Gravdalsfjellet (17.08.2015)


Map
Ascents Gravdalsfjellet (353m) 17.08.2015
Visits of other PBEs Laksevåghytten (235m) 17.08.2015

Fin förstetur på Gravdalsfjellet från Nygårdslien. Gikk opp sammen med Marie, via hulen, til Gravdalsfjellet. Så tre frosker og tre rovfugler. Etter litt googling kom jeg frem til at det mest sannsynlig var tre tårnfalker basert på måten den flöy.

"Den har svært spisse vinger og en noe flagrende flukt. Man ser også ofte tårnfalken stå helt stille i luften på utkikk etter bakkelevende dyr, slik som smågnagere, spissmus, firfisler, noe insekter og nylig utflydde fugleunger. Den har i tillegg et utmerket UV-syn, noe som gjør at den kan oppdage urinstoffene som smågnagere avsetter i terrenget og dermed lettere oppdage potesielle byttedyr. Tårnfalken er aktiv i den lyse delen av døgnet og mater ungene i hekkeperioden hver 1-2 time." Skamlöst kapret fra nowp.

Gikk ner mot Laksevåghytten. Hadde egentlig tenkt å gå ner til Viggohytten men gikk feil. Prövde å gå tilbake gjennom den utmerkte "stien" mellom Gravdals-, Olsok- og Damsgårdsfjellet. Var ikke mye til sti og den var veldig blöt. Men det gikk bra allikevel. Dog sannsynligvis förste og siste gang jeg tok den stien.

Spiste i tillegg masse blåbär. Gott gott.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.