Archive - Date

Collected lists

Holmbukttind

Date:
21.05.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:20h
Distance:
15.3km

Ville gjerne til Jiehkkevárri i løpet av dagene i Tromsø, men været var ikke helt med oss. Så kom siste dag, og vi ante et lite værvindu, som med umåtelige store mengder flaks ville klaffe med flyet hjem. Jaja, den som ikke våger, osv. Så klokka gol klokka 4, vi duret ut til Lyngen, parkerte bilen, ble oppsøkt av noen forbipasserende finner som bare skulle stoppe for å si at de hadde baila på grunn av for mye nedbør og dertil skredfare. Vi hadde jo gjort en vurdering vi også, og holdt på den fram til vi observerte noe annet, men en liten motivasjonsboost var det ikke. Vi labbet i vei oppover. Tidsskjemaet sprakk temmelig fort, men det snakket vi ikke så mye om. Etter 600 høydemeter i skau, lyng og morenegrus, kunne vi ta på skia på noen smale striper snø fulle av mer grus. De måtte fort >>>

Map    

Kuling på Sørtinden

Date:
20.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
3.7km

Striregn og kuling hele dagen, så gadd ikke skitur. Men ut skulle vi, så gikk en tur til fots på en av toppene som hadde smelta fram. Fint det altså. Blåste hardt på toppen, men bare gøy det. Så ble det klatring inne.

Map    

Steinskartinden

Date:
19.05.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.8km

Etter å ha gått Straumsaksla i regn ble det lunch i bilen og dypdykk i motivasjonskammeret. Men heldigvis klarna det opp litt, så da ble det en tur opp på Steinskartinden også. Praktisk talt ikke bæring, utsikt på toppen og fin nedkjøring.

Map    

Straumsaksla i regn

Date:
19.05.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
4.4km

Tromsø-besøk dag 3. Det regna, men vi dro på tur likevel. Straumsaksla kunne nesten gås uten bæring, så vi starta der. Traska opp og kjørte ned på et par timer. Var ski, men ikke sååå stas. Klarna opp etterpå, så fikk en fin tur på Steinskartinden også.

Map    

Alenetur til Tromsdalstinden

Date:
18.05.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.6km

Langhelgens turfølge var på jobb, så jeg måtte ut på tur på egen hånd. Kjørte til Asko og gikk opp på Tromsdalstinden. Startet med 250 høydemeter skibæring, men så var skia stort sett på. Toppkammen var det snø på, men ryggen opp dit var bar, så måtte ut i et snøfelt på Tromsø-siden der det var noen striper med stein. Greit vær, men blåste opp på ryggen, og skydekket trakk ned på toppen mens jeg var der. Snødde litt også. Nysnøen var fin å ha på skaren i øvre del. Lenger ned var det sugeføre til tusen.

Map    

Mini-17. mai-tog til Smalaktinden

Date:
17.05.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
14.3km

Jeg og Kikki dannet et aldri så lite 17. mai tog helt alene opp til Smalaktinden. Litt bushete anmarsj, men gikk fint. Så ski nesten til topps. Siste renna opp til ryggen var litt for hard og bratt, så sparka oss opp der, og i grunn litt ned igjen også. Gikk til fots fra skaret og opp ryggen. Sol og fint. Nedkjøringa var grei, men litt sugeføre her og der. Og jammen klarte vi å stå på ski ned helt til der vi hadde tatt dem på, det var på håret! Vi erklærte vel dette for siste skidag på denne toppen utenom for særs interesserte.

Map