Archive - Date

Collected lists

Hovedøya

Date:
29.06.2015
Characteristic:
Walk
Duration:
2:00h
Map     1 comment

Brekurs i Jostedalen

Date:
22.06.2015
Characteristic:
Alpine trip

Holdt brekurs i Jostedalen. Skulle egentlig vært på Sognefjellet, men der var det fortsatt skiføre . I Jostedalen var det fin blåis på Nigardsbreen, og utfordrende blanding av bratt snø og is i Tuftebreen. Uvanlig godt brevær med sol hele uka.

Map    

Veslfjelltinden og Loftet

Date:
21.06.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
9:05h
Distance:
18.8km

Etter gårsdagens bjørnefest hadde jeg og Angjerd en turdag til før det bar videre til brekurs . Vi hadde egentlig ikke noen plan på forhånd, og siden vi var nede til middag langt over midnatt dagen før, ble det heller ingen tidlig morgen. Etter å ha sett litt på kart og lest litt i Boka, kom vi fram til en plan om å kjøre inn til Leirvassbu og gå opp på Visbreatinden via Langvasshøe og Kyrkja. Selv om Leirdalen var full av snø, hadde vi sett at veien var bar. Vi kjørte avgårde, og kom til bommen. Betalingsautomaten var vrang, og ville ikke ha betalt. Et slitt ark i vinduet sa også noe om at veien var stengt og at hytta ikke åpna før neste dag. Vi ante ugler i mosen. Men det er ikke første gang jeg har opplevd problemer med automaten, så vi prøvde å ringe Leirvassbu. De sa at det var problemer med internettforbindelsen, >>>

Map    

Bjørnefesten

Date:
20.06.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
14:00h
Distance:
24.6km

I slutten av juni skulle jeg holde brekurs på Sognefjellet. Det starta på mandag, så jeg tenkte det ville være fint å dra opp noen dager tidligere og få med noen toppturer på forhånd. Det syntes Angjerd også, som skulle delta på kurset. Jeg ville blant annet til de søre Smørstabbtindene, for der hadde jeg ikke vært. Hun hadde vært på et par av dem, men var gjerne med for å få en tur opp på de siste også. Så ble kurset i siste liten flyttet til Jostedalen, men vi fylte bilen med alt av turutstyr og dro til Sognefjellet likevel. Kurset ble flyttet fordi det ikke var noe blåis å se på Smørstabbreen. Denne vinteren og våren hadde vært spesiell. På Krossbu var det masse snø fremdeles. Første natten la vi oss bare til å sove ved siden av bilen i Bøverdalen, før vi kom opp til snøgrensa.

Map     1 comment