Archive - Date

Collected lists

Magerøya - Nordkapp

Date:
31.07.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:00h
Distance:
4.0km

Øytopper 31.7.2012 Kjørte fra Honningsvåg til fiskeværet Gjesvær. Her bor far og sønn (Bjørn + Bjørn Jenssen), som driver Barents Cabin og Cruise. Vi fortalte om vår store "samlemani" og dermed var båtskyssen ordnet. Først ble det en smak på husets ferske fiskekaker før vi satte kursen rundt Gjesværnæringen. Videre over Lyngpollen til der bekken renner ned fra Gråkollfjellet. Hoppet i land og fulgte bekken enkelt og greit opp til Gråkollfjellet (417). Lavt skydekke ødela for utsikten. På returen ble det mye latter og flir med disse gjestfrie gutta. Hadde tenkt å få med oss Storstappen og Kjerkestappen, men øya er fredet til 15/8. Ser frem til en ny tur til Gjesvær. FINNMARK = 56 stk 1.ordens trig-punkter.

Map    

Øytopper - Hammerfest

Date:
30.07.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:49h
Distance:
3.0km

Finnmark 3.7.2012 Tok hurtigbåten fra Hammerfest til Lotre. Ble hentet og kjørt til Sørøya Gjestehus i Sandøybotn. Her traff vi Einar Røe som var klar med ribbåt og stor motor. Vi freste ut Sandøyfjorden til Bondøya lengst ute i storhavet. Vindstille vær gjorde det forholdsvis greit å komme i land på sørøst-siden. Det ble "pust og pes" gjennom høyt siv og dype groper fra et yrende fugleliv. Fortsatte over gressryggen til nordspissen på Bondøya (144). Fortsatte båtturen til Vesle Kamøya. Havtåka nærmet seg så det ble litt travelt. Tette kurver på kartet stemte ganske bra. Tok sikte på en gresskledd renne vest på øya og rett under toppen. Hoppet i land og gikk bratt opp i høyt gress. Øya bærer navnet sitt med rette. Kvasse pinakler på rekke og rad. Med Storstauren >>>

Map    

Hjelmsøya - Måsøy

Date:
29.07.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:45h
Distance:
6.7km

Øytopper 29.7.2012 Tidligere på dagen hadde vi besteget tre øytopper sør for Hammerfest. På kaia i Havøysund ventet 80 åringen Henrik og båten. Det tok ikke mange minuttene over Breisundet til Store Knarrvika på Hjelmsøya. Vi lot ankeret gå og rodde med gummibåten til sandstranda. Gikk bratt opp fra sør til Vestre Knarrviktinden. La kursen over slettelandet i et yrende fugleliv. Videre til Geitningsryggen (374). Midnattsol og fin utsikt mot vindmøllene på Havøya. FINNMARK = 56 stk 1.ordens trig-punkter.

Map    

Øytopper - Hammerfest

Date:
29.07.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:00h
Distance:
4.7km

Finnmark 29.7.2012 Kjørte fra Hammerfest til fergeleiet mellom Akkarfjord og Kjerringholmen. Videre var det 18 km til Hønsebybotn. Her traff vi samen og skysskaren Isak som var klar med sjarken. Han fraktet oss over Sørøysundet til Hjelmen den ytterste av tre øyer. Ble satt i land på nordsiden vest for fyrlykta. Gikk bratt opp gressryggen til Hjelmen (144). Fortsatte med sjarken til Lille Vinna. Tok sats og hoppet i land på vestsiden. Gikk opp gressryggen og havnet mitt oppi et stort rypekull. Deretter til høyeste punkt på Lille Vinna (158). La på et par steiner fra oss. Videre til dagens høyeste og største øy. Her ble vi satt i land nord for en tydelig renne. Gikk bratt opp renna som er utsatt for steinsprang. Kom inn i et lettere parti med bjørkeskog. Tok sikte på skaret opp til >>>

Map    

Øytopper - Hammerfest, Måsøy

Date:
28.07.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:15h
Distance:
5.0km

Finnmark 28.7.2012 Etter frokost i Hammerfest kjørte vi til Forsøl. Her ventet Tore Kristiansen som fremdeles hadde noen dager igjen av ferien. I optimalt vær satte vi kursen ut fjorden og ankom dagens første øy i vindstille vær. Hoppet i land og gikk opp fra øst til Skipsholmen (177). En øy stappfull av måser og umodne multer. Videre ble det full fart over Rolfsøysundet til Store Latøya. Gikk i land på sørsiden og trasket opp til Store Latøya (122). Det står nå en brukket gå-stav på toppen. Vasset i blomster, mygg og umodne multer. Fortsatte sørover forbi den vernede øya Reinøykalven til Reinøya og Bismarkvika. Valgte en oppgang fra sørøst over frodige gresspartier. Imponerende varde på Geitfjellet (144). Frodig øy med flere små vann. Dagens siste bestigning ble Bjørnøya. >>>

Map     2 comments

Steinfjellet - Hammerfest

Date:
27.07.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:00h
Distance:
3.3km

Finnmark 27.7.2012 Kjørte forbi Hammerfest flyplass til skiheisen nord for rullebanen. Gikk opp fjellsiden på delvis sti mellom masten på Storfjellet og Steinfjellet. Kom innpå veien øverst på ryggen og fortsatte til Steinfjellet (384). Utsikt mot "flammen" på Melkøya. Et alternativ er å følge veien sør for flyplassen. Videre til Tyven.

Map    

Tyven - Hammerfest

Date:
27.07.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:30h
Distance:
2.6km

Finnmark 27.7,2012 Startet fra Fjordtun skole i Rypefjord. Fulgte stien bak fotballbanen. Måtte forsere en godt synlig steinur før jeg kom innpå tråkket oppunder berghammeren. Det var mye løs stein i dette området. En nedgravd wire dukket frem fra bakken i øvre del. Kom etterhvert innpå veien som starter ved Storvatnet. På Tyven (418) var diverse installasjoner.

Map    

Bringnes - Porsanger

Date:
27.07.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:45h
Distance:
7.6km

Bringneshalvøya 27.7.2012 Halvøya sees godt fra hovedveien. Tok av mot Gamnes og parkerte ved info-tavla. Fulgte merket sti til trimposten på toppen. Fin utsikt mot Porsangerfjorden.

Map    

Storvarden - Gamvik

Date:
26.07.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:00h
Distance:
9.8km

Norges største pf-topper 26.7.2012 Kjørte fra Ifjord til avkjøringen ved Hopseidet. Fortsatte 14.9 km til Ivarsfjord rett før Skjånes. Innerst i bukta ved Botnelva svingte jeg inn en sidevei og parkerte etter 400 meter. Satte kursen bratt opp grusryggen nord for Storvatnet. Passerte en varde og fortsatte langs ryggen til et hus og noen satellitt-mottakere. Fulgte det flate grusplatået i tett tåke frem til Storvarden (486). En annen variant er å følge stien fra Skjånes. FINNMARK = 56 stk 1.ordens trig-punkter.

Map    

Alggasvarri - Tana

Date:
25.07.2012
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:45h
Distance:
10.3km

Norges største pf-topper 25.7.2012 Først kaffe i Tana med Geir som dagen før fraktet meg over fjorden til Stangenestinden. En time senere kjørte jeg fv.98 til Ruostefielbma og Langnes. Fortsatte 4.5 km og tok til venstre rett før Tana landbruksskole (skiltet natursti). Herfra er det 1.8 km til bommen, hvor jeg parkerte. Fulgte grusveien med noen "short kutt" i svingene. Rundet etterhvert Eidefjellet før siste stigningen til Alggasvarri (570). Trimpost ved masta. Utsikt mot Tanavassdraget og Stangenestinden. Ypperlig på ski og sykkel.

Map