Archive - Date

Collected lists

Høyest på Hitra

Date:
31.10.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:00h
Distance:
10.0km

Kommunetopper - Øytopper 31.10.2008 Vi kjørte til Kvenvær på sørsiden av Hitra. Litt øst for bebyggelsen var det skiltet ridesenter og Svankilen. Fortsatte 2.6 km til et innkjøring forbudt skilt. Grunneieren ga oss tillatelse til å fortsette 6.2 km til Storlia. Dårlig vei som egner seg best med høy bil. Startet med gummistøvler over frosne myrer sør for Skårfjellet. Fortsatte forbi noen små vann med høydene 127 og 229. Innerst i dalbotnen gikk vi småbratt opp til Mørkdalstuva (345). Trimpost ved varden. Utsikt mot vindparken og Stabben.

Map    

Høyest i Stavanger

Date:
24.10.2008

Kommunetopper 24.10.2008 TIL TOPPS I STAVANGER I forhold til høyden er det knapt noen kommunetopp som er vanskeligere å komme seg opp på enn den i Stavanger, men det var før, ikke nå. Forvirret? Følg med. Jåttånuten på 137,5 meter ligger midt i Stavanger og var lenge et ettertraktet punkt for alle som jakter på kommunetopper. Toppen er imidlertid solid gjerdet inn og ligger midt inne på militært område. Å få tillatelse til å besøke toppunktet har derfor vært regnet som bortimot umulig. Men se – en sommerkveld satt Inger Lises søskenbarn Omar Innerdal sammen med oss og nøt en god rødvin. Vi løste små og store saker. Det ble snakk om Jåttånuten i Stavanger, byen som er bosted for Omar med familie. I rødvinsrus røpte Omar at han hadde kontakter dypt inne i NATOs hovedkvarter. >>>

Map     4 comments

Høyest i Forsand

Date:
13.10.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
5:15h
Distance:
15.0km

Kommunetopper 13.10.2008 Etter bestigningen av Strålaus dro vi til Kjell Jostein på Hauane Bed & Breakfast i Lysebotn. Dagen etter kjørte vi opp til bommen på Aukland som tilfeldigvis stod åpen. (Nøkkel kan leies på Bed og Breakfast). Fortsatte 8.7 km etter fjellveien til nordenden av Strandavatnet og parkert rett før brua i Stølsdalen. Her tok vi sikte på hytta rett før inngangen til den trange dalen i nordøst. Valgte å gå bratt opp et lite skar nordvest for Urdafjellet. Fortsatte i litt humpete terreng til sørenden for Nordre Dyrgrovtjørnene. Herfra gikk vi opp ei gressrenne og fulgte sørvest-ryggen mellom Nordre og Heimre Dyrgrovtjønne. Siste to km foregikk over svaberg frem til Lysekammen (1304). Kort opphold ved varden før vi returnerte i ok vær.

Map    

Høyest i Gjesdal

Date:
12.10.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:00h
Distance:
10.5km

Kommunetopper 12.10.2008 Vi kjørte Sirdalsveien over fjellet mot Lysebotn. Tok til venstre mot Langavatnet og parkerte ved en stengt bom. To sauebønder dukket opp og vi fikk bilskyss frem til demningen ved Akslaråtjørna. Fulgte stien sørover langs Langavatnet til turisthytta. Her krysset vi elven og fortsatte noen hundre meter mot sør. Forlot stien og gikk opp til skaret ved en tydelig gressrenne. Videre forbi et lite vann før oppgangen til Strålaus (1142). Ok vær, men stri vind. Kaffe og mat inntok vi på turishytta med Steinar og Martin. Gutta hadde nettopp tatt en canada-ørret på spinner.

Map    

Høyest i Bjerkreim

Date:
11.10.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:00h
Distance:
10.0km

Kommunetopper 11.10.2008 Yr.no meldte 50 mm nedbør denne helgen, men regnværet uteble på lørdag. Svingte av E39 på Ålgård og kjørte fv.45 til Byrkjedal. Fortsatte opp fv.284 til p-plassen før nedkjøringen til Maurdal. Fulgte god sti, som var vardet over Vedbranden. Passerte nord for Smånibbane og gikk ned til Flådalstjørna (613). Videre i litt humpete terreng før siste stigningen opp til Vinjakula (907). Varde, metallrør og en trimbok. Dagen ble avsluttet med et besøk til Gloppedalsura ved Byrkjedal.

Map    

Høyest i Sirdal & Valle

Date:
01.10.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:30h
Distance:
8.0km

Kommunetopper - Fylkestoppper 1.10.2008 LAANGT I DET FJERNE Fylkestoppen i Vest-Agder heter Urdalsknuten. Den er 1434 meter høy og ligger i nordenden av Rosskreppfjorden i Setesdalsheiene. Toppen ligger på grensa mellom Sirdal i Vest-Agder og Valle i Aust-Agder og er det høyeste punktet i begge disse store kommunene. For alle toppsamlere er derfor Urdalsknuten et ettertraktet mål. Dessverre er den også et mål som ligger langt unna nærmeste vei. Velger man å ta turen til fots, blir det en av de lengste turene til en kommune- og fylkestopp i Sør-Norge. Vi hadde lest og snakket mye om denne lange turen på forhånd. Urdalsknuten er det langt å gå til uansett retning. Kortest ville det være å gå fra Setesdal og via den selvbetjente hytta Bossbu, men dette krever vading over en større >>>

Map