Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ida 2456m på Kreta

Date:
20.06.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:40h
Distance:
9.3km

Min sønn og jeg kjørte fra Agia Marina til parkeringsplassen hvor turen opp til det høyeste fjellet på Kreta starter. Kjøreturen tok ca. 2.5t. Vi tok turboruten på Nordsiden som starter på noe over 1500 moh. Vi ankom Kreta natt til lørdag og temperaturen har ligget over 30 grader. Vi bestemte oss for å gå langsomt oppover i varmen og drikke mye. Selv om vi syntes vi gikk veldig sakte ankom vi toppen under 2 timer. Veldig lett-gått og forseggjort sti hele veien. Nesten hellelagt sti opp til litt over 2000 moh før resten av stien opp gikk på stein og grus. Fra ca 2200m ser man steinklosteret på toppen. Siste partiet mot toppen får man utsikt mot havet som er en fin kontrast til månelandskapet ellers. Dette er en flott tur som passer de fleste i normal form. Min sønn likte også >>>

Map    

Liten søndagsrunde med hengekøye

Date:
05.06.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
9.1km

Følte for en rolig søndag, men verandaen blir ikke det samme som å være ute i naturen. Dessuten hadde jeg lyst på et bad. Jeg bor i fjellsiden på Holafjellet, så jeg bor forsåvidt i naturen. Uansett, jeg gikk til en super plass rett nedenfor Viggohytten og slo meg ned. Denne hengekøya fra Ticket To The Moon er fantastisk. Super til å overnatte med også. Bare ta med sovepose og man sover utrolig komfortabelt under åpen himmel. Jeg gikk videre herfra til Laksevåghytten, Olsokfjellet og Damsgårdsfjellet før jeg kom inn på stien til Holafjellet igjen. Tok en annen sti ned til Bjørkelien hvor jeg bor.

Map    

Gullbotn - Montana (Dag 2)

Date:
04.06.2016
Distance:
15.4km

Turen fra Slettegga og ned til Montana var helt grei. Nesten for varmt i oppoverbakkene :)

Map    

Gullbotn - Montana (Dag 1)

Date:
03.06.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.1km

Siden jeg hadde fri i dag bestemte jeg for å ta en "loffetur" med overnatting. Brukte den nye appen til Peakbook og den fungerte utmerket. Bruker kun tomt kontantkort på tur da jeg har dårlig selvdisiplin og ønsker å ha fred fra sosiale medier. Hadde lastet ned kart på forhånd og lastet opp spor da jeg kom hjem. Da jeg hadde slått opp teltet ved Slettegga kom en kar flygende og landet rett ved teltet. Han fortalte at han gjorde dette fra fjell i Bergen. Ufattelig kult! Solnedgangen var herlig i kveld! Ellers var turen helt topp i strålende vær. Ganske bløtt mye av turen, men det gikk helt fint.

Map