Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Bergefjellet, Vikastakken, og offpist tilbake

Date:
23.04.2022

Nyyydelig vårvær, så her var det bare å ha nedtelling til helg og pakke sekken for langtur. Me parkerte ved ballbingen i "Forsand turnaround", altså rundkjøringa midt i intet. Kudos til motorsagkunstneren som har laga Bukkene Bruse-verket bak bingen! Også var det bare å begynne pang på stigningen. Me var på ingen måte i tvil om hvor me skulle, og det liker eg godt med ein tur. Bergebakkane gjekk øve all forventning, når ein går i sprettende bjørkeskog i nydelig vårsol så går det meste liksom greit :) Når det går bratt opp komme og utsikten fort, og her snakke me utsikt! "sånt no hakke de i byn, nei det har de ikke" (sang: Gøy på landet) På Bergefjellet var det et annet par, som satt seg diskret bak ein knaus og drakk kaffi. Det var dei einaste me såg >>>

Map    

Høgaste i Arendal kommune - Øst for Høgsteinsheia

Date:
12.04.2022

Var spent på denne turen, tok sjansen på å la trugene ligge i bilen. Dagen var nokså kald og grå, så det var mulig at snøen var hard nok til å gå på. Og det var den - stort sett. Vi kom oss til toppen, og fikk forklaring på hvorfor "punkt øst for" var høyest i kommunen. Der står jammen Grimstad og Froland og geiper til "lille" Arendal på hver sin side. Vi måtte selvsagt oppom Høgsteinsheia og, når vi først var i området. En veldig fin bissevov meldte seg som turguide, så det gikk fint å finne veien. Hun var med oss helt til vi nærmet oss bilen igjen (og antar hjemmet hennes).

Map    

Høgaste i Tvedestrand kommune - Ansmyrheia

Date:
11.04.2022

Ny tur, også denne med truger festa på sekken. For oss som også liker geocaching, var det stor glede i å følge en veldig fin trail oppover til toppen. Favorittpoeng både for fine cacher, OG fordi det alltid er mest motiverende med masse funn underveis. Det er jo tross alt turen som er målet...eller hvordan det nå var :P hehe. Laveste varde til nå, koselig med norsk "flagg" bundet rundt bolten.

Map    

Høgaste i Risør kommune - Espehaugen

Date:
10.04.2022

Kjørte fra Lillesand og Hisåsen og videre til Risør. Fant en finfin parkeringsplass og tuslet avgårde. Hadde heldigvis vært forutseende nok til ta med truger, for her lå det mye snø på deler av veien. Meen det gikk finfint å finne veien, litt av og på med truger. Hestehovene hadde og tittet frem, så det nærmer seg vår i Risør og :)

Map    

Høgaste i Lillesand kommune - Hisåsen

Date:
10.04.2022

Vi kjørte fra Sandnes til Lillesand lørdag ettermiddag, og fant et finfint sted å slå opp telt for kvelden rett inni skogen ved turstart. Sov fortryllende fredelig uten de dundrende russebussene som fester altfor nærme huset vårt i to måneder hver vår, og etter glampingfrokost var vi superklare for turdag og kommunetopper. Møtte en fastboende dame som gav oss tips om å gå bortom nabotoppen Lillerøys for utsikt, så da gjorde vi det. Varden på Hisåsen var riktig fin, mye større enn forventet, og turen var lettgått. Terrenget bar preg av at vinteren har vart mye lenger her enn i vår del av verden, men det gikk fint uten truger.

Map    

Kvelvane

Date:
08.04.2022

Det ligger en del geocacher i området på og rundt Kvelvane. Merkelig nok var alle disse blitt lonelyer...hoho. Så da var det bare å ta turen. Det er ikke vanskelig å ta seg opp, men det er greit å studere terrenget litt underveis, for en kan være både skikkelig flaksne og nokså uheldige med valgene sine. For vår del gikk det fint å gå opp fra Seldalsiden, men den veggen som vender mot Bynuten var snødekt og jeg sank noen ganger gjennom og satt fast med en fot som var dekka helt til låret. Da er det tidkrevende å gå... Flere steder med fantastisk utsikt, denne toppen er undervurdert! Gogogo!

Map    

Heltnanuten vest

Date:
07.04.2022
Map