Archive - Date

Collected lists

Høyest i Lardal

Date:
27.07.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:00h
Distance:
3.2km

Kommunetopper 27.7.2008 Vindfjelltoppen var høyest i Lardal helt til "Snilen" fant et nytt punkt på kartet. Kjørte fra Sandefjord til Svarstad og Prestsætra. Svingte til venstre og parkerte ved Burtjern. Benyttet skogsveien som vi forlot etter 1.5 km. Videre etter stien hvor GPS hjalp oss frem til Pikstein (622, 626, 627). Ps Vi hadde med et skilt, men hadde frest inn feil høyde. Er jo flere punkt på denne skogstoppen. Med på turen Inger Lise, Paal Andre og Ida.

Map    

Høyest i Luster & Årdal

Date:
24.07.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
11:30h
Distance:
18.0km

Kommunetoppe - Fylkestopper 24.7.2008 EVENTYRET STOREN Det var torsdag 24. juli, og vi hadde i flere uker ventet på et høytrykk over Sør-Norge for å få tatt «Storen», som vi hadde lest mye om. Endelig kom melding om knallvær, og vi satte oss i bilen og dro til Hurrungane og Turtagrø sammen med vår venn Andreas Dale for å gjennomføre et for oss stort eventyr. Dette skulle bli vår første store klatretur. Vi ankom turisthytta utpå kvelden mens de siste røde, varme solstrålene smøg seg rundt tindene. Rundt oss på plassen sto det titalls telt i alle slags farger med folk fra hele Europa som laget seg mat, pratet og studerte kart. Alle kunne kjenne spenningen foran neste dag, selv om målene nok var forskjellige. Hvis en stenger billydene ute, kan en sette seg selv tilbake >>>

Map    

Bodø

Date:
21.07.2008
Map    

Høyest i Bodø

Date:
21.07.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
6:00h
Distance:
20.0km

Kommunetopper 21.7.2008 Vi tok morgenflyet fra Værnes og landet i Bodø 1 time senere. Deretter ble det leiebil forbi Misværfjorden til Svartvass-sætra. Fulgte stien som var skiltet "Lurfjellet". Passerte flere små elver og idylliske tjern. Valgte østryggen midt på fjellet dvs litt øst for høyde 1025. Gikk under snøfonna og opp til det flate platået med Kjerringvatnet under oss. Deretter var det kurant å følge nordryggen blant store steinblokker til Lurfjelltinden (1284). Her var en trimpost ved varden. Glimrende utsikt mot Memurutinden i sør og tindene i vest. På returen valgte vi å gå øst for Skorrigorrivannet forbi to hytter på odden. Videre etter stien til Svartvass-sætra.

Map    

Rostafjellet - Troms

Date:
20.07.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
6:00h
Distance:
17.0km

Norges største pf-topper 20.7.2008 Kjørte til Sverresvold og parkerte rett før Lille Rostavatn. Fulgte stien opp fjellsiden til Rostaaksla i et hav med ballblom. Etter Rostakulen (1274) ble det en fin etappe over ryggen til Rostafjellet (1559). Under kommunejakten var dette fjellet oppgitt som høyeste topp i Balsfjord. Vi ble lange i maska når 2 stk gps viste ca 30 meter lavere. Vi ringte kartverket som kunne bekrefte en feilmåling her. SKITT AU - toppen var fin den. Det betyr at Vassdalsfjellet er høyest i Balsfjord kommune.

Map    

Høyest i Salangen & Sørreisa

Date:
19.07.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
5:00h
Distance:
18.0km

Kommunetopper 19.7.2008 Etter midnattsolturen til Leirtinden var det igjen regnbyger på morgenkvisten. Dermed ble vi turister på Finnsnes og Andselv i timesvis denne dagen. Etterhvert bedret været seg og vi klare for en ny kommunetopp. Svingte av mot Rabbåsen og kjørte til bommen på Lynghaug (ikke kjør inn bommen, olm bonde bor her). Startet fra p-plassen og gikk øst for Rabbåddalen. Fortsatte vest for Veidfjellet og fulgte høyden et par kilometer til foten på Hjerttinden. Mye fugl å se i området, heilo, snøspurv, heipiplerke, fjelljo, terne, steinskvett, blåstrupe, rype og ravn. Spesielt artig å se fjelljo, JoSo (Johan Solberg) er jo ekspert på fugler. Videre opp nordryggen til bergnabben på Hjertinden (1380). Trimposten var plassert under berget. Tunge skyer kom sigende, dermed ble oppholdet >>>

Map    

Høyest på Senja

Date:
18.07.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
5:00h
Distance:
10.0km

Kommunetopper - Øytopper 18.7.2008 Dagens tur til Breidtind ble en grei tur til tross for litt regn og desverre tåke på toppen som spolerte for utsikten.. Kjørte fv.861 retning Senjahopen og parkerte på p-plassen ved Svarthola. Fulgte gul og rødmerket sti opp til hyttene ved Svartholvatnet. Ved sti-skillet 200 meter før hyttene valgte vi å følge svabergene rett opp ryggen. kom innpå en ny sti som vi benyttet vest for Breidtindvatnet. (På returen valgte vi øst for Breidtindvatnet som var det beste valget). Fortsatte bratt opp stien i en renne nær kommunegrensen mellom Berg og Lenvik. Litt før toppunktet passerte vi noen luftige partier, men hadde gode tak opp til Breidtinden (1001). Signerte i trimboka før kjapp retur. BREITINDEN er en av 85 fjelltopper i Norge med PF over 1000 >>>

Map    

Høyest i Lenvik

Date:
18.07.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
4:30h
Distance:
9.0km

Kommunetopper 18.7.2008 Etter en våt fornøyelse til Breidtinden på formiddagen ble dette en fin tur midt på natta. Kjørte fra Finnsnes til Finnfjordbotnen kl 21.00. Videre øst for Rossfjordvatnet via Tårnvassveien (avgift) til Rognlia. Bak våningshuset startet god sti til snaufjellet. Her var en vakker villblomstereng i den frodige fjellsiden. Mest utpreget var de sammenhengende teppene med skrubbær og de store forekomstene av ballblom. Vassbruntinden (1202) ble nådd litt før midnatt og vi tok oss god tid for å nyte stillheten og midnattsola. Flott utsikt mot Målselva, Målselvfjorden og Senja. Ved varden var en canadisk militærboks med besøksprotokoll. VASSBRUNTINDEN er en av 85 fjelltopper i Norge med PF over 1000 meter.

Map    

Høyest i Nordkapp

Date:
16.07.2008
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
5:00h
Distance:
17.0km

Kommunetopper 16.7.2008 Kjørte fra Ifjord gjestehus til Børselv. Tok av og fortsatte 75 km til det vesle tettstedet Veidnes. På kaia ventet Trond Eriksen som skysset oss over fjorden til Nordmannsvika (30 min). Fortsatte til fots innover den frodige og vakre Nordmandsvikdalen. Underveis hadde vi ingen problemer med å komme oss over bekker og elver. Innerst i dalen gikk vi opp i det nordligste av to markerte skar. Her tok vi oss tid til å besøke den fine fossen og jettegryta. Videre opp steinura til Savzavarri (578). Her reiste vi opp en stor flakstein, som en hilsen fra oss. God utsikt over Porsangerfjorden. Havtåke kom sigende så vi returnerte etter en kort pause. Trond kom og hentet oss på stranden som avtalt.

Map    

Honningsvåg

Date:
16.07.2008
Map