfra var det kort tilbake til bilen ved Tittut slott. Artig med denne turen, da jeg gikk i 5. klasse hadde vi skitur i dette området. Da gikk vi fra Auggedalsskolen og opp til Rindåsen og viceregal til Veslesætra før vi kjørte ned til bygda. Dagens tur var derfor betydelig lettere da jeg kjørte nesten til Rindåsen og turen gikk i flotte oppkjørte løyper. En skikkelig fin tur!

Map    

Krokvassfjellet

Date:
27.02.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
11.0km

Torsdag skitur på Vardalsåsen etter jobb, fint turområde, gikk fra parkeringsplass på Stangstua og runde om Vesterås. Turen var 12,5 km. Siden jeg hadde glemt igjen noe på Gjøvik i går, måtte jeg tenke nytt område i dag. Etter å ha vært på Gjøvik, kjørte jeg gjennom Snertingdal og opp på Torpeåsen. Der parkerte jeg og tok løypa mot Krokvassfjellet. Fine spor oppover, rett før toppen var det kasse med bok som jeg skrev meg inn i. Oppe på toppen var det god utsikt i alle retninger Det var mulig å gå en runde, så jeg tok en annen løype ned. Gikk over vegen og gikk løype der Til krysset der løypa gikk opp igjen til der jeg hadde parkert

Map    

Skitur fra Værskei

Date:
21.02.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
22.0km

Tåke på Lillehammer, men skimta sola. Skisporet meldte om nykjørte løyper på Vestfjellet, så jeg kjørte til Værskei. Gikk rett inn til Nysetra Og videre oppover mot Skjelbreidsfjellet Fortsatte til Prestkjerringa Kjørte ned igjen til Nysetra og var innom på Ginahytta der jeg skrev meg inn i hytteboka. Derfra tok jeg den øvre løypa og gikk opp på Hærfjellet Kjørte ned igjen og gikk tilbake til Værskei

Map    

Skitur fra Birkebeineren

Date:
20.02.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
12.0km

Snøvær og vind fra morgenen av, så drøyde med å gå ut. Drakk kaffe og så på langrennssprint sammen med tante Astrid - vi ble litt skuffa da vår favoritt ble nr. 4. Etterpå kjørte jeg opp til Birkebeineren, gikk ut lysløypa og opp på høyeste punkt Fortsatte ned igjen på Lysløypa og ut til Bottilmyra, Kanalen og til krysset der lysløypa kommer fra Vårsetergrenda. Der snudde jeg og gikk tilbake til Bottilmyra, tok opp til Birkebeinerløypa og gikk den tilbake til Birkebeineren Skistadion. En grå dag, men fint å komme ut, og det er bra det kommer mer snø!!

Map    

Skitur etter storslagen bryllupsfeiring

Date:
14.02.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
20.0km

Kom til Valdres og Aurdal kirke lørdag for å delta i bryllup. Etter vielsen til Nythun høyfjellsstue for bryllupsfeiring. En flott ettermiddag og kveld. Søndag etter deilig brunch og i strålende vær gikk Laurits og jeg mot Skardåsen På vei ned gikk jeg ikke ned mot Kruk, men tok løypa mot Grøslie, slik at turen ble litt lengre enn planlagt. Men det gjorde ingenting, flott skitur!!

Map    

Skitur fra Birkebeineren

Date:
07.02.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
17.5km

Kjørte til Birkebeineren, og gikk ut Birkebeinerløypa/Ingalåmi. Tok Ingalåmi videre, gikk lysløypa motsatt inn, møtte foresten en elg som stod midt i løypa, og så oppom toppunktet tilbake til stadion. Vått og stusslig i dag, men godt å ha zeroski.

Map    

Skitur fra Birkebeineren

Date:
06.02.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
21.5km

Kjørte og parkerte på Birkebeineren, der det nå er hektisk aktivitet før åpningen av Ungdoms - OL. Gikk ut Birkebeinerløypa/Ingalåmi til Sagmyra Der tok jeg Ingalåmi til Bottilmyra, der jeg tok løypa opp igjen til Kubrua og gikk litt innover før jeg snudde og gikk tilbake til stadion Fortsatte ut lysløypa og gikk opp på høyeste punkt og lysløypa tilbake til stadion. En dag som så grå ut, ble strålende med godt skiføre. Brukte zeroskiene for første gang i år.

Map