Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tverrbottinder

Date:
01.08.2020
Duration:
5:43h
Distance:
8.8km

Eftastur til Leirvassbutrakter. Husker det var en varm sommerdag, og planen var en kort dagstur. Jeg slet med pusten grunnet B12 mangel også denne turen husker jeg godt. Det gjorde oppstigningen til Midtre Tverrbottind Sør tung for min del. Da vi endelig kom opp gikk alt mye bedre. Det var en fantastisk skue med eftassol og klar himmel. Turn over ryggen var lettgått og fin som å vandre på et platå. Ut mot siste topp V1, brukte vi tau og sele. Det var et luftig parti over på den toppen. Først et kliv opp før man skulle klyve ned, med bratt på alle sider. Glad vi hadde tau. Tror denne klyvinga kan omgås om man vil, men ganske bratt på alle kanter likevel. Det ble en tur på en fin dag.

Map    

Uranosryggen med Slingsbytinden

Date:
24.07.2020
Duration:
10:24h
Distance:
23.8km

dag 2 av 2 ved Tyin. Dagen før gikk vi Pionerruta til Falketind. Da vi kom ned snakka vi ved noen som hadde gått Uranosryggen samme dag, og sa at det var mye is opp ryggen som gjorde det litt utfordrende å finne festepunkter. Siden sola hadde stått på hele dagen også denne, valgte vi likevel å ta sjansen siden sola skulle stå høyt hele dagen. Vi gikk inn til foten, en ganske lang tur, siden koldedalen lå full av snøfonner. Her inn møtte vi en enstøing som hadde tenkt å gå samme tur, men alene. Slik ble det til at vi fikk med oss en blindpassasjer på veien opp. En trivelig og fjellvant kar, så det var i grunnen greit, selv om vi sjeldent tar slike valg. Vi var sykt heldige med forholdene, isen hadde smelta og ryggen var stort sett tørr og fin, bare litt is i skyggesider. Tre >>>

Map    

Pionerruta via Falketind med Stølsnostinden.

Date:
23.07.2020
Duration:
11:17h
Distance:
20.9km

Dag 1 av 2 ved Tyin(Koldevannet.) Våknet opp til en fantastisk dag i Koldedalen. Mye folk og god stemning. Snøfonn i veien innover første til at det ble lang inn og utmarsj. Det ble en knall rundtur, men hadde nok litt mer forventninger til Falketind. Brukte stegjern opp, pga. ganske hardt føre. Ellers grei skuring ved klatreruta opp, noe sva som sikkert kan være glatt ved våte forhold.

Map    

Urdadalsryggen

Date:
10.07.2020
Distance:
22.2km

Ryggtravers med mye løs ur, synes denne nesten var verre en Hellstugutindene som jeg lenge gruet meg til etter å ha gått denne. Ellers fin tur med Marius, brukt tau ett parti opp gul trekant. Sparte mye tid ned snøfonna.

Map    

Store Ringstinden

Date:
31.05.2020
Duration:
10:41h
Distance:
35.5km

Pinsehelg i Hurrungane, hele Turtagrø full av skiturister. Skredfare 3, men folk er sjeldent uredde. Vi er flokkdyr, men folk må bruke hodet! På turen inn ringsdalen møtte vi folk som ikke ante skredfaren. Folk tok rastepause under skavler og utløpsoner. Er på ingen måte besserwisser men når jeg passerte de som hadde satt seg ned og pekte opp bak dem for å minne dem på hvor de hadde satt seg ned, virket det som om de ante fred og ingen fare. Det var en fantastisk strålende dag, der sola sto hardt på. Noe som betyr økende skredfare utover dagen. Midtre Ringstinden var stygg med overhengende skavler. På vei inn dalen, kunne man se folk gå tett i tett passerende under skavlen. De har altså ingen idê om at man skal holde avtand under slike parti. Her gikk jeg til en hver tid å >>>

Map    

Steindalsnosi

Date:
30.05.2020
Duration:
2:54h
Distance:
6.7km

Pinshelg i Hurrungane med Marius, Tonja og Vika. Her vi vi raida mange topper over tre dager i heimen. Dag 1 Steindalsnosi og Store Soleibotntind. Dag 2. Store Ringstind. Dag tre, en kosetur til Kalven.

Map    

Bjørnefamilien

Date:
12.04.2020
Duration:
7:49h
Distance:
12.6km

Randonee, påska 2020. En av to turer opp til Storebjørn, denne gangen sammen med Marius og Øystein. Første gang over ryggen til veslebjørn og bjørnungen. Store sprekken på Bjørnebreen denne sesongen, heldigvis skulle vi ikke ta oss ned igjen over breen.

Map