Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Telting på fantastiske Breiskrednosi med Nordlys

Date:
18.10.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
22:16h
Distance:
13.5km

Kjørte fra Bergen til Gudvangen, forbi kaia i Gudvangen og videre forbi Bakka kirke til Tufto. Der er det en liten parkeringsplass hvor stien Rimstigen starter. Rimstigen er en bratt stigning på 2.7km opp til 725m. Så flater det litt ut før det er en ny stigning opp til Skarsvotni og så stiger det igjen retning Rimstigfjellet før det flater ut mot Breiskrednosi. Utsikten fra Breiskrednosi er helt ubeskrivelig. Førsøker å vise med en video og noen bilder. Sporet tilbake treffer bedre enn sporet til

Map     6 comments

Oksen i Hardanger

Date:
11.10.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:57h
Distance:
8.1km

Kjørte fra Bergen kl. 9 og var på parkeringsplassen i Tjoflot 11:30. Parkeringsplassen er på ca. 240m, så da er det ca. 1000 høydemetre å gå. Etter 30min var jeg oppe over skogen ved Vindhovden. Så fortsatte jeg videre mot stigningen opp mot Oksen som er relativt bratt. Brukte ca. 1.5t defra inkl fotografering. Fra Oksen har man en storslått 360 graders utsikt til nesten hele Hardanger, til både fjord og fjell: Samlafjorden, Sørfjorden, Eidfjorden, Granvinsfjorden, fjellområda på Voss og i Hardanger. Sporet etter toppunktet er bare meg som går litt rundt og fotograferer. Droppet Veten i dag.

Map    

Trolltunga

Date:
10.10.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:14h
Distance:
20.4km

Kollega som spurte meg for en tid siden om jeg ville guide henne til Trolltunga. Hun har hatt lyst til å gå Trolltunga lenge, men er uerfaren på fjellet og ikke fått med seg noen. Jeg lot meg ikke be to ganger og i dag gikk turen. Vi kjørte kl. 7 fra Bergen og var hjemme igjen 21.30. Vi brukte 3t og 50min til tunga og 3t ned igjen og 1 time på tunga, noe jeg synes var godt gjort av henne til å være relativt utrent. Siden det var helg og høstferie regnet jeg med at det var mye folk. En del var det, men de var godt spredt, så det var ikke kø for å gå ut på tunga. Flott tur i nydelige høstfarger og fantastisk vær.

Map    

Bruviknipa skuffer aldri

Date:
09.10.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:10h
Distance:
4.8km

Da Hedda og jeg kjørte fra Bergen på formiddagen regnet det litt og tåka lå tjukk rundt omkring. Vi kjørte til Bruvik og parkerte på Båtaleitet ovenfor Bruvik etter ca. 1t fra Bergen. Derfra er det ca. en time å gå opp. Da vi ankom toppen begynte det å lette litt og utsikten åpenbarte seg nesten helt.

Map