Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kvitmoseknatten

Date:
31.07.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
2.8km

Fin skogtur med Mads Wangensten. Fant bær!

Map    

Slogen

Date:
24.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.0km

Fin, men veldig varm tur med Mette og Olav Steinnes. Mads hadde gått på Slogen for 20 år siden og valgte Urke-egga denne gang. Praktisk for oss andre, som hadde planlagt nedstigningen til Øye. Så etter å ha gått Urkeegga kjørte Mads bilen ned, og møtte oss ved P-plassen i Øye etter nedstigningen. Fra Urke kjørte vi inn Langesæterdalen og parkerte ved Myrsetra (375 moh). Herfra gikk vi videre inn dalen forbi Litlevatnet, Storevatnet og Isvatnet. Fantastiske omgivelser med Geithornet og Brekketindene i nord og Smørskredtindene rett i mot i øst. Hyggelig å møte Mads’ nevø Jørgen Victor Wangensten Berg med kamerater, som hadde overnattet i lavvo ved Patchellhytta dagen før. Alt gikk greit, helt til de siste 1200 meterne ned. Dvs da stekte sola i den bratte nedstigningen, det >>>

Map     2 comments

Store Knutsholstinden

Date:
18.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
19.6km

Fin tur med Lambabu Sherpa og Dorchi Wangdak Bhote, to svært profesjonelle, blide og hyggelige fjellguider fra Nepal ansatt i Jotunheimen Travels med base på Bygdin Høifjellshotell. Vi startet fra Torfinnsbu kl 10 og var tilbake kl 18.50, dvs åtte timer og femti minutt inkl pauser. På toppen kl 15.15. Vi møtte to grupper, hver med to personer, en mor og datter (fra Ås) og en far og datter fra Ulnes; Arne og Ingrid Svennes. De hadde teltet i Svartdalen. Vi så to ryper her, en brun og en hvit/svartspraglete. Den brune sitter på steinen ca midt i bildet. Mesmogtind til venstre med Langedalstind bak og Mesmogbreen(?). Store Svartdalspiggen til høyre. Vannet i Svartdalen ligger på 1490. Mot sør: Svartdalen med Bygdin i bakgrunnen. Det lange smalet vannet ligger på 1475. Torfinnstindene >>>

Map     2 comments

Sykkeltur Stølsvidda

Date:
16.07.2019
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
22.9km

Sykkeltur med Mads Wangensten, Thorbjørn Nilsen og Bjørg Hansen i nydelig vær. Utfordrende å holde følge med 'motorsyklene' opp fra Langestølen til Brattåsen! Fikk heldigvis litt skyvehjelp av Mads.

Map    

Fannaråken (4)

Date:
14.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.7km

Flott tur i nydelig vær, med søster Ingrid og nevø Jonas. Gikk raskt inn dalen til foten, og jevnt, men rolig tempo opp, på tre timer. Nøt livet og utsikten en times tid på toppen før returen. Sjelden sett så mange blide og flinke barn - og voksne:) Norges beste utsikt mot Hurrungene med Storen m.m - helt ubeskrivelig. Heldige de som fikk nyte soloppgangen der! Ingrid var myndig budeie mot kuflokken som sto tett foran porten på vei hjem.

Map    

Familieturen 2019: Store Soleibotntind (2)

Date:
13.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.4km

Flott tur i fantastisk sommervær med Ingrid Hovi og Jonas Hovi Clausen. Fant ikke nedstigningen til Søre Soleibotntind. Men ellers topp tur!

Map    

Eidiskollur, Færøyene

Date:
03.07.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
4.8km
Map    

Gàsadalur, Færøyene

Date:
02.07.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
4.1km

Fin fottur på øya Vagar til Gåsadalur, over fjellet. Så over til øya Mykines som er kjent for lundefuglkoloniene. Kafeen på Gåsadalur var den beste vi besøkte av den type spisesteder.

Map