Store Forra - Steigen (13.08.2019)  5


Start point Forsan p.lomme (20m)
Characteristic Trip by foot
Duration 4h 30min
Distance 11.4km
Vertical meters 1,194m
GPS
Ascents Store Forra (1,157m) 13.08.2019

Norges største pf-topper
13.8.2019


Forsbukta er et greit utgangspunkt til Lille Forra (1228) og Store Forra (1157). Det ble en sugende start over myra til Tverrelva innerst i dalbotnen. Ingen sti eller tråkk å se. Deretter ble det bratt og ulendt skogsterreng opp til «fosse-platået» (450). Snarveier bør unngåes da fjellsiden var preget av skumle skrenter og glatte sva. Fortsatte på skrå til en gresskledd hylleformasjon før det øvre vannet (775). Kom innpå flere bløte snøflanker som gav trygt fotfeste i den nordvendte fjellsiden. Stegjern anbefales senere på sesongen. Tok sikte på østryggen, som var grei å følge til topps. Utsikten var som forventet meget bra.

Tung start innover Tverrelvdalen
Tung start innover Tverrelvdalen
Fra "fosseplatået" begynte høydepunktene
Fra "fosseplatået" begynte høydepunktene
Dagens mål
Dagens mål
"Fosseplatået" sett fra oven..
"Fosseplatået" sett fra oven..
Vannet 620.
Vannet 620.
Lille Forra
Lille Forra
Lofoten i det fjerne
Lofoten i det fjerne
Praktfulle Steigen
Praktfulle Steigen
1016-toppen
1016-toppen
Øverste vannet
Øverste vannet
Tårnfalk i følge Johan
Tårnfalk i følge Johan

User comments

  • -
    avatar

    Store Forra!

    Written by otto 04.07.2021 20:51

    Regnet med at denne toppen ikke fikk fred fra deg Petter. Du er i ferd med å gjøre rent bord der i nord!! Mektig topp og litt mer variert enn Lille Forra. Kanskje litt mye buskas nederst, men kvaliteten stiger i takt med høyden. Jeg gikk turen en drøy måned senere enn deg så derfor mindre snø. Snakk om timing med været, håper du ikke ble oppspist av kleggen som kan være hissig tidlig i juli. (Ingen anelse om disse vardene).. Fortsatt god reise.

    • -
      avatar

      Sv: Store Forra!

      Written by petter 08.07.2021 17:18

      Avsluttet med tur til Nondagstinden, du har rett i at klegg (type store!) igrunnen er eneste "minus" her oppe når himmelen er blå og temp mellom 25-30C. Den biter gjennnom ulltrøya, måtte ty til tynn fjelljakke rett på kroppen noen ganger. Vardene er da antagelig kommet opp etter at du var på Store Forra. Jeg er enig i at turen dit har mer kvalitet enn turen til Lille. Jeg kjørte sørover da godværet ga seg (men det var bestemt i forkant). Beste hilsen Petter

  • -
    avatar

    Store Forra!

    Written by petter 04.07.2021 20:13

    Hei igjen! Dette var en BRA tur. GPS-sporet stort sett fint. Det var noen varder øverst i oppgangen mot 620 vannet og nok en varde akkurat der jeg nådde toppryggen (vet du hvem som fiksser slikt?) Imponert over tiden din 4:30 opp/ned ink. pause?? Jeg begynner nok å miste farten.. DEt var betydelig mer snø (4/7) og isøksen var kjekk å ha i bratte flanker like før siste ryggen. Jeg gikk begge sider av det øverste vannet, østsiden var klart best (returvei)

    Ønsker deg en fortsatt god sommer, her er 26C, blir ikke stort bedre enn Steigen/Hamarøy med slike forhold!! Beste hilsen Petter

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.