Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Månastølsnuten

Date:
14.09.2014

Tur fra Eide i Sand. Vi gikk på sti først til Kløv deretter videre til Hellandstølen. Derfra var det lite sti å finne østover og oppver i dalen. Til slutt dreide vi nord mot Månastølsnuten. Ingen imponerende topp, men imponerende utsikt mot Hylsfjorden. Vi fortsatte tilbake mot Hellandsnuten.

Map    

Kringlenuten

Date:
13.09.2014

Tur fra Mostøl til Snønuten. Fra Snønuten gikk vi nordøstover mot vann 1311. Der snudde vi mot sørvest i retning toppen av Kringlenuten. Flott utsikt mot Snønuten i nord og heiene med Blåsjøen i sør. Vi gikk ned på østsiden av toppen og svingte vestover mot nordenden av Kaldevatn. Etter hvert kom vi inn på en sti som førte oss til den merkete stien tilbake mot Mostøl gjennom Kyrkjestei dalen.

Map    

Snønuten

Date:
13.09.2014

Strålende sensommervær. Vi gikk fra Mostøl på stien mot Krossvatn. Vi svingte inn Øvre Reindalen og gikk østover mot toppen. Midt på toppen var det en mann fra Suldal som hadde med seg hesten sin! Mange folk på toppen denne dagen. Vi fortsatte mot Kringlenuten . Derfra gikk vi vestover mot merket sti tilbake til Mostøl.

Map    

Gråtoknuten

Date:
14.08.2014

Denne dagen parkerte vi på Månafossen Parkering i Eikeskog. Vi gikk på turiststien opp til utsiktspunktet for Månafossen. Derfra gikk vi ut på ryggen sør for stien mot Mån. Her var det et uryddig terreng med mye skog opp mot Brattelifjell. Den siste biten fra Brattelifjell til Gråtoknuten var åpnere fjellterreng. Flott utsikt fra toppen mot Frafjorddalen, Fidjadalen og Brådlandsdalen.

Map    

Ryggjehøe

Date:
10.08.2014

Vi parkerte i Veodalen og gikk til Glutterheim. Derfra gikk vi opp ryggen sør for Steinbuvatnet. Flott utsikt til alle kanter fra en topp som ligger så sentralt i Jotunheimen. Det som dominerte var selvsagt naboen Glittertind, men også Nautgardstinden og Veotindane.

Map    

Storhornet

Date:
06.08.2014

Vi parkerte ved Alnes fyr. Derfra gikk vi opp til Alnesvatnet. Vi fulgte stien opp til Storhornet og videre rundt Alnesvatnet og ned igjen til fyret. Flott utsikt langs hele rundløypa.

Map    

Lidaveten

Date:
05.08.2014
Map    

Høga Knuten

Date:
26.07.2014

Tur fra Øvre Espedalen, forbi Øvre Espedalstølen og videre østover på delvis synlig sti. Da vi kom forbi Følvatnet, gikk vi på nordsida av vann 836 og på sørsida av Juvavatnet. Derfra gikk vi opp nordøstover til Steinheia, østover på Steinheia og dreide så sørover til Høge Knuten. Det er ingen spektakulær topp. Fra toppen ser der ut til at Skoraheia med den flotte varden er høyere. Men den er 2 meter lavere.

Map    

Mælen

Date:
20.07.2014

Vi parkerte ved Finnabuvatnet og fulgte stien mot Heimravika til foten fjellet. Vi gikk opp mot sørøst nokså direkte mot toppen. Fra toppen gikk vi nordover ryggen og ned mot Vika og fulgte sti tilbake til bilen.

Map    

Sørvest for Nupsfonn

Date:
19.07.2014

Tur fra Haukeliseter til Nupsegga. Derfra over til «Sørvest for Nupsfonn». Dette er den nest høyeste toppen på Hardangervidda. Vi fortsatte ned Nupsdalen og tilbake til Haukeliseter.

Map