Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rispingen og Olsnesnipa på Osterøy utenfor Bergen

Date:
22.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:13h
Distance:
15.0km

Turnuslivet kan ha sine fordeler. Ihvertfall i dag med fri på en mandag og flott vær. Hadde med meg Hedda og Ehsan og vi kjørte til Bruvik og opp til Båtaleitet hvor vi parkerte. Grei tur opp til Rispingen hvor vi på vei opp stoppet ved et supert utsiktspunkt. På vei ned Rispingen bestemte vi oss for en liten omvei ved å ta med Olsnesnipa med flott utsikt over Sørfjorden med Hananipa til venstre og Bruviknipa til høyre.

Map    

Magisk teltdøgn på Ulriken i Bergen

Date:
20.08.2016

Pakket tingene mine etter jobb og dro til Ulriken. Da det var mye folk der oppe følte jeg ikke for å sette opp teltet der jeg hadde tenkt, så jeg gikk litt rundt og var oppom toppunktet på Ulriken. Ikke fornøyd med noen av stedene, så jeg bestemte meg for å sette opp teltet der jeg opprinnelig hadde tenkt selv om jeg hadde en del tilskuere. Da solen begynte å gå ned var jeg så og si alene og jeg er svært fornøyd med plassen. Endte opp med å ikke bruke teltet og sov et par timer under åpen himmel.

Map    

Arnanipa og Skåldalsfjellet i Arna, Bergen

Date:
15.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:13h
Distance:
13.4km

Fin runde i Arna i dag. Tok den 10 minutter korte togturen fra Bergen sentrum til Arna og den 5 minutter korte bussturen videre til Stølsvegen hvor jeg startet og sluttet turen. Deilig med en fridag det ikke regnet. Gikk en skogsvei et stykke før jeg tok av på en sti som gikk bratt opp til Arnanipa. Flott utsikt fra Arnanipa Rett bortenfor toppunktet på Arnanipa med utsikt over Sørfjorden, Osterøybrua og Hananipa i enden. Utrolig tamme sauer i dette området. Ble hilst velkommen av svært mange av dem på hele runden. Naturlig nok ganske så vått på denne runden, men da det ikke kom noe ovenfra var jeg veldig fornøyd.

Map    

Lyderhorn, Skjenafjellet og Ørnafjellet i regnbyger

Date:
10.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:59h
Distance:
9.5km

Formiddagen startet bra værmessig sett. Gikk hjemmefra til Nutec og videre opp mot Lyderhorn. På vei opp Kvarven var det slettes ikke verst, men så det var byger på vei fra nord. Flott utsiktspunkt ved Kvarven mot Askøybroen. Fortsatte videre oppover og ved Skåleviksvannet kom det første skuret. Da jeg ankom Lyderhorn hadde det passert og fikk med meg en liten regnbue. 16 minutter senere kom en ny byge. Gikk ned fra Lyderhorn og til Skjenafjellet. Ruslet rundt i området og koste meg. Tok det veldig med ro, spiste matpakke og plukket litt blåbær. Regnskuret passerte og det var flott ved ankomst Ørnafjellet med utsikt over Bergen Gikk stien ned som ender mellom hus ovenfor Kommandørboligen og gikk siste del av turen hjem i en ny regnbyge.

Map    

Runde på Askøy utenfor Bergen

Date:
06.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:31h
Distance:
7.5km

Flott tur på Askøy i dag. Tok bussen fra Lyngbø RV.555, 10 min gange fra der jeg bor, som går direkte til startpunktet ved Askøy videregående skole. Etter få meter mot skolen går det en sti opp mot første punkt i dag, Brikafjellet med flott utsikt. Fortsatte videre til Trettedalsklubben og et stykke videre til Kolbeinsvarden. Jeg hadde lagt inn ruta på min gps på forhånd da jeg aldri har vært i området. Gikk feil et par ganger da jeg var noe uoppmerksom, men ikke mange meterne før jeg var på rett vei igjen. Det var naturlig nok veldig bløtt da det har regnet nesten uavbrutt i mer enn en måned. Kolbeinsvarden Har etterhvert blitt ok flink til å beregne gåturer og busstider. Da jeg ankom Storevarden antok jeg at jeg kom til å rekke 14:43-bussen tilbake som jeg hadde regnet med. >>>

Map    

Hananipa i Vaksdal utenfor Bergen

Date:
05.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:15h
Distance:
6.9km

Ehsan og jeg tok turen til Hananipa i kveld. Vi kjørte fra Bergen til rundkjøringen i Trengereid og tok til venstre mot Skulstad og øvre Skulstad parkering. Derfra er det lett vei opp til toppen knapt en time. Mitt spor avviker litt fra stien da vi gikk opp til ei seterbu for å få overblikk over Sørfjorden og Osterøybrua.

Map