Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Svinstølnuten

Date:
27.06.2020

Tur fra Osane ved Sandsavatnet. Først fulgte vi T-merket løype mot Sandsa. Fra Steinsstølen fulgte vi nødlet sti som går over heia mot Suldalsosen. På høyden svingte vi av mot nord. Etter noe klyving på noen hyller, kom vi opp på den fine toppen. Flott utsikt bl.a. Til Napen, Såta og Sandsavatnet. Fra toppen gikk vi vestover mot sydenden av Veratjørna der vi krysset Veradalen og svingte nord mot Snønuten.

Map    

Snønuten

Date:
27.06.2020

Vi kom fra Osane og Svinstølnuten. Krysset Veratjørna i sørvest og gikk opp ryggene mot Snønuten. Flott varde og flott utsyn til både Skaulen, Suldalsvatnet og Sandsavatnet - og til Svinstølnuten. På veien nedover gikk vi på vestsida av Veradalen. Pga. mye snøsmelting strevde vi med å krysse bekken i Veradalen. Så fulgte vi stien tilbake til Steinsstølen og til Osane.

Map    

Vest for Vongsatjørnane

Date:
21.06.2020

En fin ettermiddag i en ellers grå helg. Tur fra Ryggen - høyeste punkt på veien over Lyngsheia. Mye ur og antydning til sti. Fint ved Vongsatjørnane. Flott utsikt fra toppen; nordover mot Sandvatnet og sørover mot Skurvedalen og Lysefjorden. Videre fulgte vi ryggen vestover mot Åsliknuten.

Map    

Åsliknuten

Date:
21.06.2020

Tur fra Ryggen - høyeste punkt på veien over Lyngsheia. Vi kom fra «Vest for Vongsatjørnane». Flott utsikt fra ryggen vestover. En del ur og bjørk i bakkene opp mot toppen. Flott utsikt mot Skurvedalen, Hardhausen og Sandvatnet.

Map    

Sauafjellet

Date:
14.06.2020

Vi kom fra Vinddalen og gikk til Hellefjellet. Da vi kom til Flørlistiens høyeste punkt ved Sauafjellet, skrådde vi opp til toppen. Flott utsikt i kveldssola.

Map    

Hellefjellet

Date:
14.06.2020

Fantastisk vær. Tur fra Vinddalen. Fulgte merket sti til Sauatjørna. Vi hadde kurs mot hellingene til høyre for toppen. Mye ur på veien. Flott utsikt mot Lysefjorden, Nordra Flørlivatnet og Steinheia. Den sprekeste av oss fikk seg også et bad i en nydelig kulp på hjemveien.

Map    

Hellehaug

Date:
13.06.2020

Tur på ryggen fra Svartenut til Fevassnuten.

Map    

Fevassnuten

Date:
13.06.2020

Flott varde og flott utsiktspunkt til Ølmedal.

Map    

Svartenuten

Date:
13.06.2020

Tur fra Brattaland. Mildt, men mye vind. Sti opp gjennom Breidskard. Vi gikk først til Svartenut og fulgte ryggen tilbake til Fevassnuten. Gammel rest etter trig-punkt, men ingen varde.

Map    

Horganuten

Date:
13.06.2020

Tur fra Brattaland der vi fulgte ryggen fra Svartenut til Fevassnuten. Fin utsikt mot Vindafjorden og mot Hardanger der sola blinket i Folgefonna.

Map