Archive - Date

Collected lists

Reistadåsen

Date:
19.11.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
4.9km

På vei hjem fra Lifjell tok vi en snartur oppom en av Oslomarkas 100pf-topper. Syns kanskje det er å strekke Oslomarka litt langt, men det er nå så. Fint i skogen. Så ferske elgspor!

Map    

Hyttetur på Lifjell

Date:
17.11.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:25h
Distance:
9.0km
Map    

Mørkganga og Gyrihaugen

Date:
08.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
9.0km

Liten søndagstur i flott høstvær, sammen med Stina og Angjerd . Vi skulle på en av Oslomarkas 100m-pf-topper, og fant ut at vi kunne dra til Gyrihaugen og besøke Mørkganga også. Det var det tydeligvis flere som hadde tenkt. Det er en liten parkering ved starten av stien, men det stod sikkert 100 biler langs veien også. Den ene hadde kjørt helt fra Italia. DNT har jo reklamert godt for dette Instagram-vennlige naturfenomenet, så det er vel ikke så rart. Uansett, god sti opp et stykke, så et bånd med bratt og litt løs ur opp til inngangen til juvet. Ganske kult. Opp juvet er det bratt og litt svaete og klyvete, men henger tau der for de som trenger det. Vel oppe får man den berømte utsikten. Vi knipset litt vi også, men det var noen som hadde slått rot helt ytterst for en lengre fotosesjon, og det gadd vi ikke >>>

Map    

Snøheim

Date:
01.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.0km

Bodde tre netter på Snøheim med Stina . Det var høstferie, men Yr hadde sendt ut OBS-varsel, så på de tre nettene var det bare 14 gjester totalt. Det meste av vinden kom om natten. Og de ekstreme nedbørsmengdene holdt seg lenger syd. Snødde litt, men ellers var det i grunn fint ute. Rakk å bygge en snømann før det smelta.

Map    

Nærtopper

Date:
12.09.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:00h
Distance:
12.0km
Map    

Semelholstind

Date:
26.08.2017
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:33h
Distance:
17.6km

Drømmevær i Jotunheimen. Bodde to netter ved Leirvassbu, og var på topptur den ene dagen. Gikk opp Visbreen, og så opp på Semelholstinden. Vurderte return om Visbretind, men skulle være raske og gikk i stedet bortom Sørvestre Urdadalstinden og så mot Langvasshøe. Holdt høyden og gikk i noen bratte snøflanker, som sikkert ikke var raskeste vei, og klyving videre opp til bandet mot Visbretind. Så rask marsj ned normalruta. Må opp igjen her og få med resten av toppene!

Map    

Fanaråken

Date:
19.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
28:06h
Distance:
20.5km

Tur med jobben. Sov først en natt på Sognefjellshytta, tok bussen til Turtagrø lørdag morgen, og gikk derfra opp til toppen for overnatting der. Var meldt regn, ble sol. Tåka nådde først toppen litt etter oss, så vi hadde super utsikt utover Jotunheimen. Har bare vært her på våren tidligere, når knapt takene på hyttene er synlige, så moro å sove her. Alle soveplassene er i én hytte. I tillegg til oss, som var ganske mange, var det en bedrift til, samt noen barnefamilier der. Totalt var vi flere gjester enn senger, men ved å stue bort folk litt rundt om kring, samt over alt på gulvet, fikk vi plass til alle. Neste dag gikk vi ned igjen til Sognefjellshytta, altså over breen. Breen har smelta så mye at distansemessig er det egentlig ikke noen snarvei å gå over den lenger. >>>

Map    

Barlindåsen

Date:
15.08.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
13.2km

Nok en Oslo-topptur, kommunetopp og det hele, aiai.

Map    

Varingskollen

Date:
14.08.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
7.1km
Map    

Utladalen

Date:
07.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
43.3km

Fjelltur med fattern. Gikk inn til Skogadalsbøen fra Sognefjellshytta i regnvær. Det supre tørkerommet deres var kjekt, neste dag var alt tørt, inkludert været. Gikk en tur opp til Friken og ned igjen på andre siden. Ingen sti over der, men greit å gå. Skyene ga seg gradvis, sola dukket opp, og det ble en del utsikt. De aller høyeste toppene lot seg imidlertid ikke lokke fram fra skydottene. Dag tre gikk vi ut igjen til Turtagrø over Keiserpasset. God sti denne veien også. Var meldt regn, men det så vi ikke noe til. Flott tur, gøy å se Utladalen.

Map