Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kringlehovda 1082m - Rjukan

Date:
27.09.2014
Characteristic:
Hillwalk

Kanskje den flotte utsiken over Rjukan. Turen til Kringlehovda tok jeg ved å ta taubanen opp til Gvepseborg. Deretter fulgte jeg veien opp mot Piggnatten (1137m) og videre på oppmerket sti. Når man så ankommer Kringlehovda har man fantastisk utsikt over Rjukan med Gaustatoppen. Tok en annen vei tilbake slik at jeg kom inn på Solstien og ned mot Gvepseborg.

Selstali - Rjukan

Date:
26.09.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:43h
Distance:
8.3km

Jeg gikk denne flotte høstdagen fra huset til mine foreldre opp til Selstali. Selstali Seter i Gausdalen ved foten av Gaustatoppen, er en ekte norsk seter hvor mennesker, dyr og natur utgjør et naturlig fellesskap. Her kan du møte kuer og kalver, og er du på setra til rett tid kan du også se melking, kinning av smør, og produksjon av ost, rømme og prim på gammelt vis. Melken fra kyrene brukes til produksjon av smør, rømme, prim og ost. Setra serverer egenprodusert rømmegraut, setermat og sauplapper. I tillegg til servering er det også salg av seterprodukter. Selstali Seter tar imot besøkende hele sommeren og man kan kjøre bil helt fre til setra. Stien jeg gikk starter tvers over for Radio Rjukan. Stien heter Stasjonslia. Dette er en ganske så bratt bakke. Da Rjukan allerede ligger >>>

Map    

Bruviknipa på Østerøy utenfor Bergen

Date:
18.09.2014
Characteristic:
Hillwalk

Flott tur til en av minefavorittsteder. Kort tur med masse utsikt! Gikk turen med ei jeg har blitt kjent med gjennom Instagram, men aldri møtt. Veldig kjekt! ca. 1 time kjøring fra Bergen til Båtaleitet ovenfor Bruvik på Osterøys østside. Ved Båtaleitet er det en stor parkering. Herfra går en sti som gir effektiv stigning til Bruviknipa (Brøknipa). ca. 90min og gå opp.

Map    

Trolltunga

Date:
15.09.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:37h
Distance:
20.1km

En kollega og jeg hadde fri i dag. Vi bestemte oss for å ta en dagstur til Trolltunga. Vi brukte ganske nøyaktig 12 timer totalt på turen. 6 timer kjøring og 6 timer gåing inkl pauser. Været var fantastisk og det var lite folk. Ingen kø for å gå ut på tunga. Vi kjørte fra Bergen til Skjeggedal i Tyssedal ved Odda og gikk derfra som er den vanligste veien.

Map    

Kiellandsbu i Stølsheimen

Date:
14.09.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:36h
Distance:
10.3km

Kiellandbu ligger flott til på Løkjedalsnuten med imponerende utsikt mot Botnen, Fyksesund og Folgefonna på andre siden av Hardangerfjorden. Om sommeren nås hytten fra Hamlagrø, Hodnaberg i Bergsdalen, og fra Botnen i Fyksesund på t-merkede stier. Letteste adkomst er på T-merket rute fra Hornaberg (Hodnaberg), 1 1/2 til 2 timers gange.

Map    

Oksen i Hardanger

Date:
13.09.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:32h
Distance:
8.4km

Nydelig tur i Hardanger! Turen starter på nydelige Tjoflot hvor man kan kjøre bil opp til en fin parkeringsplass i skogen, 240 moh, så da har man akkurat 1000 høydemeter igjen til toppen. Veldig fin sti hele veien opp og fantastisk utsikt mot Utne, Sørfjorden, Hardangerfjorden og Eidfjorden. Toppen ligger i et veikryss av de fineste fjorder vi har! Etter en bratt start opp gjennom skogen kommer man midtveis til stølen på Vindhoven. Her flater det ut et stykke før det blir bratt opp mot toppen igjen.

Map