Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Skarkaknuten

Date:
25.06.2016

Tur fra den store parkeringsplassen ved skianlegget på Stavtjønn. Turen går på merket sti først til Middagsfjellet og så til Skarkaknuten. Fine utsyn til Grøtteland, Austrumdal og Rambjørheia. Fra toppen av Skarkanuten gikk vi ned bakkene i skianlegget.

Map    

Kalveknuden

Date:
19.06.2016

Kalveknuden ligger i Tellenes industriområde. Selskapet Titania har knust fjell og laget store fyllinger i området. Naturen rundt Kalveknuden er imidlertid brukbart bevart. Men i løpet av det første året vil dette området bli dekket av vindmøller - den ene skal stå på selve toppen av Kalveknuden. Så dette var siste sjanse til å se fjellet og området forholdsvis uberørt. Turen startet fra veien til Tellenes ca. 1 km fra bommen til industriområdet. Naturen her er nokså uryddig og det er ingen stier. Men vi kom etter hvert fram til en flott varde og litt lenger sør var det et fint utsiktspunkt til Tellenesvannet 150 meter under. Utsikten er ellers preget av at vannet fylles opp av slam, knuste fjell og store grushauger. Og verre vil det bli når vindmøllene kommer.. Vi returnerte >>>

Map    

Brufjellet

Date:
18.06.2016

Rundtur fra Roligheten med tur ned til Brufjellhålene.

Map    

Hesteheii

Date:
12.06.2016
Map    

Stokkafjellet

Date:
05.06.2016

Tur fra Hegelstad på merket sti. Først forbi Holmavatnet. Deretter opp skaret mellom Stokkafjellet og Lindefjellet. På toppen av skaret svingte vi nordover mot toppen. Fra toppen gikk vi ned samme vei og fortsatte sørover mot toppen av Lindefjellet.

Map    

Lindefjellet

Date:
05.06.2016

Vi kom fra Stokkafjellet, krysset dalen mellom fjellene og fortsatte sørover mot toppen av Linnefjellet. Fra Linnefjellet fulgte vi ryggen mot sørvest ned til Holmavatnet. Derfra fulgte vi stien tilbake til Hegelstad.

Map    

Hagknuten

Date:
04.06.2016

Vi startet fra Øyren i Frafjord. Fin sti opp til Ytre Frafjordstølen og Dypingen. Derfra var det mindre tydelig sti forbi Valevatnet og Lauvvatnet. Fra Lauvvatnet fulgte vi ryggen opp til toppen av Hagknuten. Flott utsikt til Espedalen og mot Frafjordhatten. Tilbake gikk vi til Perastølen og gjennom Breidalen til Ytre Frafjordstølen. Derfra fulgte vi stien ned til Øyren.

Map