Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Rauddalseggjetravers, via sørryggen

Date:
08.09.2013
Characteristic:
Climbing

Startet fra Eidsbugarden kl 06:00 i håp om å rekke Olavsbu før kompisene der startet på veien tilbake mot Leirvassbu. Planen var å dukke opp for å overtale en av de til å bli med tilbake sørover over Sagieggen (plan C for helga, tenkt ut lørdag kl 21). Ankom Olavsbu en halvtime for seint, kl 09:15. Brukte vel en time på å skravle med folk, bære vann og bla i bibelen etter alternativer. Bestemte meg til slutt for å satse på travers av Rauddalseggjen selv om racket jeg hadde med nok ikke var helt optimalt. Tenkte å omgå første hammeren via hylle ned på sydsiden og så skråne tilbake opp på eggen igjen. Vel nede i grusrenna så det imidlertid kurant ut å prøve seg lenger ut mot høyre og plutselig sto jeg på innsteget til sørryggen. Tenkte skitt au og racket opp. Gikk greit >>>

Map    

Falkungen, via østeggen

Date:
20.07.2013
Characteristic:
Alpine climbing

Falkungen ad østeggen og rappel ned samme vei. Greit å finne ruta og forholdsvis fast fjell. Startet fra bilen ved bommen kl kvart på eleve, nede igjen kl halv åtte.

Map    

Galdebergtinden, via østeggen

Date:
19.07.2013
Characteristic:
Climbing

Det opptaket øverst der er ikke noe 4+ med sekk, støvler og tømmermenn fåsds. Kan omgås via hylle ut til høyre ca. 3m under opptaket (det gjorde vi).

Map    

Smørstabbtindtraversen

Date:
10.07.2013
Characteristic:
Alpine climbing

Avgang Krossbu 05:30, tilbake kl 21:30, 15t tot. Lite snø, fine forhold. Ville kanskje brukt ca.13 uten litt surr og bursdagsfeiring på veien. Gikk renna opp på Saksi, isete. Klatret søreggen opp på St.Smørstabbtind, mange alternativer opp her, men mye gartnerarbeid og løst som føreren sier. Kom to stk F-16 susende inn dalbunnen mellom Storebjørn og Stetind i det jeg hang i Bjørneeggen og kavet etter beintak. Fett.

Map    

Store Austanbotntind

Date:
15.06.2013
Characteristic:
Alpine climbing

Reiste hjemmefra kl 16 og var ved bommen kl 21. Hadde sjekket været hver dag siden bail i mai. Fin solnedgang over Josten. Fremme i skaret mellom Vestre og Store kl 24. Litt tåke på vei inn skjulte toppen. Sov et par timer under en helle ut mot Austabottbreen med tauene som liggeunderlang. Våknet halv fire. Satt en halvtime-tre kvarter nede i skaret, spiste og så en flott soloppgang over Skagastølsryggen. Lå en del snø i Hurrungane fortsatt, kunne fint ha gått på ski inn. Bandt av et 30m tau som jeg sikrer meg med de siste 20 meterne før toppeggen, tilsvarende over skavelen rett før toppunktet som fortsatt slantet litt. Var på toppen rundt kvart på syv. Retur gikk greit. Møtte folk på vestre som (forstålig nok kanskje) lurte på hvor jeg kom fra. Nådde bilen rundt 10:30.

Map    

Austanbotntinden, bail

Date:
11.05.2013
Characteristic:
Alpine climbing

Tredje tur mot Austabotntind, enda ikke vært på toppen. Seks mann legger i vei fra bandet. Skikjendisene snur på Vestraste i det det skyer til og to til snur i skaret mellom vestre og store. Graver meg videre med Queequeg på slep. Sikt 30m. Sitter med rumpa i en grop og later som jeg har standplass. Kommer for langt til høyre, er på vei ut stupet mot sørryggen. Snur. GPS'en viser visst 2167. Det får holde, lufta ut av ballongen. Blåst i bakken av et vidkast i det vi er tilbake ved skiene. Finner veien ned på GPS spor. Dansken dukker opp med bilen i det vi kommer ned, flaks for her er ikke dekning. Kjøper snøanker på søndag, drar hjem. Møkkafjell.

Map    

Visbreatind

Date:
27.04.2013
Map    

Stygghøe

Date:
01.04.2013
Map    

Gjuratinden

Date:
29.03.2013
Characteristic:
Alpine climbing

Map