Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Hovlandsnuten

Date:
30.09.2020

Tur fra Sauda Fjordhotell. Først på vei til Rødsåsana. Deretter på steinlagt sti til toppen. Flott utsikt. Vi fortsatte rundt Jakobsnutane mot Bordheia.

Map    

Bordheia

Date:
30.09.2020

Tur fra Sauda Fjordhotell via Hovlandsnuten. Uryddig terreng med daler og rygger rundt Jakobsnutane. Meteorologene hadde lovet opphold og litt sol. Men på toppen av Bordheia ble det regn og noe redusert sikt. Likevel fikk vi se både Saudafjorden, Etnefjorden med Lykilsvatnet og Hustveitsåta. Flott varde. Tilbake gikk vi ned Vekabotnane og Saudastølen. I dette dalføret var det en nylaget forferdelig vei som gikk nesten helt til toppen av heia.

Map    

Strandvassknuten

Date:
28.09.2020

Tur fra Lyngskaret. Mye nødlinger på veien oppover. En del kanter i fjellet som måtte forseres. Flott utsikt mot østre del av Lyngsvatnet, Iglandsklubbafjellet, Fyljesdalen, Siriknuten og Strandvatnet.

Map    

Siriknuten

Date:
28.09.2020

Tur fra Nordre Stølstjørna. Noe uryddig landskap, men vi fant en brubar vei opp på rygger og gjennom daler fra sørvest mot toppen. Flott utsikt fra en markant topp. Vi gikk ned samme vei som vi kom opp.

Map    

Kåsaknuten

Date:
28.09.2020

Tur opp ryggen fra nord. Flott utsikt mot Stølsdalen og mot Nilsebuvatnet.

Map    

Blåfjell i Suldal

Date:
26.09.2020

Vi kom fra Hellebrekk og over Fjellberg Høgeheia før vi krysset Svidskaret. Vi gikk btatt opp bakken og siktet mot topprn. Flott utsikt til Ulladalen, heiene rundt Sandsavatnet, og vest mot Boknafjorden. Vi returnerte ned til Svidskaret og gikk på østsida av Fjellberg Høgehei før vi gikk på vei til Hellebrekk.

Map    

Fjellberghøgeheia

Date:
26.09.2020

Tur fra Hellebrekk. Først på vei, så på merket sti. Ingen varde, men fin utsikt. Vi fortsatte sørover og krysset Svidskaret før vi gikk opp til Blåfjell.

Map    

Soddaknuten

Date:
20.09.2020

Avstikker til toppen med flott utsikt til Skåpet og Tyrejuvknollana.

Map    

Tyrejuvknollane

Date:
20.09.2020

Tur fra Vinddalen i nydelig høstvær. Først til Skåpet og videre til Soddaknuten. Videre til utsiktspunktet, som Turistforeningen ha merket stil til, i nærheten av høyde 666. Vi fortsatte med å krysse daler og rygger i nordenden av det uryddige terrenget til vi kom fram til den rette ryggen. Blikkstille og flott utsikt helt til Lysebotn på toppen. Tilbake gikk vi østover og krysset på ny daler og rygger før vi fulgte stien over Soddaknuten tilbake til Skåpet og videre til Vinddalen.

Map    

Høgehei

Date:
19.09.2020

Vi kom fra demningen i Lyngsvatnet og Klubbafjellet. Flott utsikt mot Viglesdalen og også mot Boknafjorden. Tilbaketuren gikk gjennom Lyngsdalen til Lyngstrand og videre delvis på sti tilbake til demningen.

Map