Storenuten (07.07.2020)


Duration 2h 36min
Distance 8.7km
Vertical meters 684m
GPS
Ascents Storenuten (718m) 07.07.2020 20:36
Visits of other PBEs Bogadalen p-lomme (340m) 07.07.2020 19:50

Tok av i Vaksdal og kjørte tilbake gjennom sentrum for å komme meg mot Boge. (Google maps gir i 2020 et annet forslag når man kommer fra Bergen om å krysse E-16 og skvise bilen inn over en høy kant ved en busstopp på en smal vei for å spare noen minutter. Ikke gjør det.) Parkerte nede ved innkjøringen til Øvre Bogeveien og gikk herfra. For å kjøre på traktorveien opp mot Bogavatnet trengs tillatelse fra veilag i følge et skilt. I tillegg blir veien kontinuerlig dårligere (og brattere) jo nærmere Bogavatnet man kommer. Så for min lave bil var det ihvertfall helt korrekt å la være å prøve å parkere i P-lommen på PB.

Interessant oppe ved Bogavatnet om hvordan kraftverket virker. Herfra videre på utydelig sti som jeg nok fulgte litt for langt. Hadde sett meg ut at flere tatt seg opp ved bekken som rinner ned fra vatnet østfor Storenuten, men husket ikke på sparken om de pleide å gå øst- eller vestsiden. Tok på regnbukser da det småregnet litt og valgte østsiden og her var det nokså bratt, men det var godt fotfeste i vegetasjonen. Når jeg nærmet meg toppen så jeg dog en antydning til sti på andre siden og det ble stadig brattere på østsiden, så bestemte meg for å krysse. Her var det faktisk en eller annen form for svak sti/sauetråkk som bratt ringlet seg oppover. Videre til Storenuten. Ble litt overrasket over at det var god utsikt mot Samnangerfjorden.

Hadde sett at det var et fint utkikspunkt mot Veafjorden og Sørfjorden borte ved Bergshaugen, så ruslet bortover dit. Her var det fint, men hadde gjerne hatt litt bedre vær. Herfra ble det retur langs svak sti og da kom plutselig tåken snikende. Var temmelig sikker på at jeg var på samme plass som jeg kom opp på, men tok for sikkerhet sin skuld en dobbeltsjekk med GPSen (det var riktig). Klarte å gå meg litt vill gjennom å følge den andre stien som ser ut å gå parallelt med veien istedenfor å returnere til Bogavatnet. Idag var denne stien nokså bløt og selv om det var lagt ut steiner i myren så hadde de sunket så langt ned at de var dekket av vann, så hadde ikke lust til å fortsette langs den med kveldens vær. Litt myrkryssing og deretter tilbake ved Bogavatnet og samme returtrase ned.

Informasjonsskilt ved Bogavatnet
Informasjonsskilt ved Bogavatnet
Storenuten, mot Samnanger
Storenuten, mot Samnanger
Utsikt mot Bogavatnet fra utkikspunkt ved Bergshaugen
Utsikt mot Bogavatnet fra utkikspunkt ved Bergshaugen
Utsiktspunkt ved Bergshaugen
Utsiktspunkt ved Bergshaugen
Start date 07.07.2020 19:30
(UTC+01:00 DST)
End date 07.07.2020 22:03
(UTC+01:00 DST)
Total Time 2h 32min
Moving Time 2h 16min
Stopped Time 0h 16min
Overall Average 3.4km/h
Moving Average 3.8km/h
Distance 8.7km
Vertical meters 684m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.