Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Heståsen

Date:
31.12.2019

Vi kom fra Hagalid. Parkerte på høyden over Riskedal. Det var en sti med gammel merking opp til toppen, men den var vanskelig å følge. Det er nok ikke mange som går her. Fra toppen er der flott utsikt mot Årdal og mot Hetlandsvatnet og Lauvåsen over Fister.

Map    

Lauvåsen

Date:
31.12.2019

Årets siste tur gikk gjennom den nyåpnete Ryfylketunnelen til Hjelmeland. Først kjørte vi til Hagalid. Vi fulgte veien mot Skomakernibba. Vi fortsatte på veien mot Låtveit. Derfra gikk vi på skogsvei og stier til den flotte varden på Lauvåsen. Flott utsyn mot bl.a. Ombo og Gunlanuten. Vi gikk tilbake samme vei og kjørte mot Heståsen ved Riskedalsvatnet.

Map    

Kvammafjellet

Date:
26.12.2019

Klart og kaldt julevær i indre Hjelmeland. Fra Kleivaland fulgte vi veien mot Ritland. Like før vi kom til gården, gikk vi opp på Kvammafjellet. Fjellet er flatt på toppen, men det høyeste punktet skal være ved gården Ritland. For sikkerhets skyld gikk vi opp på flere punkter som kunne tenkes å være topp-punktet. Fin utsikt mot Austmannshovudet og nord mot Ramsfjell, Gunlanuten, Øksnafjellet og Boknafjorden. Vi fortsatte sørhellingen og mot Kløv og Nipen.

Map    

Nipen

Date:
26.12.2019

I klart, fint vintervær kom vi fra Kvammafjellet. Vi gikk forbi Kløv og til topp-punktet av stien mot Trodla-Tysdal. Fin sti opp til en spennende topp med flott utsikt både mot Laugaland og mot Øvre Tysdalsvatnet. Vi så rett ned på gården på Helgaland. Vi gikk tilbake til Kleivaland på stien fra Trodla-Tysdal.

Map    

Steinslandsnuten

Date:
25.12.2019

Første juledag med blkkstille vær. En del tåkedotter, men ikke på Steinslandsnuten. Vi gikk fra Ølensvågen og over Skrubb og myrene til vi stod på Steinslandsnuten. Fin utsikt mot Sandeid, Vats og Ølensvågen. Snø på Døldarheia. Så gikk vi vestover og krysset myrene på vei til Bukkanibba.

Map    

Skrubb

Date:
25.12.2019
Map    

Bukkenibba

Date:
25.12.2019

Vi gikk fra Ølensvågen og først til Steinslandsnuten før vi kom til Bukkenibba. Det var blikkstille og tåkedotter, så det var en stemningsfull utsikt over Vats og Ølensvågen. Bløt og glatt tur ned til Ølensvågen.

Map    

Lødalsheia

Date:
22.12.2019

Årets korteste dag ble en flott dag. Vi startet fra Midttun/Lovra. Bratt opp først på skogsvei og så på sti. Flott utsikt mot Sauda, Grytenuten, Boknafjorden og Gunlanuten. Turen fortsatte mot Higraheia.

Map    

Higraheia

Date:
22.12.2019

Fra Lødalsheia gikk vi ned til skogsveien og fulgte den til endes. Derfra var det en lit brukt sti med gamle merker som førte oss sørover. Da vi kom vest for Higraheia, svingte vi av mit øst og fulgte ryggen til topps. Flott utsikt mor Erfjord og Lovra. Tilbake fulgte vi samme sti og skogsvei som vi hadde gått på veien opp.

Map    

Hellebrekkene

Date:
07.12.2019

Litt oppholdsvær i dag mellom alle de grå regndagene. Vi gikk opp skogsveien som starter innenfor Langøya. Nær toppen går veien over i sti. En av meterologene umeldt snøbyge kom da vi nærmet oss toppen. Men det letnet nok til at vi fikk bra utsikt fra toppen - både mot Boknafjorden, Hervik og Borgøy.

Map