Archive - Date

Collected lists

Telnestinden - Helgelandskysten

Date:
30.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:08h
Distance:
10.2km

Norges største pf-topper 30.9.2017 Det passet bra med en fin topptur i 22 grader, målt nede ved fjorden. Startet fra Buvika etter traktorveien til Hellvatnet. Herfra fant jeg ingen sti videre. Krysset bekken og valgte høydedraget øst for en bred og markert renna. Fra høyde 650 gikk jeg tett inntil svaene. En gress-renne gjorde det ganske greit her. Øverst var et parti med mosegrodde flakstein under klippen Skjerdingan. Oppe på selve ryggen ble det rene åpenbaringen mot Telnestinden (973). I varden lå det en plastboks med notisbok. Glimrende utsikt mot b.l.a Rødøyløva.

Map    

Hesten - Helgelandskysten

Date:
29.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:49h
Distance:
5.4km

Norges største pf-topper 29.9.2017 På gården Øyjord i Reppa anbefalte bonden en bratt rasrenne ovenfor høyspentlinja. På snaufjellett var det forholdsvis greit i en blanding av store steiner, gress og mose. Fra fortoppen var det flott å se Hesten (768) som er et selvstendig fjell omringet av kun høyere topper. Fra toppen best utsikt mot Svartisen, Tjongsfjorden og Blokktinden, hvor sist-nevnte fikk et besøk senere på dagen!

Map    

Blokktinden - Helgelandskysten

Date:
29.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:27h
Distance:
8.1km

Norges 1000 største pf topper. 29.9.2017 Parkerte ved en tre-trapp i veikanten. Deretter ned til sti-delingen ved Blokkvatnet. Stien fortsatte rundt vannet og ender ved gården Blokk. Familien har kun båtforbindelse over Blokkvatnet eller via Tjongsfjorden. Dette burde kvalifisere til tv-serien "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu". Forlot stien i enden av vannet og gikk opp svaene i Blokkøsterdalen. Videre var det saue-tråkk i en bratt og markert renne. Det var en god del gress og lite steinur i den sørvendte fjellsiden. Fra Blokktinden (1032) Glimrende utsikt mot Svartisen og kystnære fjell. Overraskende fin tur uten skog, kratt og tjerr. Avsluttet kvelden på Villa Midnattsol på Nordværnes. NORDLAND = 67 stk 1.ordens trig-punkter.

Map    

Store Ruffen - Gildeskål, Meløy

Date:
28.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
4:27h
Distance:
22.1km

Norges største pf-topper 28.9.2017 Tok Hurtigruten kl 12.00 fra Trondheim og ankom Ørnes kl 9.15 neste dag. Genial måte å komme seg nordover på. Ja faktisk billigere enn to tanker drivstoff. Svingte av kystriksveien sør for Glomfjord og kjørte anleggsveien opp til Storglomvassdammen. Ved p-plassen startet rødmerket sti skiltet til Nedre Navar. Forlot T-stien ved Hørnqistvatnet og gikk ned til Gåsvatnan. Gikk i en stor bue opp fra sørøst til Ruffen (1182). Best utsikt mot Glomfjordbreen og Istinden i vest, i nord Memaurtinden i Gildeskål og Svartisen glinset i sola i sør. Høydemetrene rullet "på" i et forholdsvis kupert terreng. Snøflankene var fine å gå i varmt høstvær. LAHKO nasjonalpark ble opprettet i 2012. Dette er det største sammenhengende kalksteinsområdet >>>

Map     4 comments

PB fjelltreff - Sæbø

Date:
26.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
7:01h
Distance:
15.7km

Sunnmørsalpene 26.9.2017 KIRKESPIRET Denne toppturen hadde vi sett frem til lenge, for det var gått elleve år siden sist vi besteg Hornindalsrokken. Kommunetoppen i Hornindal ble en av våre favoritter i Sør-Norge før vi fortsatte å samle kommunetoppene i Nord-Norge. Etter noen begivenhetsrike dager i Sæbø tok vii fergen over fjorden til Lekneset og kjørte gjennom Norangsdalen, med fjellgigantene hengende over oss. Senere svingte vi av fra fylkesvei 60 og kjørte bomveien (avgift) ca. 1 kilometer frem til parkeringsplassen før Hornindalssætra. Vi var en munter gjeng på seks personer som ruslet langs anleggsveien gjennom Sætredalen til innsjøen Store Luka. Underveis så vi Hornindalsrokkens spisse og steile profil mot den skyfrie himmelen. Sett nedenfra kan den sørvendte fjellsiden >>>

Map     2 comments

PB fjelltreff - Sæbø

Date:
25.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
5:33h
Distance:
11.0km

Norges største pf-topper 25.9.2017 Optimalt vær - Alpine fjell - God mat - Topp service.. Våre fellesturer ble Saksa, Grøtdalstinden, Dalegubben, Snøhornet og Hornindalsrokken. Raskeste vei fra Sæbø er gjennom Vatnedalen til p-plassen sør for Ullalandsvatnet. Stien krysset noen bløte partier i nedre del. Fra høyde 490 ble det tørt og lettgått opp sørvestryggen til Keipen. Siste 200 høydemeter bestod av småsteinsur og gruspartier. På Snøhornet (1309) varmt og vindstille. Flott utsikt mot Volda og Ørsta.

Map    

PB fjelltreff - Sæbø

Date:
24.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
6:21h
Distance:
9.6km

Norges største pf-topper 24.9.2017 Optimalt vær - Flotte fjell - God mat - Topp service.. Våre fellesturer ble Saksa, Grøtdalstinden, Dalegubben, Snøhornet og Hornindalsrokken. Kl 12.00 startet motbakkeløpet fra hotellet opp gjennom Skondalen til Dalegubben.. Vi valgtei å være tidlig ute for å ta i mot utøverne på toppen. Flere PB-brukere kom seg til topps på denne flotte dagen. Linn Therese 12 år imponerte med tiden 1 time 11min (raskeste løper = 57 min).

Map     5 comments

PB fjelltreff - Sæbø

Date:
23.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
6:05h
Distance:
7.4km

Norges største pf-topper 23.9.2017 ELEGANT TIND I BONDALEN Vi var en morgenfrisk gjeng som kjørte fra Sæbø mot Ørsta og svingte av på Kvistad etter ca. 4 kilometer. Seterveien fortsetter 2,5 kilometer innover Frølandsdalen, hvor seks stengte grinder måtte åpnes og lukkes før Heimsætra. Med lette tursekker fulgte vi god sti opp til snaufjellet i retning Kalvedalsegga. Etter 1,5 kilometer krysser stien en dyp bekkedal og fortsetter småbratt opp en godt synlig morenerygg til storsteinura ved bekken ca. 880 moh. Dette er siste mulighet for påfyll av sildrende vann og samtidig en flott rasteplass. Herfra får du et fint skue mot den kvasse Blåtinden øverst i dalen. De to yngste jentene på 11 og 12 år var fulle av energi og fikk raskt resten av gjengen på beina igjen. Dermed var vi >>>

Map    

PB fjelltreff - Sæbø

Date:
22.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
6:37h
Distance:
7.8km

Sunnmørsalpene 22.9.2017 FJELLTREFF I SUNNMØRSALPENE Det meste av Hjørundfjorden ligger i Ørsta kommune, mens en mindre del lengst nord ligger i Sykkylven kommune. Den langstrakte fjorden er omkranset av spektakulære fjell og regnes som Sunnmørsalpenes kjerneområde. Det er nettopp kombinasjonen av fjord, fjell og et levende bygdesamfunn som gjør Hjørundfjorden og Sunnmørsalpene til et så variert og spennende reisemål. Hjørundfjorden består også av de to fjordarmene Norangsfjorden og Storfjorden, hvor sistnevnte ender ved Bjørke i sør. Den 33 kilometer lange Hjørundfjorden er 441 meter på det dypeste, og regnes av mange som en av de vakreste fjordene i Norge. På vestsiden av Hjørundfjorden ligger idylliske Sæbø, som er et lite tettsted i Bondalen. Herfra går det fergerute >>>

Map    

Honnstadknyken - Surnadal

Date:
20.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:55h
Distance:
11.2km

Norges største pf-topper 20.9.2017 Vi traff BjørnF ved innkjøringen til Skeisnebba hytteområde (avgift). Sammen fortsatte vi 3.4 km opp til Øvre Skeisnebba p-plass og sti-start. Turlaget, grunneieren og hytteforeningen har gjort en formidabel jobb med utlegging av steinhyller og plank i et myrlendt område. Senere ble det tørt og fint over Svarrafjellet (780) til Honnstadknykjen (1071). Flott utsikt mot Trollheimen og Surnadal sentrum. På returen ble det kaffe og sveler + et besøk til idylliske Ranessetra.

Map