Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Flatbrehytta

Date:
22.08.2016

Mandag dro ei venninne og jeg på tur til Flatbrehytta i Fjærland. Jeg hadde aldri hørt om hytta før, men etter et raskt googlesøk takket jeg ivirig ja til å være med. Vi tok av veien inn mot Supphelledalen og parkerte bilen, og videre derifra gikk det bratt oppover ca 1000 høydemeter. En vanvittig fin tur som jeg gjerne går igjen. Vi møtte på flere utenlandske turister her, og de var like slått i bakken som oss. FOR et nydelig sted.

Map    

Telttur i Sogndalsområdet

Date:
18.08.2016

Kort tid etter å ha flyttet tilbake til Sogndal, fikk jeg en trang til å utforske friluftslivet like i nærheten. Jeg hadde vært på Nuken en gang tidligere med folkehøgskolen, og den gang gikk vi opp fra Åsen. Jeg kunne huske at området var stort der oppe over tregrensa, og plutselig fikk jeg en impulsidé om å dra på tur, og noen timer senere var jeg lykkelig på vei opp mot Nuken via Åberge. Fra Åberge fulgte jeg grusveien opp mot Hølsete, og videre derfra gikk jeg på en sti i myr hele veien opp til Nuken. Jeg var ikke klar over hvor vått der var oppe i terrenget der, da det kun var merket myr på kartet enkelte plasser, mens det i realiteten var myr overalt. Hadde tatt fjellsko over Salomonskoene mine dersom jeg visste dette på forhånd, men siden temperaturen var over 20 grader >>>

Map    

Midtitinden

Date:
04.08.2016

Torsdag tok jeg fri fra jobb for å gå tur i det strålende været sammen med pappa. Valget falt på Midtitinden, også kalt Mjønestinden, en litt lengre tur som inngår i "ti på topp" her i Bodø. Vi kjørte til Heggmoen ved bommen og fulgte asfaltvei opp til demningen. Turen er ca. 16km lang, og vi brukte 3 timer til toppen og 2,5 timer ned, samt en god time pause. Et nydelig og spennende område, jeg kan simpelthen ikke forstå at ikke flere ferdes her, så kort fra Bodø. Å ha slik mektig natur for seg selv er et privilegium, og denne turen vil bli husket godt i lang tid.

Map