Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Gallhøpiggane

Date:
30.06.2018

Vi gikk ned i dalen mot Store Stigesvatn fra «Vest for Seilvassdalen». Vi fulgte sti ned mot Heinshølen. Derfra gikk vi norover opp mot Gallhøpiggane. Videre gikk vi forbi Midtstølknuten til Hallbrekknuten.

Map    

Vest for Seilvassdalen

Date:
30.06.2018

I dag var ble det tur til en av de mest bortgjemte fjelltoppene i Rogaland: «Vest for Seilvassdalen». Vi gikk fra Øvstabødalen på stien opp mot Hellbrekkbrekkenuten. Vi fulgte først den gamle stien til Ytre Stigevatn. Derfra gikk vi bratt opp til Vest for Seilvassdalen. Flott vær og flott utsikt mot Myrfjell, Myrvatne og Gallhøpiggane. På toppen er det ingen varde, men en figur laget av steiner. Jeg synes ikke det ser ut son en brudled, men vet ikke hva det er. Vi fortsatte til Gallhøpiggane og Hallbrekknuten.

Map    

Hallbrekknuten

Date:
30.06.2018

Siste stopp på rundtur fra Øvstabødalen via Vest for Seilvassdalen og Gallhøpiggane. Flott dag i ei hei uten andre folk.

Map    

Stora Heia

Date:
24.06.2018

Vi kom fra Kjørberg og Drengen (se beskrivelse for Drengen). Vi kom oss etter hvert opp av dalen og opp på søre delen av Stora Heia. Vi var først på topp 639. Så gikk vi vestover til topp-punktet på Stora Heia. Det var mange muligheter her, og vi var på alle. Det var en fin varde på toppen, men jeg tror kanskje at en stor flyttblokk var den egentlige toppen. Vi klatret i hvert fall oppå og tok bilde. Så fulgte vi dalen ned mot det øvre Hovsvatnet. Kronglete landskap og skog. Men etter hvert kom vi inn på en skogsvei som vi fulgte ned til det nedre Hovsvatnet. Her gikk vi på grusvei til Hofsmo og videre på vei til Eik.

Map    

Drengen

Date:
24.06.2018

Litt grått vær, men ganske mildt i sørfylket. Derfor ble turen lagt til Lund i dag. Vi startet på Eik og gikk Skydalsløypa til Kjørberg. Derfra brøytet vi vei gjennom skogen og kløyv opp til Litlehei. Derfra var det greit å gå over til Drengen. Det virket ikke som om den store installasjonen på Drengen var i bruk... Burde den ikke vært demontert? Fra Drengen pekte vi ut retningen til Stora Heia. Det var et kupert og kronglet landskap, men etter hvert fikk vi forsert alle hindringene. (Se Stora Heia for fortsettelse).

Map    

Røssenuten

Date:
17.06.2018

Tur fra Fjetland til Fjetlandsnuten og Røssenuten. Fulgte «Røssenuten rundt» et stykke, og gikk opp fra nordvest på delvis merket løype. Fant en vei mot nordøst mot Tysingvatnet og så tilbake til stidele på stien mot Fjetlandsnuten. Fin rundtur med god utsikt. Toppen forsvant nærmest iskyene, men så letnet det og sikten ble bra.

Map    

Fjetlandsnuten

Date:
17.06.2018

Tur fra Fjetland til Fjetlandsnuten og Røssenuten. Flott utsikt til tross for til tider lavt skydekke.

Map    

Faurlinuten

Date:
16.06.2018

Flott tur opp pilgrimsstien fra Myrane og Skitli og så sørover ryggen til toppen med flott varde og flott utsikt til Suldalsvatnet og Snønuten.

Map    

Svartevassknuten

Date:
10.06.2018

Tur fra Stavtjønn. Gikk til Åkroken og inn mot Barbuvatnet. Videre opp til Svartevatnet. Gikk så opp noen rygger og kom inn på en brukbart nødlet løype til toppen. Flott varde og flott utsikt. Etter hvert ble det mer skyer og småregn. Fulgte samme vei ned i starten, men svingte så mot Stølsvatnene og Oksevadtjønna. Fulgte stien til Åkroken og så veien tilbake til Stavtjønn.

Map    

Hesteheii

Date:
03.06.2018
Map