Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Sokse x4

Date:
18.04.2021
Duration:
6:25h
Distance:
19.3km

Etter en natt i bilen ble det tidlig start fra Krossbu før folkevandringen opp Leirbrean. Slapp med dette også snøklumper som kom rasende ned renna opp mot Sokse. Ulempen derimot var en hard og isete oppstigning før solen har rukket å ta sikkelig tak. Oppe på Sokse ble det en obligatorisk fotoshoot på kanskje Jotunheimens mest fotogene topp? Ned til skaret mellom Sokse og Sauen gikk vi opp til Sokse Ø1 og Ø2. Killingen såg også fristene ut, men det får bli en annen gang. Nedkjøringen fra Ø1 var verdt mange turer. Dessverre ble det bare en denne gangen. En skjult perle nesten ingen hadde kjørt selv på årets mest folksomme dag i Krossbu.

Map    

Gravdalstinden

Date:
17.04.2021
Duration:
6:25h
Distance:
19.3km

Denne dagen var det kanskje 1 promille av toget på Krossbu som tok turen innover Smørsabbrean og mot Gravdalstinden. Kanskje dette er en tur bare for spesielt interesserte? Absolutt ikke. En fin tur over seks topper som stod til forventingene om skikjøring ikke er et absolutt krav. Sklei fint ut igjen men noen dype svinger ble det ikke. Gikk opp på høyre side av Bøverbrean og videre innover Smørstabbrean. Gikk først over sørvestre smørstabbtind før turen gikk videre til Gravdalstinden og ryggen i retur til søraustre smørstabbtinden. 6 topper på 6 timer. Deretter 6 øl på 6 timer i solveggen.

Map    

Vandring i Breheimen over Hestbreapiggene

Date:
11.04.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
14:00h
Distance:
45.0km

Gikk innover Lundadalen lørdag ettermiddag. En dal som var lengre enn ført antatt. De siste dagene med betydelig snøfall gjorde det enda lengre. Kom frem til Trulsbu (sikringsbu) i skumringen og hadde en fin kveld der. Dagen etter satte vi kursen mot vestraste Hestbreapiggen. Vi hadde blitt inspirert av 500fjell og fulgte ruten hans fra Hestbrapigg til Hestbreapigg og videre helt bort til Storivilen. Da vi kom frem til eggen bort til Store Hestbreapiggen skjønte vi fort at dette ikke var dagen for å traversere i det bratte henget. Snøflanken som må passeres ligger i samme helning som vi har observert flere fjernutløste skred tidligere på dagen. Vi tuslet derfor direkte til Hestbreapiggan (2132 moh) og tok dagens eneste lange pause. Da vi kom til Heksete og såg Storivilen i horisonten >>>

Map    

Spiterhøe og Leirhøe

Date:
01.04.2021
Duration:
8:19h
Distance:
22.6km

Dag 2: Ny dag fra Spiterstulen. Jeg og Ragnhild overnattet som vanlig i bilen, Lars i telt og Iver i en spesialdeginet snøhule. Iver hadde allerede vært på Spiterstulen i 4 dager. De to første dagene i ekstremt dårlig vær som ble dedikert til å perfeksjonere snøhulen. Hulen hadde egen kjøkkenkrok, avansert hyllesystem, innebygd belsyning og alle fasiliteter som man kan tenke seg. På grunn av opphavsrett kan ikke bilde deles her. I tillegg kom far til Lars som skulle bli med på turen. Turen opp til Skautflyet gikk fint. Dessverre var løssnøen blåst bort ila. natten og dype puddersvinger må vente til neste snøfall. Utsikten fra Spiterhøe var det heller ikke noe å utsette på. Opp til Leirhøe begynte vinden og ta seg opp, og etter en kort rast satte vi snuta ned igjen samme veg.

Map