Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Overøystolen

Date:
31.01.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:28h
Distance:
7.4km

De siste 3 uker har jeg måttet avstå fra alle aktiviteter på grunn av smerter i høyre kne, og dermed problem med å gå normalt. Husker med skrekk og gru tilbake til 1998, da hele sesongen ble spolert p.g.a knetrøbbel. Men siden 1998 har heldigvis kneet fungert knirkefritt, helt til i begynnelsen av januar 2015. Da skjønte jeg umiddelbart at jeg ikke måtte ignorere signalene slik jeg gjorde i 1998. Heldigvis ser det ut til at de seneste 3 ukers selvpålagte pause har gjort underverker, for nå kunne jeg gå helt til topps uten smerter. Men kondisen har forverret seg betydelig etter 3 uker på sofaen :-)

Map     2 comments

Vardane

Date:
09.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:51h
Distance:
11.8km

Nok en herlig kvelds-tur til Vardane. Gikk til fots, noen gjennomtråkk i dyp snø, men stort sett veldig greie forhold. Dagen derpå, ser det dessverre ut til at høyre kne har fått en skade/overbelastning.

Map    

Vardane

Date:
04.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:55h
Distance:
11.9km

Gikk til fots idag og det fungerte egentlig ganske bra, selv om det ble en del gjennomtråkk i dyp snø ovenfor Rollon hytta.

Map    

Skjørstadhovden

Date:
02.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:57h
Distance:
8.4km

Hadde satt av dagen til Blåøret, men pga sterk vind og snøføyke var det mer enn nok med Skjørstadhovden idag. Ingen høydare akkurat, men det store snøfallet ga en fin anledning til å kose seg i pudder i alpinanlegget påfølgende dag.

Map    

Storhornet

Date:
01.01.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:45h
Distance:
14.6km

Kom meg ikke opp bakkene til parkeringsplassen på Bree, så måtte derfor parkere nede ved Jokerbutikken nær riksveien. Tror snart jeg må gå til innkjøp av piggdekk og 4WD, for 6 år gamle piggfrie dekk med 3-4 mm er risikosport på slike islagte veier. Jeg sparte imidlertid parkeringsavgift, og fikk i det minste litt ekstra trim. Lett å finne ruta opp til Storhornet, men det var ikke noe ideelt skiføre, og dessuten var det en del stein og barmark. Skikkelig med vind og snøføyke på toppen idag. Glad det var en hytte der, hvor jeg kunne søke tilflukt mens jeg spiste en kvikk lunsj. Med unntak av det øverste partiet var det ingen stor opplevelse å renne ned igjen. Egentlig for flatt til å drakse med seg tungt randonee utstyr på en slik topp.

Map