Archive - Date

Collected lists

Steinskardfjellet - Senja

Date:
27.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:59h
Distance:
5.8km

Norges største pf-topper 27.8.2021 Et 3 dagers værvindu måtte utnyttes før neste lavtrykk seiler inn mot Troms. Etter frokost på Senja fjordhotell kjørte vi til Dalheim før Rødsand. Ingen sti å finne, dermed litt uryddig opp skogbandet til Stilivatnan. Neste etappe ble betydelig brattere i en godt synlig gressrenne. Videre var toppryggen fin å gå til Steinskardfjellet (811). Valgte en annerledes retur. som var helt kurant. Tre fine dager på Senja unnagjort og avreise i ettermiddag.

Map    

Kvænan - Senja

Date:
26.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:06h
Distance:
6.9km

Kommunetopper Tidligere var Kvænan vest (963) oppgitt som høyeste topp i Torsken kommune. Det østre punktet (968) var ikke målsatt på kartet. Toppene ligger 500 meter fra hverandre, adskilt av en tanngard med pinakler. Den nye storkommunen Senja består av Berg, Torsken, Tranøy og Lenvik. Kommunens høyeste punkt er Vassbruntinden (1202) på fastlandet, mens Breitinden er høyest på Senja. Et 3 dagers værvindu måtte utnyttes før neste lavtrykk ankommer Troms. I Kvænbukte overså vi stien og info-tavla i veikanten. Dermed ble det en ulendt start i høyt bregnegress. Etter 12 min var vi allerede på snaufjellet. Fin oppgang på tørre svaberg og nesten fri for stein. På høyde 556 kom vi innpå normalruta som var rødmerket og vardet. Kvænan (968) består av to jamnhøye og luftige >>>

Map     14 comments

Grinda - Senja

Date:
26.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:00h
Distance:
6.1km

Norges største pf-topper 26.8.2021 Et 3 dagers værvindu måtte utnyttes før neste lavtrykk ankommer Troms. Etter turen til Kvænan kjørte vi ned til Flakstadvåg. Her fikk vi raskt båtskyss oigerer Selfjorden til Grindevika. Litt glissen småskog nederst men ellers helt fint inn dalen retning toppen. I høyden ble det en spennende ryggtravers opp til Grinda (875). Vi valgte å returnere ned til Klubbvika. Fulgte tørre svaberg og gresspartier like ved en lang og omfattende steinur. Bent kom som avtalt og fraktet oss til nærbutikken i Flakstadvåg. Enig med Johan, innfarten var best.

Map    

Stormoa - Senja

Date:
25.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:01h
Distance:
4.4km

Norges største pf-topper 25.8.2021 Et 3 dagers værvindu måtte utnyttes før neste lavtrykk ankommer Troms. Vi tok raskt affære og dro via Værnes til Tromsø og Sommarøy Arctic hotell. Neste morgen tok vi fergen (8.45) fra Brennsholmen til Botnhamn. Først ble det en fin formiddagstur til Kyle (877). Deretter kjørte vi til Botnvatnet sør for Skalandtunnelen. Startet på god sti som var blå-merket helt til topps. Bratt og fin fjellrygg med noen enkle klyvetak. Stormoa (975) er nest høyeste fjell på Senja etter Breitinden (1001). Kvelden ble avsluttet med god mat og drikke på Sagi mini-hotell (6 rom).

Map    

Kyle - Senja

Date:
25.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:17h
Distance:
4.6km

Norges største pf-topper 25.8.2021 Et tre dagers værvindu måtte utnyttes før neste lavtrykk ankommer Troms. Vi tok raskt affære og dro via Værnes til Tromsø og Sommarøy Arctic hotell. Neste morgen benyttet vi fergen (8.45) fra Brennsholmen til Botnhamn på Senja. Videre til Skinnkollvatnet øst for Fjellsendentunnelen. Her var det ingen sti å følge, men ganske greit opp lia i småskog, gress og steinur. Kom etterhvert innpå sørryggen som var grei å gå. Litt småklyving siste kneika opp til Kyle (826). Glimrende utsikt mot Senjas vestkyst.

Map    

Spenstig profil - Skeistinden

Date:
17.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
6:35h
Distance:
10.0km

Norges største pf-topper 17.8.2021 Etter fine turdager i Bodø-området avsluttet vi oppholdet med Skeistinden. Dette en en vakker tind som krever klatring ca 40 meter. På forhånd hadde vi vært i kontakt med Bertil Skaug bosatt på Øyjorda. Han skysset oss ut Nevelsfjorden til Geitneset. Underveis var vi innom en bred berghylle som hang ut over strandkanten. "Hit kom en båt med 2 personer og søkte ly pga kraftig regnvær. Folket la seg til å sove og beregnet ikke flo og fjære. I løpet av natta steg havet og båten ble presset ned av berghylla. Dette viste seg å bli drukningsdøden for begge to". Vi hoppet i land på svaberget rett før Geitneset. Her satt fjellskoa godt opp det knusktørre berget. Mellom høydene 200 og 350 ble det noen klyvetak i bratthenget. På selve Fjellryggen >>>

Map     10 comments

Over tåkehavet - Børvasstindan

Date:
15.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
10:03h
Distance:
21.6km

Norges største pf-topper 15.8.2021 Et værvindu sendte oss raskt nordover til Bodø og Børvasstindan. Ved Kystriksveien startet skiltet sti til Lurfjellhytta. Tørre svaberg og utlagte plank gjorde det greit til Øvre Åselivatnet. Langs vannkanten var det både bløtt og sølete. I sørenden hadde flere tilbrakt natta i telt. Stien fortsatte bratt opp fjellsiden med noen utlagte kjettinger. En flat og fin etappe ventet innover Øvre Åselidalen. Underveis kom tåka sigende og gjorde det vanskelig å finne best mulig oppgang. Johan var stødig med gps og kart, men ikke lett å forutse glatte svaberg og harde snøfelt. Tåka forsvant i skaret under Spisstinden. På Urskardtinden (1146) fikk vi full sommer og nydelig utsikt. Paal Andre foreslo en matpause nede i Åselidalen. Her så vi en grei >>>

Map     12 comments

Sjunkhatten nasjonalpark

Date:
14.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
7:32h
Distance:
16.6km

Norges største pf-topper 14.8.2021 Et værvindu sendte oss raskt nordover til Bodø. Dagens utgangspunkt ble Festvåg fergekai. Her traff vi pensjonisten Kjell Svendsen som med sin 34 fots Sirius 2 fraktet oss inn Mistfjorden til Breivika. I en liten gummibåt rodde vi i land på blikkstille fjord. Første etappe gikk opp Breivikdalen i lyng og glissen bjørkeskog. Etterhvert ble det sammenhengende storsteinsur under Fagertinden. Her burde vi gått nedenfor steinura til gressflanken ovenfor svaene. Dette så vi ikke før returen senere på dagen. Videre måtte flere bratte skrenter forseres. Paal Andre ville utforske nordøstryggen, mens Johan foreslo en større bue. På Breiviktinden (1154) ble det mat og annet godt fra Clarion hotell. Deretter gikk vi småbratt ned til Breivikskardet. Her >>>

Map     5 comments

Reindalskardtinden - Bodø

Date:
13.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
4:55h
Distance:
12.4km

Norges største pf-topper 13.8.2021 Et værvindu sendte oss raskt nordover til Bodø og Kjerringøy. Utgangspunktet ble som sist Øyjorda ved Nevelsfjorden. I veikanten fikk vi øye på en gapahuk og en blåmerket sti. Denne gikk i riktig retning, men sluttet litt før Bårsteinaksla. Videre ble det vill-gåingpå skrå opp til Tjønna (366). I den stupbratte fjellsiden observerte vi et gresskledd hyllesystem. Oppgangen gikk over all forventning og var tryggere enn som så. Reinskardtinden (950) er et lite besøkt fjell med sin isolerte beliggenhet. På returen valgte vi strandkanten, men innfarten var nok best.

Map     1 comment

Kjerringheia - Åfjord

Date:
03.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
4:28h
Distance:
17.4km

Trøndelag 3.8.2021 Dro fra Åfjord nordover til Momyrseterveien (avgift). Videre var det 4.5 km til veis ende. Det ble en kort rusletur etter 4-hjulingsveien som ender ved Krokvatnet. Deretter over heia i et sammenhengende gress og myrterreng. Ja faktisk ganske tungt selv i slake motbakker. Underveis var en gammel vardet rute retning toppen. Småbratt siste kneika opp til Kjerringheia (540). Utsikt mot Skjørafjorden og utallige vindmøller. La returen over Steinheia (501). I disse områdene er det bare å belage seg på myr og atter myr. TRØNDELAG = 50 stk 1.ordens trig-punkter.

Map