Archive - Date

Collected lists

Freikollen

Date:
29.06.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:53h
Distance:
6.9km

Fikk vel besøke kommunetoppen til Kristiansund når vi først var der da! Stor ny parkering på Prestmyra. Derfra flere veier til topps, jeg endte med en av de mest direkte som startet opp en slalombakke. Utstyrt for løpetur-ish, så gikk det jo unna, og var snart på toppen. Flott terreng her oppe. Skulle gjerne løpt ned stien nordover, men måtte jo tilbake til bilen, og gadd ikke kilometervis med grusvei tilbake. Skulle satt igjen sykkelen, kom jeg på, altfor sent! Men fint å løpe ned via Lågfjellet også. Siste biten løp jeg ned en bratt myr. Rare greier, men mykt og fint for knærne.

Map    

Innerdalstårnet via Vestryggen

Date:
27.06.2020
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:38h
Distance:
18.6km
Map    

Gjevilvasshytta

Date:
25.06.2020
Map    

Allmannberget i Oppdal

Date:
24.06.2020
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:57h
Distance:
11.0km

Løpetur til Allmannberget, som ruver over Oppdal med sin karakteristiske antenne. Det er merka masse løyper i området, inkludert to som går ganske rett opp ved siden av den digre renna (som man også kan gå opp, når det er snøfritt i toppen). Jeg hadde lest at den bratteste varianten, med klyving og kjettinger og slikt, egentlig var "stengt", av fare for steinsprang og løse kjettinger. Skiltet dit var teipa over, i krysset langt opp mot toppen. Men jeg prøvde meg likevel. Lot være å holde i kjettingene, da ble det ganske skikkelig klyving, men kom meg da opp. Så ingen andre etter jeg forlot skogen, heller. Brukte ca en time opp. Hang litt på toppen, men det ble raskt kaldt, så løp ned igjen via Våtåhaugan.

Map    

Sykkeltopptur i Oppdal

Date:
24.06.2020
Characteristic:
Bike trip - off-road
Map    

Retur til Holåtindane

Date:
20.06.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
30:01h
Distance:
44.2km

Oppfølger til Hestefesten , der planen var å besøke alle toppene rundt Lundadalen, men vær og sykdom hindret oss fra å nå Holåtindane og den siste Heste-toppen. Jeg, Angjerd og Petter parkerte på Tundradalssætre og sov en natt der, før vi neste morgen gikk ganske rett opp til Hestdalshøgde . Halvveis opp kunne vi spenne på oss fjellskia. Fjellski-føret sent i juni er jo sjelden en høydare, men vi skulle gå såpass langt på bre at vi regnet det som en vårskitur. Det viste seg å være en god del snø rundt Hestdalshøgde også. Så bar det videre bortover til Holåbreen, og bortover breen til det lange skaret mellom den østre og midtre Holåtinden. Der satte vi igjen ski og sekker og gikk opp og ned ryggen til austre og så flyttet vi oss litt og gjorde det samme opp til midtre. Enkelt og greit! Så fortsatte vi litt >>>

Map