Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Topptur til Bakkanosi, Sogn og Fjordane

Date:
24.05.2014
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Ikke en topptur for nedkjøring, men utsikten fra Bakkanosi over Nærøyfjorden er legendarisk! :) Kjørte fra Bergen til Jordalen ved Nærøydalen ikke langt fra Voss og parkerte ved stølen "Røyrdotten". Derfra gikk jeg til fots ca. en halvtime før jeg tok på skiene. Gikk først opp til toppen på Skarsnosi, 1470m. Deretter videre til Bakkanosi. Ca. 5 t totalt på turen.

Map    

Topptur til Skåla, Stryn

Date:
21.05.2014
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Bestemte meg litt på impuls å kjøre til Loen i Stryn for å gå opp Skåla og overnatte. Eneste stedet ikke altfor langt fra Bergen hvor det så ut til å ikke bli helt møkkavær. Startet oppturen ca. kl 16. Gikk til fots opp til ca. 700m hvor jeg tok på skiene. Det var sterk vind, men fri sikt og opphold. Utsikten og veien opp er fantastisk, så jeg var glad for å kunne se landskapet. Etterhvert som jeg kom oppover ble det sporadiske regnskurer og vinden økte. YR hadde meldt 12-15 m/s og det kjentes ut til å stemme. La uansett ikke demper på opplevelsen, storkoste meg. Ankom tårnet ca kl. 21. Veien opp til Skålatårnet er Norges lengste sammenhengende motbakke, så noe sliten og svett var man jo. Til min forskrekkelse oppdaget jeg at det var tomt for ved. Godt det er nok av ulltepper >>>

Map    

Bruviknipa, Osterøy, Hordaland

Date:
03.05.2014
Characteristic:
Hillwalk

Flott tur til toppen på Bruviknipa som har en av de flotteste utsiktene jeg vet om. Denne dagen var det dessverre mye tåke, men den lettet litt. Min 45-årsdag i dag og det var kjekt å få en tur med et par gode venner.

Map