Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Brådlandsknutane

Date:
26.08.2018

Tur fra Øvstabøstølane via Grønaknut til Brådlandsknutane. Fin utsikt fra varden, som ligger på en stor flyttblokk. Hjemover fulgte vi ryggen nordover og kom tilbake til stien fra Blåfjellenden.

Map    

Grønaknut

Date:
26.08.2018

Tur i Kvernevassheia til Grønaknut og Brådlandsknutane. Vi startet fra Øvstabøstølane på stien mot Blåfjellhytta. På topp-punktet av stien svingte vi vestover. Noe uryddig landskap, men fant etter hvert fram til Grønaknut. Fint vær og fint terreng.

Map    

Grotbreahesten

Date:
15.08.2018

Grått vær med tåke på de fleste toppene. Grotbreahesten ligger i le bak de større fjellene, så det var god sikt fra toppen. Tur fra bommen på veien til Glittertind. Mye ur på veien gjennom Trollsteinkvelven. Spesiell stemning på Grotbreahesten med utsikt til den grønne innsjøen i bunnen av kvelven og utsikt til den minskende Grotbreen.

Map    

Tverrådalskyrkja

Date:
13.08.2018

Vi har hatt håp om å komme til Tverrådalskyrja to ganger før, men været har stoppet oss. Nå var været perfekt. Mye av Fortundalsbreen hadde smeltet bort, men breen var veldig god å gå på. Detvanskeliste partiet var da vi skulle gå inn fra breen. Her var det sva med masse løse steinblokker. Ingenting lå stille - ingenting var å stole på. Lenger oppover i ura var det greit, men det var en fordel å holde seg helt til høyre på ryggen. På toppen var det vindstille og klart med fantastisk utsikt i alle retninger.

Map    

Eggjenibba

Date:
12.08.2018

Nydelig fjell i Byrkjelo. Bratt opp fra parkeringen til toppen. Kjettinger hjalp til på de bratteste plassene i oppstigningen. Fantastisk utsikt fra den smale toppen. Fin rundtur innover eggen og tilbake gjennom dalen.

Map    

Skoratinden

Date:
11.08.2018

Etter at vi var på Laupsnipa for 3 år siden, har vi hatt lyst til å besøke Skoratinden. Den skarpe eggen på Skoratinden løfter seg over 1000 meter fra sjøen. Vi kjørte inn Årsetdalen. Fra parkeringsplassen gikk vi bratt oppover mot nord og kom rett opp til varden. Det var noe varierende utsikt pga. skyer som kom og gikk. Men vi fikk utsikt til Gurskøy med Laupsnipa og Hareidlandet og øyene utenfor. På veien ned fra fjellet fikk vi utsikt til Ørsta og Volda. Vi gikk ned til Myrkevatnet og forbi Riddarbu før vi gikk ned til bilen. Flott rundtur med fantastisk natur og flotte utsyn.

Map    

Helgehornet

Date:
09.08.2018

Grått vær det meste av dagen. Da det klarnet opp i 6-tida på ettermiddagen, ble det en tur til Helgehornet. Flott utsikt over Ørsta og Volda i fin kveldssol.

Map    

Melshornet

Date:
08.08.2018

Skiftende vær, så denne dagen ble det tur til Pølsa, Melshornet og rundt Dinglevatnet. Flott vær og utsikt i starten, men regn på hjemveien.

Map    

Grøthornet

Date:
07.08.2018
Map    

Haddalshornet

Date:
07.08.2018
Map