Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Vardhusheia

Date:
25.04.2020

Tur fra Utmyrdalen. Etter å ha vært på Gamlestølsknuten, krysset vi igjen bekken fra Venavatnet og skrånet opp mot Vardhusheia. Fantastisk utsikt mot de indre heier i grenseområdet mellom Strand og Hjelmeland, men også mot Stavanger og Boknafjorden. Utsikt rett ned på Langavatnet med demningen. Retur tilbake til Venavatnet.

Map    

Gamlestølsknuten

Date:
25.04.2020

Flott vårvær, egentlig sommervær. Vi gikk inn veien i Utmyrdalen og fulgte videre på stier langs Hildravatnet og Venavatnet. Det var en del snø som ikke hadde smeltet enda. Bekken fra Venavatnet var ganske strid, men vi kom oss over ved å hoppe på steiner nedenfor Skitlitjørna. Vi snudde mot øst ved Krørne og gikk opp på sørsiden av toppen. Flott topp - som å sitte på et skjær på Sørlandet. Utsikt helt til Stavanger, men først og fremst til heiene i nærheten, f.eks. Bratteliknuten og Godlifjellet. Videre gikk veien mot Vardhusheia.

Map    

Vågaheia

Date:
19.04.2020

Vi fulgte Åsvegen nesten til Ås. Derfra gikk vi på skogsvei til Smørskarddalen. Så svinget vi sørover mot Vågaheia og Lånenuten. Flott utsikt mot Erfjord fra Lånenuten.

Map    

Hambornuten

Date:
19.04.2020

Fantastisk vårvær. Vi startet på parkeringsplassen vest for Lauvdalstunnelen. Vi gikk over tunnelen og bratt opp en kneik. Der traff vi en delvis merket sti som vi fulgte helt til toppen. Fantastisk utsikt mot Sandsfjorden, Boknafjorden og Jelsa både fra utsiktsvarden og toppvarden. Tilbake fulgte vi stien helt til veien ved Indre Jårvik. Stien kommer ned til veien på parkeringsplassen vest i Tysingvatnet.

Map    

Storenuten

Date:
18.04.2020

Flott vårvær. Fra Hattarvågen fulgte vi godt merkete stier helt til topps på øya. Flott utsikt fra toppen. Vi gikk lang ryggen til Ørnanuten der det var fin utsikt mot nord. Ned fra fjellet fulgte vi en annen merket løype til Storenuten - eller Borgøynuten, som den kalles på Borgøy. Til slutt nøt vi vårsola på Sjølyst før vi gikk tilbake til båten i Hattarvågen.

Map    

Vidhovda

Date:
13.04.2020

Topp nr. 500 ble Vidhovda. Frisk og kald vind og noen snøbyger. Men mellom bygene litt sol og varme når vi kom i le for vinden. Flott utsikt mot Sandeid og Boknafjorden, men også mot Ølen og Hardangerfjorden.

Map    

Ramnafjellet

Date:
13.04.2020

Etter Vidhovda kjørte vi fra kirka og opp til Hålandsdalen. Vi parkerte ved Gjerda og gikk på merket sti bratt opp til utkikspunktet. Flott utsikt mot Sandeid og tilbake mot Vidhovda. Derfra gikk vi mot nordøst mot topp-punktet. Vi gikk ned til Hålandsdalen og fulgte veien tilbake til bilen.

Map    

Ressfjellet

Date:
09.04.2020

Tur fra Midvikdalen. Bratt opp og så i greit terreng mot Ressfjellet. Kald vind på toppen. Sola, som var meldt, viste seg bare av og til. Flott utsikt og flott varde.

Map    

Tjøredalsnuten

Date:
09.04.2020

Skogstur fra veien mot Marvik og Hebnes. Litt utsikt mot Sandsfjorden og Røssenuten mellom trærne på toppen.

Map    

Skute

Date:
08.04.2020

Tur fra Kolstø. Etter å ha vært på Nord for Skute, gikk vi mot Skute i ulendt terreng. Flott varde på toppen. Fantastisk utsikt mot Erfjorden, Tyssefjorden og Lovra. Retur til Kolstø. Vi fulgte stort sett dyretråkk. Men det var et par varder og ei sammenfalt bu som tegn på menneskelig aktivitet.

Map