Archive - Date

Collected lists

Vestre Austanbotntind

Date:
12.05.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:00h

Siste dag i himmelspretten. Valfartet oppover sammen med ganske mange andre, både i min gruppe og generelt. Strålende sol. Litt lite snø, måtte mer av med skia enn jeg har måttet tidligere. Tok med skia helt opp til renna, men slo den fra meg denne gangen også. Visstnok egentlig bra snø der, men vi var langt fra først opp, og det var skrenset fram en del hard snø. Og det er jo unødvendig bratt... Traska opp på vesttoppen, hvor vi vurderte å fortsette til hovedtoppen, men de fleste av oss droppa det også av ulike grunner. For det meste grei slusj ned, men litt sugeføre ble det jo også på en så varm dag.

Map    

Kalven på ski

Date:
11.05.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Treig morgen med regnvær, men til slutt labba vi oppover mot Leirbreen uten så store forhåpninger om noe som helst. Men oppe ved breen klarna det opp litt, og en etter en dukka alle toppene i kjøkkenskuffen opp. Selv Styggedalsryggen titta fram i det fjerne. Så da gikk vi oppover, og så så vi at det kom en ny skybanke og prøvde å skynde oss opp til Kalven. Rakk det ikke helt, og det starta å snø, men fortsatt greit med sikt. Gikk nordryggen på ski helt til topps, og kjørte ned igjen derfra. Fint i 50 høydemeter, så ble det sugeføre, og det forble det ned til bånn. Men tross alt veldig bra i forhold til forventningene.

Map    

Store Smørstabbtind på ski

Date:
10.05.2024
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Himmelsprett og sesongstart, igjen. Noen skulle til Veslbreatind, jeg og Kim gikk til Store Smørstabbtind. Kun vært der til fots for en god del år siden. Opp siste brattbakken var det drithardt, så det ble stegjern. Tok med skia opp, kunne bruke dem etter det bratteste partiet. Fortsatt fin utsikt der oppe! Prøvde å kjøre ned på ski. Kim klarte det, jeg ga opp i toppen av bratta, der det var smalt og hardt og megafotspor om hverandre. Så kjørte vi ned til breporten på leirbreen, hvor det var en ishule jeg hadde sett bilder fra i påsken. Vurderte det som ok å prøve å gå inn der nå også, men inne i det første overhenget oppdaget jeg at det var 30 cm overvann hvis man skulle gå videre inn i hula, så da droppa jeg det. Slusj og sugeføre ned resten av veien.

Map    

Nesbyen

Date:
09.05.2024
Characteristic:
Bike trip - off-road
Map