Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Litla Ramnafjellet

Date:
31.05.2020

Tur fra Auklend. Vi parkerte ved bommen og gikk på veien mot Fyljesdalen. Ved Storatjørna gikk vi opp på Lemmen. Vi fulgte ryggen østover mot toppen. Fantastisk utsikt mot Lysefjorden.

Map    

Kolleåsen

Date:
30.05.2020

Flott pinsevær. Etter Skorva gikk vi tilbake til Undestølsvatnet. Vi krysset bekken i osen og fortsatte på sti langs vatnet. Etter hvert svingte vi opp mot Kolleåsen. Flott ettermiddag i 20 grader med utsikt til Brendeknuten og Skorva og i tillegg Boknafjorden og områdene rundt Jøsenfjorden. På tilbaketuren fant vi en vei til Undestølsvatnet og videre til Kleivaland.

Map    

Skorva

Date:
30.05.2020

Tur fra Kleivaland. Fantastisk pinsevær. På skogsveier kom vi etter hvert fram til Undestølsvatnet. Da vi var nesten ved Undestølsvatnet, var det merket sti til Skorva. Oppstigning i bratt snø fra øst. Flott høyfjell på toppen. Utsikt til Trodlatysdal, Boknafjorden og Vormedalen og i tillegg til fjellene i Suldal, bl.a Napen, Gullingen og Natlandsnuten. Retur samme vai til utløpet av Undestølsvatnet, der vi fortsatte opp til Kolleåsen.

Map    

Raudnesvarden

Date:
23.05.2020

Tur fra skilt merket Raudnesvarden på Stråtveitveien. Vei til Stemmen, men ingen merker videre. Vi fulgte noen hjortetråkk til toppen. Noe utsikt mellom trærne.

Map    

Hjort

Date:
23.05.2020

Tur på merket sti fra Børkjelandsvatnet. Til dels lavt skydekke, men fin utsikt av og til når skyene sprakk opp.

Map    

Bergeheia

Date:
21.05.2020

Tur fra Kåsastølen. Først på god sti til Sundmork. Deretter vestover og oppover uten sti. Flott utsikt til Sundmork og Hardhausen. I dalen øst for Bergeheia var det mye snø og en snøskavl stengte bestigningen til fjellet. Vi måtte følge dalføret ganske langt sørover i dyp, bløt snø før vi kom oss opp på ryggen. På selve ryggen var det greit å gå. Flott varde og utsyn over Lyngsheia , mot Boknafjorden og Stavanger. Videre gikk vi mot Krøysaheia.

Map    

Krøysaheia

Date:
21.05.2020

Vi kom fra Bergeheia og fulgte ryggen mot Krøysaheia. En del snø i dalene, men greit nok å gå. Flott utsikt mot Krokavatnet og Sandvatnet, og i tillegg mot Boknafjorden og de indre heiene i Strand. På tilbakeveien krysset vi dalføret øst for Krøysaheia ved Buene, over et høydedrag før vi gikk ned til Sundmork. Turen ble avsluttet på fin sti til Kåsastølen.

Map    

Rødsnuten

Date:
17.05.2020

Ikke mye vårvær, men det kom seg utover dagen. Tur fra Rød. Først på anleggsvei, så litt på sti opp til Ullsvatnet. Derfra var det bare noen dyretråkk opp til toppen. Flott utsikt mot Sandsfjorden, Boknafjorden og Tyssefjorden.

Map    

Høgafjellet

Date:
17.05.2020

Kveldstur fra Sandviktjørna. Først på skogsvei og så på god sti. Gapahuk og bok på toppen. Fin utsikt til Sandvik og Erfjorden.

Map    

Dyranibba

Date:
10.05.2020

Vi parkerte ved Akslandstunnellen og fulgte stien mot Akslandsnuten. Ved Akslandsstølen svingte vi mot vest og gikk nord for topp 510. Vi skrådde opp mot sørvest mot toppen av Dyranibba. Flott utsikt mot Vindafjord og Ropeidhalvøya, spesielt fra nibbene sør for toppen. Kaldt og blåsende og noen snøbyger på toppen. Meterologene lurte oss litt i dag også...

Map