Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Øynanuten

Date:
30.08.2020

Vi hadde vært på den nordlige toppen på Nevøy. Men siden begge toppene er oppgitt til 130 m, fant vi det tryggest å også gå på den sørlige toppen. Fra våningshuset fulgte vi noen stier og tråkk til toppen. Her var det flott utsikt sørover i Sandsfjorden. Vi gikk tilbake til gården og videre ned til kaien. Øyvind ventet på oss og det ble en flott båttur tilbake til Sand.

Map    

Øyna

Date:
30.08.2020

Vår kjenning, Øyvind, hentet oss på brygga i Sand. Blikkstille fjord. Lunt og fint ved kaien på Nevøy. Fra gården på Nevøy, som er under restaurering, var det fin sti. Til et utsiktspunkt mot Sandsfjorden. Videre på sauesti i busk og kratt. Stort sett bare skog på toppen. Vi gikk tilbake til gården før vi fortsatte mot den sørlig toppen på øya.

Map    

Nevøyna kai

Date:
30.08.2020

Båttur med «Coral» fra Sand med vår kjenning, Øyvind.

Map    

Skarvanuten

Date:
29.08.2020

Flott sensommervær. Vi var tre par fra kontoret. Fra Hustveit gikk vi til Hustveitstølen. Flott pause på Jonestølen. Fra toppen(e) var det flott utsikt mot Saudafjorden og Sandsfjorden.

Map    

Jonestølen

Date:
29.08.2020

Tur fra Hustveit. Tilbake gikk vi om Skarvenuten.

Map    

Nordre Steinheia

Date:
14.08.2020

Tur fra Øvstebødalen. Tåke i dalene, men stort sett sol i høyden. Flott varde og flott utsikt fra toppen. Vi var også borte på den vestre toppen, som egentlig ser høyest ut. Vi fortsatte mot Smalafjellet.

Map    

Smalafjellet

Date:
14.08.2020

Vi kom fra Nordre Steinheia. Fin, liten topp med utsikt til Nordåtjørna, Fidjadalen, Fidjaknutane, Blåfjellenden og Strålaus. Vi gikk tilbake til bilen i Øvstabødalen.

Map    

Kvitserk

Date:
12.08.2020

Etter «Nordvest for Gilavatnet» fortsatte vi mot Kvitserk. Noe uryddig terreng, men delvis nødlet sti. I dag var det vann Førrejuvet og det var flott utsikt fra Kvitserk. Over 20 grader og det var flott å bare sitte på toppen og nyte utsikten.

Map    

Nordvest for Gilavatnet

Date:
12.08.2020

Fantastisk dag ved Blåsjøen. Vi parkerte ved Førrevassdammen. Først gikk vi over dammen og videre mot Stora Gilavatnet. På høyden før vannet svingte vi sør-vestover. Vi gikk på noen kanter, over noen høyder og forbi noen vann før vi til slutt stod på toppen. Egentlig var det to topper med noen meters mellomrom. Vanskelig å si hvilken som var høyest. Flott utsyn mot Stora Blåfjell, fjellene i munningen av Jøsenfjorden, mot Napen og mot Blåsjøen. Vi gikk tilbake til Førrevassdammen og fortsatte mot Kvitserk.

Map    

Undeknuten

Date:
12.08.2020

Flott ettermiddagssol og 20 grader er sjeldent ved Blåsjøen. Vi tok derfor en ettermiddagstur til Undeknuten. Veien var stengt, men det var ikke så langt å gå fra krysset. Noen snøfonner måtte krysses. Flott utsikt over Blåsjøen fra Undeknuten. Vannmagasinet er helt fullt, og det var helt stille og blankt på vannet.

Map