Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Reinaskardnuten

Date:
31.07.2020

Ettermiddagstur fra Breiborg. Endelig litt sommervær. Vi fulgte stien mot Flåna og deretter gikk vi sørvestover på ryggen mot toppen. Fortsatt en del snøfenner over 1000 meter. Nydelig ettermiddag på toppen.

Map    

Månastølnuten

Date:
25.07.2020

Vi kom fra Midtnuten i flott vær. Litt uryddig landskap, men etter en stund stod vi på Månatølnuten. Fin topp med flott utsikt i alle retninger. Vi fortsatte mot Månastølnuten vest.

Map    

Midtnuten

Date:
25.07.2020

Flott dag i Ryfylke. Vi startet på stien mot Napen fra Nedre Moen. Like før Napen tok vi opp mot nord mot Midtnuten. Lettgått hei. Fin utsikt mot Napen, Såta, Snønuten og Leirnuten bl.a. Vi fortsatte nordover mot Månastølnuten i et mer uryddig terreng.

Map    

Månastølnuten vest

Date:
25.07.2020

Nydelig sommervær. Imponerende flott varde på en smal egg. Flott utsikt mot Snønuten, Svinstølnuten og Sandsavatnet. Etter å ha besøkt Midtnuten og Månastølnuten returnerte vi ned dalen mellom Månatølnuten og Månastølnuten vest. Vi gikk på vestsiden av Midtnutvatnet og fulgte sti ned til bilen ved Nedre Moen.

Map    

Krolifjellet

Date:
24.07.2020

Tur til Rasmusskardheia. Fra toppen gikk vi sørover til Krolifjellet. Det er et flott utsiktspunkt mot Lysefjorden. Flott varde.

Map    

Rasmusskardheia

Date:
24.07.2020

Flott sommervær. Vi startet på Ryggen og gikk forbi hyttene sør i Litla Sandvatnet. Så skrådde vi opp mot høyde 731 på Rasmusskardheia. Det var lettgått, fin hei helt til topps. Det er rester etter gammelt trig-punkt på toppen. I tillegg er det to mindre varder. Den østligste står nok på topp-punktet. Det er utsikt mot Lysefjorden og Lyngsheia. Men det anbefales å fortsette sørover til Krolifjellet. Der er utsikten mot Lysefjorden fantastisk. Etter at vi hadde vært på Krolifjellet returnerte vi til Rasmusskardheia og så ned til veien.

Map    

Skardsheia

Date:
19.07.2020

Etter Skardnuten og Høgehei, fortsatte vi vestover mot Skardsheia. Beskjeden topp, men fin utsikt mot Boknafjorden. Tilbake passerte vi Høgehei og gikk på en sti med gamle merker på nordsiden av Skardnuten.

Map    

Høgehei

Date:
19.07.2020

Etter besøk på Skardnuten fortsatte vi mot Høgehei. Utsikt mot Suldal, Skardsheia og Nattlandsnuten. Vi fottsatte videre mot Skardshei.

Map    

Skardnuten

Date:
19.07.2020

Tur fra Osahaugane. Ingen skilting der stien startet, men vi fant den etter hvert. Fin topp med utsikt mot Sand og Suldal i tillegg til toppene øst for Mosvatnet og Gullingen. Vi fortsatte mot Høgehei.

Map    

Nordaust for Salomonsknuten

Date:
09.07.2020

Vi kom fra Salomonsknuten, krysset dalen mellom toppene og kløv opp lia til denne toppen. Toppen fikk varde av Arnt Henrik. Fin utsikt mot Lysedalen og de indre Sirdalsheiene. Retur tilbake til Grytdalen på merket sti.

Map